@sajo___
Kardeşim merhaba aynı süreci bende yaşadım.yaklaşık 5 ay önce ve psikolojik olarak su an toplayamadım hala kendimi..doktorlar tıpkı senin gibi bana da aynı şeyleri söylediler.
@smyrna1922
valla ben bergamalıyım ama her ay düzenli olarak ege üniversitesine geliyorum. şuan salı,cuma,pazar 2 diğer günler 1,5 kullanıyorum. son İNR 3,5 çıkmıştı.
diyete dikkat ediyorum...
coumadin eğitimi de verdiler... ilacın alındığı saat bile çok önemli öyle basit bi ilaç kullanmıyoruz![]()
görüşürüz abi...
@sajo___
Kardeşim merhaba aynı süreci bende yaşadım.yaklaşık 5 ay önce ve psikolojik olarak su an toplayamadım hala kendimi..doktorlar tıpkı senin gibi bana da aynı şeyleri söylediler.
@mystry Kardeşim Anevrizman Karın Bölgesindemi Yoksa Kalpten Hemen Çıkan Aort Bögesindemi İkisinin arasında Çok fark Var. Karın Bölgesindeyse Antaya medical park Hastanesine Prof. Doktor Hüseyin Okutan Var... Kasıktan Stenle Girerek Balonlaşan Kısmı Tamir Ediyor...
Lakin asendan Aort aNevrizman Varsa Açık kALP aMELİYATI ŞEKLİNDE Göğüs Kemiğini Açarak Yapıyor... Hüseyin Okuttan 70 Yaşında Olan Herkezin Tanıdığı Tecavüzcü Coşkun Lakaplı Sanatcının Kalpten Çıkan Aort Aneevrizmasını Mükembel şekilde adamın Kalp Kapakçıklarına Hiç Zarar Getirmedeen Değiştirdi... Aameliyat zaten 5 cm den sonra öneriliyor... kafana Takma... ağır Kalddırma eforlu Çalışma verdiği İlaçlaarı kullan hiçbirşey Olmaz Allahın İzniyle...
Benim aort Anevrizmam hemen kalp çıkışında ben bile kafayı yicem ama dikkat ediyorum... seninki kolay kolay patlamaz... dikkat et yeter... 6 ayda bir konrole git... aort damarı vucdun en güçlü en sağlam damarıdır... kesinlikle aalkol ve sigara içme...
@mystry
Aradan 3 yıl gelmiş ne durumdasınız ne kadar büyüdü 3 yılda
Benim eşim aort kapak ve aort damarı değişti okan Üniversitesi prof dr Mehmet altuğ tuncer yaptı iyi bir doktor biz memnun kaldık çok araştırdık . Bu konuda iyi birisi 8 ay oldu ameliyat olduğu şimdilik sorun yok.
Benimkisi ensemde beyni besleyen damarda dediler. Sosis gibi dedi nörolog. Pazartesi beyin cerrahına gideceğim ama çok korkuyorum. Artık hakkımızda hayırlısı olsun ne diyeyim.
@dreamfail bu hastalık nasıl tespit ediliyor belirti göstermeden acaba? Mesela bende varmı nasıl bileceğim
@Rmzn33 bende bipolarlıktan kaynaklı nörolojiik sorun üzerine doktor MR istedi. Tamamen şans eseri ortaya çıktı. Beyin ve sinir cerrahisi uzmanına gittiğimde ise tehlikeli boyutta olmadığını söyledi. Şu an bu soruna yönelik hiç bir şikayetim yok. Bende tamamen rastlantısal çıktığı için şikayete yönelik nasıl belirtiler sunar bilmiyorum maalesef.
@mystry
Allaha tevekkül et, benimde beynimde anevrizma varmış, patlayınca haberim oldu,yaşanacaksa yaşanıo,bazı şeyler engel olamıyorsun.
@Rmzn33
Fark edebilirseniz genelde belirti gösterir. çabuk yorulma, nefes darlığı, sırt ağrısı, ileri seviyedeyse bayılma hissi gibi. kardiyolojiye gidip ekg, eko, gibi tetkiklerle ön muayene olabilirsiniz.
Annemin 7 mm
@Pluvia
Geçmiş olsun, yüksek değil mi?
@Nurtan
Yok cnm sağol
Yalnış demişim 4 milimmiş