@Emrdyl
Betaserc'in bilinen böyle bir yan etkisi yok.
Selam arkadaşlar. Ben yüzde 52 işitme engelliyim. Ses konusunda bir sorun yok sadece anlama sorunu vardı. Yaklaşık altı ay önce çınlama başladı doktora gittim birşey yok dedi. Öyle böyle idare ettik.
Geçen haftalarda çınlama yükselince tekrar doktora gittim. Baktı birşey yok dedi. Betaserc 20 mg verdi. Daha önce 16 mg kullanmıştım. Neyse ilacı kullanmaya başladım bir hafta oldu galiba. Çınlama azalarak son iki gündür nerdeyse hiç yok. Ama sabah uyandığımda farkettim saf seslerde azalma olmuş gibi.
Yani müzik dinliyorsunuz sanki ses kısılmış gibi hissettim. Nedeni ilaç mıdır yoksa işitme kaybı mıdır?
Teşekkürler
@Emrdyl
Betaserc'in bilinen böyle bir yan etkisi yok.
@Mehmet Akşit
peki hocam bu ses kısılması çınlama ile alakalı olablir mi?
Oluyo işitme kayıplarında bendede vardu çıt çıt ses geliyırdu kamerayla baktı bişi yok geçmiş olsun ilç verdi düzenli içmedim
İşitme kaybı ilerlemiş olabilir. Tekrar bir test yaptırmanızda fayda var. Eğer sorununuz anlamamak ise bende olduğu gibi sensörinal ve o rahatsızlıkta ilerleme durmuyor. Sürekli ilerliyor. @Emrdyl
Sen işitme testi yaptır
Cihaz takmıyınuzmu
@Love Master
evet seste sorun yok daha çok anlama sorunu var.
peki ilerlemeyi durdurmak yada engellemek için ne yapmak gerekir?
@flora19
kullandım az bir süre ama bir faydasını göremedim. sadece ses için var işitme cihazları
@Emrdyl Vallahi benim çok ileri derecede olduğu için implant yapıldı. Sizin kaybı bilmediğim için birşey diyemiyorum. Doktorunuzla görüşün en doğru şeyi o söyler.
@Love Master
saat sesini bile duyuyordum eskiden. yani şu anda ses var ama tonu değişmiş gibi.
anlama ise çoğunlukla anlayabiliyorum. benim merak ettiğim ses tonunun değişimi
teşekkürler
Rica ederim. Allah şifanızı ihsan eylesin.
@Love Master
Amin. sağolun sizede Allah şifa versin.
Anlama düzelmiyo malesef
Evt cihazlar ses için
Anlama kaç sizin
Cihazla duyacan duymadığın sesleri ezanı duymam ben cihazsız anlama için pek yararı yok cihazların
Cihazını tak
@flora19
anlama normal düzeyde ama bazen zorlanıyorum
anlamanın düzelmediğini biliyorum
benim merak ettiğim ses sesviyesinin değişmesi
buna bir çare var mı işitme cihazsız?
@Emrdyl yok malesef