Kýzýltürk,fatiharioz2@gmail.com adresine testini atarsan yardýmcý olurum
Kýzýltürk,fatiharioz2@gmail.com adresine testini atarsan yardýmcý olurum
@Kýzýltürk
Öncelikle iþitmeniz gayet normal hiç bir sorun gözükmemekte onun haricinde yapýlan kulak basýncý testinizde yanlýþ okumadýysam komplians deðerleriniz 0.6 cc ve 0.7 cc'dir teorikte 0.10 cc'nin altýnda olan deðerlere biz "TÝP B Timpanogram" demekteyiz ve Tip B Timpanogram bulunan hastalarda Efüzyonlu otitis media dediðimiz orta kulak iltihabýndan þüphelenilir.Ama iþitme testinize geldiðimizde bu dediðim bulgularýn hiç birini desteklemeyen harika bir iþitmeniz bulunmakta.Ben genel bir bilgi vermek istedim doktorunuz bu konu hakkýnda size bir bilgilendirme yapmadýysa bir sorun yoktur sanýrým.Hikayenizi vb. bilgilerinizi bilmediðimden genel bir yorum yaptým iþitmeniz ve kulak basýnç testiniz hakkýnda.
Nistagmus fiksasyonu pozitif'in anlamý : Ýyi bir görme için gözlerin bakýlan noktada sabit kalmasý ve belli bir süre burada durabilmesi gerekmektedir. Bu sürede görüntü gören noktaya düþer ve algýlanýr. Gözünüz bir noktada iken dalgalý ve titremeli durumdadýr.
Spontan Nistagmus deðeriniz negatif'in açýklamasý þudur spontan nistagmus size her hangi bir uyarý olmadan bir hastalýða baðlý göz küresinin istemsiz hareketleridir. üç tane þekli vardýr Ani hareketlerde ortaya çýkabilir.yada yavaþ bir pozisyonlandýrma sonrasý kendinizi düzeltirken olabilir üçüncü þekli ise gövde sabitken baþýn 60 derece döndürülmesiyle ortaya çýkabilir.Yani sizde bunlar görülmemiþtir
Saccade pursuit optokinetik testleriniz normal deðerlerde : bu kelimeler ne anlama geliyor onlarý açýklayayým
Saccade;gözün pozisyonu bir fiksasyon noktasýndan baþka bir fiksasyon noktasýna kaydýrýldýðýnda oluþan hýzlý göz hareketleridir.
saccade görevleri nelerdir ? bakýlan cismin görüntüsünü retina üzerine düþürmek( Bunu tespit ettikleri test, sizin karþýsýna bir cisim ve 30 derece yan tarafa ikinci bir cisim konur ve size sýrayla bakmanýz söylenir hatýrlarsýnýz belki )
Pursuit testi : Yavaþ hareket eden bir cisme bakarken hareket eden cismin hýzý ile göz küresinin hýzýný eþitleyip görüntünün fovea üzerine düþmesini saðlamak ( Gözün aðtabakasýnda sarý leke olarak tanýmlanan bölgenin çukurlaþmýþ orta kesimi )
Optokinetik test : Optokinetik sistemin amacý baþýn yavaþ hareketleri esnasýnda görüntüyü fovea üzerine düþürmektir
Vestibuler sistemin tamamlayýcýsý olarak düþünülür bu uzmanlar tarafýndan.
Bu üç deðerinizde normal bulunmuþ.
Sað Kulak kanal parezisi pozitif denmiþ bunu da genelde romberg deneyi denilen test ile tespit ederler ayaklarýnýzý birbirinden ayrý olarak ayakta durursunuz. Kaslar simetrik hale getirilir.
Hiçbir yere dayanmayarak derin duyu hissiniz oldukça azaltýçýr
Gözleriniz kapatýlýr ve ellerinizi öne doðru uzatarak avuç içlerini yukarý bakacak durumda tutup, ayak parmaklarý üzerinde yükselerek bekletilirsiniz...siz saða yanýldýðýnýz için sað kanal parezisinizin olduðu belirtilmiþtir.
Tüm bu testleriniz sonucunda size Ýyi Huylu Pozisyonel Baþ Dönmesi teþhisi konmuþtur peki bu nedir ?
Belli baþ pozisyonlarý ile ortaya çýkan baþ dönmesi ve gözlerde istemsiz hareketler (nistagmus) ile görülen, zaman içinde genellikle kendiliðinden düzelme gösterebilen bir hastalýktýr.Gereken tedavi manevralarý yapýlmýþtýr zaten size.
Ben odyometrist olduðum için genel görevim iþitme kayýplarý ile ilgilenmek çok kýsada olsa denge ile ders gördüðümüz için denge testlerinize de açýklama getirmek istedim umarým yardýmým dokunmuþtur.
Ayrýca iþitme testlerinizi ve denge testlerinizi foruma yükledim mehmet akþit hocamýz görürse benden çok daha iyi derecede yorum yapacaktýr benim yazdýklarýmda sizde küçük bilgiler olarak kalsýn.
@stjodymfatiharioz açýklamalarýn için teþekkür ederim doktorum bu kadar ayrýntýlý anlatmamýþtý sadece vertigon var internetten bakýp hareketlerini yap geçer demiþti. Atak geldiði zaman o hareketleri yapmaya çalýþýyorum faydasý olmuyor vakit ayýrýp uzun uzun açýkladýðýn için teþekkür ederim derslerinde baþarýlar dilerim kardeþim.
Ben Ýstanbul baþakþehir de öðretmenlik yapýyorum.Bizim göründüðümüz odyometristler iþitme cihazý ayarlamayý bilmiyor testi yanlýþ yapýyor sizi tebrik ederim kendinizi bu kadar yetiþtirebilmiþsiniz sizin gibi gençlerin önünü açmalý destek olunmalý geçen göründüðüm odyometrist kaðýda bile yanlýþ iþaretlemiþ testimi sizin gibi insanlarýn olmasý beni ve iþitme engelli arkadaþlarýmý mutlu ediyordur diye tahmin ediyorum eðer istanbuldaysanýz size test yaptýrmaya gelmek isterim eðer böyle bir imkanýnýz varsa kendinizi daha fazla geliþtirin rehavete kapýlmadan iyi günler.
@Orpak97
Açýkcasý bu kadar övgüye laik bir odyometrist olduðumu düþünmüyorum inþallah ilerde dediðiniz sýfatlara ulaþabilirim iyi dileklerinize çok teþekkürler telefon numaramý özelden ulaþtýrdým size görüþelim mutlaka.
Ben þuan öðrenciyim burda yazmamýn yardýmcý olmamýn sebebi hasta alabilmek para kazanmak vb biþeyler satabilmek deðil.Hedefim yalnýzca hasta inceleyip kendimi geliþtirmektir.Eðer referans bir hastane önerin derseniz biruni üniversite hastanesinde eðitim aldýðým hocalarýma yönlendiriyorum saðolsun onlarda yardýmcý oluyorar.bunu açýklama hissi duydum teþekkürler.
san cok cok tesekkur eder basarilar dilerim fatih.
bizleri unutma emi. elin degdikte bizim anlayacagimiz sekilde anlatimlarini her zaman arayacagim.cok sey ogrendim yazdiklarini dikkatle okuyarak.
@shukufe
Emin olun sizin yorumlarýnýzý okudukça her seferinde keþke odyometri hatta beni geçip odyoloji okusanýz diyorum) asýl ben size , özelinde sana çok teþekkür ederim.
Benim annem de yýllardan beri orta derecede sensörinöral iþitme kayýplý ve hiç cihaz kullanamadý sadece odyometristlerin beceremediði bir ayar yüzündensürekli cihazýn ötmesine sebep olmuþlar yaptýklarý yanlýþlýklarla ondan sonra uðraþamamýþ her seferinde gidip gelmeye ve hiç cihaz kullanmadý bu saatten sonra da o ön yargýyla kulanmak istemiyor.
Ben de bazen kulaðýma pamuðu týkarým öyle yolculuk yaparým restorantlara giderim iþitme engellileri anlayabilmek için hatta bir seferinde hesap öderken yanlýþ anlayýpta büyük bir miktarý bahþiþ býrakmýþlýðým da olmuþtur
Yardýmcý olabiliyorsam ne mutlu bana çok mutlu ettiniz beni unutmak yok insanlarýmýza hizmet etmeye devam.
iþte kapitalist iþitme sektöründe kendini ufaktan yetiþtirmeye çalýþan bir öðrenci,her zaman demiþimdir para oyunu bozar.dijital oyuncaklarla insanlarýn birikimlerini sömüren bir sektör baþka açýklamasý yok![]()
Merhaba arkadaþlar gruba daha önce üyeydim ama nasýl kullanýlacaðýný bilmiyorum. Yanlýþ yere yazdýysam kusura bakmayýn öncelikle herkese selam ederim.
Yýl 2004 sol hava 47db kemik 38db sað hava 43db kemik 37db. Yýl 2008 sol hava 55db sað hava 56db Gün geçmiyorki duyma oraným azalmasýn Artýk sol kulaðým duymaz hale geldi 2008 yýlýnda simens marka cihaz almýþtým maþallahý var 9senede 1kere hoparlörü deðiþti harici ne bakým yaptýrdým ne biþey taki dün cihazý yanlýþlýkla kýrana kadar. Hazýr kýrýlmýþ yenileyeyim derken simens srion2 cýc modeli için kapora verip kalýp yaptýrmaya baþladým. Bu cihaz hakkýnda ne düþünüyorsunuz arkadaþlar.
Geçenlerde bende yaptýrdým sað kulaðým az duyuyor diye. Sað kulak iyi, sol kulak olaðanüstü duyuyor dedi doktor.![]()
Merhaba @stjodymfatiharioz benim oglum 7 aylik sag kulak gecemedi isitme testinden. Bircok kez yapildi fakat sonuc olumsuz acilmaz denildi sol kulak iyi duyuyormus birsey yapilamaz tek kulakla hayatini devam ettirecek denildi. Birsey yapilamaz mi. Birde burda saglam kulaginda zamanla isitmedigini okuyorum cok tedirginim zamanla saglam kulagida kaybedenilir miyiz. Hayatinda ne gibi zorluklar olacak egitimi nasil olacak. Hayalimizde oglumuzu doktor olmasi vardi tabi kendide isterse oglum yasitlari gibi olabilecekmi. Tesekkurler.
Öncelikle geçmiþ olsun demek istiyorum.Biz odyometristler yenidoðmuþ bebeklere en geç ilk 1 ay içinde yeni doðan iþitme tarama testi yaparýz. ( Önerilen ilk 24 saat içinde yapýlmasýdýr )
Eðer Bebek Risk Faktörü Taþýmýyorsa T-OAE dediðimiz test yapýlýr bu basit bir testtir.Biz OAE Ýle Koklea ve oraya kadar olan kýsmý test ederiz ( Ýç Kulakta ki iþitme organý ) Ancak 20-40 dB’den fazla iþitme kaybý olan bireylerde bebeklerde cevap alýnamaz yani test açýsýndan kaldý cevabý alýnýr testi geçemez.
Ancak Yoðunbakým hikayesi olan
Hiperbiliruminemi
Kan deðiþimi
Uzun süre ventilasyona baðlý olanlar vb. Risk Faktörü Taþýyan Bebekler ABR Ýle Test Edilmelidir ABR = ÝÞÝTME SÝNÝRÝ
Eðer bebeðiniz risk faktörü olmamasýna raðmen TEOAE Testinden kaldýysa 15 gün sonra tekrardan test.Fakat yine kalýrsa
Ardýndan Tarama ABR Testlerine girmeli
Tüm bu tarama testlerini bebeðiniz geçemediyse EN SON OLARAK REFERANS MERKEZÝNE SEVK EDÝLEREK KLÝNÝK ABR TESTÝMÝZ YAPILIR ÝÞÝTMESÝ HAKKINDA EN NET BÝLGÝ ELDE EDÝLÝR.BU TESTÝN SONUÇLARINA GÖRE NE KADAR ÝÞÝTME KAYIPLI.TAMAMEN MÝ KAYIPLI YOKSA 60-70 dB MÝ KAYIPLI NET SONUÇ ELDE EDÝLEBÝLÝR.
BU KLÝNÝK ABR TESTÝNÝN ARDINDAN KBB HEKÝMÝ GEREK GÖRÜRSE ÝÞÝTME CÝHAZI VB. DÝÐER ÖNERÝLERDE BULUNABÝLÝR.
Tek kulaðý iþitmiyor diye saðlam kulaðýn iþitmesi kaybolmaz ( bu sebepten kaybolmaz diðer herkes gibi risk taþýyan faktörlerden etkilenebilir tabi ki hepimiz için geçerli )
Benim alanýma giren kýsýmlar bunlar bu konu çok zor bir konu çok iyi hekim ve odyologlara baþvurmanýz gerekli diye düþünüyorum asla size þöyle yapýn böyle yapýn diye uyarýda bulunamam beni aþar ama ben sizi testler hakkýnda bilgilendirmek istedim umarým birazda olsa faydam dokunmuþtur.
Þimdi sizin yorumunuza Dr.Odyolog Sayýn Mehmet Akþit hocamý etiketliyorum eðer sizin sorularýnýza yanýt verecekse en iyi o verecektir gerekirse yönlendirmelerde de bulunabilir. @Mehmet Akþit
Konu ýþýlisitmemerkezi tarafýndan deðiþtirilmiþtir (03.04-2017 Saat 19:26 ).