TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12
Toplam 27 mesajın 16-27 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    Kalem Avatarı

Son Giriş
    10.02-2023
    Saat
    00:18
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    1.045
    Verilen Beğeniler
    245

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    o kadar da dğil designer işin aslı başka Dur gel hesap yapalım seninle bir...
    Devlet yolu yaparken rampa düşünmüyor. Rampasız yollarda takdir edersin ki ortopedik engelli ne kadar zorlanıyor. Dolmuşlar arkadaşımıza gore değil. Otobüsler de oyle. E dvlet yolu, toplu taşıma araçlarını düşünürken bu yeşil kartlı arkadaşımızı unutmuş... E arkadaşımız dolmuşa binemeyecek, otobüse binmeycek hade tkerlekli sandalye bulsa rampasız yollarda gidemeyecek ne yapsın bu vatandaş? Taksi tutacak mecburen. ya da evde hapis hayatı yaşayacak.
    Sonra da bu arkadaşımız insanca yaşamaktan yana tavır koyacak kendi başının derdine düşecek ve zor bela bir araç alacak bi de üstüne laf işitecek öyle mi devletten ve vatandaştan? Hem devletin kusurunu kapatsn hm de üstüne laf işitsin Allah aşkına reva mı bu?

Ya ben hesabı az mı tuttum nedir? Taksi bile kurtarmaz engellinin ettiği masrafları. Devletin engelliye çıkarttıgı masraf daha fazla bence. hesap yapsak devlet borçlu çıkar kesinlikle

Üye
    designer__07 Avatarı

Son Giriş
    11.04-2021
    Saat
    13:00
    Yaşadığı Yer
    TÜRKİYE/ANTALYA
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    1

Kalem;

dediklerinde haklılık payı var tabikide ama yeşil kartın kimlere verildiğide acık ve net.20000 ytl parası olan insanında maddi durmunun hiçte fena oldugu söylenemez.Burda bi çelişki yok mu sizce ?

Üye
    tılafsınlı Avatarı

Gerçek Adı
    Katip
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Yaşamak istemediğim bir yer.
    Alınan Beğeniler
    37
    Verilen Beğeniler
    0

o arkadaş 20000 i nerden elde etmiş ona bi bakalım adam belkide sakatlık maasını bırıktırım almıstır 10 de sene falan birikir herhalde yada 20 senede

Üye
    MESTAN Avatarı

Son Giriş
    Dün
    Saat
    18:08
    Yaşadığı Yer
    içinizden biri
    Alınan Beğeniler
    36
    Verilen Beğeniler
    7

Kalem hanım;
    TUİK in 2006 araştırmasına göre ülkemizde yeşil kartlı sayısı 10.2 milyon yani nufusun %14 ü bu karşılık enzengin %30 luk nufustaki yeşil kart oranı binde 5 yaklaşık 6000 kişi
    Ülkemizde günümüz şartlarında sıfır otomobil sahibi olmak zenginlik göstergesiyse ben bunu sorgularım,tabi burda şöyle bi mazeret gösterilemez alaturka uygulamalara alaturka cözümler
    Ben şahsen esnaf olarak her ay eğitime katkı payı adında vegi ödediğim halde (diğer vergiler hariç) okula cocuğumu kayıt ettirirken yok yakacak parası yok tebeşir parası isteniyosa bu uygulamaları tabiki sorgularım,benim kimsenin üç kuruşunda gözüm yok ama bende ufak ufak kırpıntılar yapılmasınada karşıyım
    Eğer ülkenin yolu bozuksa devlet yolu düzeltecek haksız uygulamayla özrünü telafi etmicek,benim param kıymetli benim mucadelem kıymetli azmedip dilenmeyip calışıyorsam devlet de hakkaniyetli davranacak ?Kişinin yeşil kartlı olması nedemektir,enbasiti geliri asgari ücretten cok daha aşağı olası vede sosyal güvencesi olmaması peki nasıl oluyoda x şahıs bu kadar gelirle 0 otomobil alabiliyor?Çok basit ya kayıtdışı calışıyor yada yeşilkart alma kriterine uymuyor bundan öte demogoloji yapmaya gerek yok bence ,kimse elini benim cebime atmasın okadar bu işin duygusallıkla alakası yok

Üye
    Kalem Avatarı

Son Giriş
    10.02-2023
    Saat
    00:18
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    1.045
    Verilen Beğeniler
    245

erkan80,
    şurada isteğe baglı prim yatırdığını yazmışsın:http://www.engelliler.biz/forum/emek...-nelerdir.html

2022 aylığı alanlar eğer aylık alıyorken isteğe bağlı prim öderseler üç ay içinde bu durumu SGK'na bildirmekle yükümlüdür. Eğer bu sigortalılık durumu, istğe baglı prim yatırmaya başlandıgında en geç üç ay içinde bildirilmezse ve aylık kestirilmezse haklarında idari ve hukuki işlem yapılır. Ödenen tüm aylıklara %50 faiziyle borç tahakkuk ettirilir.
    Bilginize.

Üye
    ZAFER1979 Avatarı

Son Giriş
    17.06-2022
    Saat
    05:34
    Alınan Beğeniler
    5
    Verilen Beğeniler
    40

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: tılafsınlı Mesajı Gör
    o arkadaş 20000 i nerden elde etmiş ona bi bakalım adam belkide sakatlık maasını bırıktırım almıstır 10 de sene falan birikir herhalde yada 20 senede
    araç özürlü kişiye hibe edildiyse nolacak ?

Üye
    MESTAN Avatarı

Son Giriş
    Dün
    Saat
    18:08
    Yaşadığı Yer
    içinizden biri
    Alınan Beğeniler
    36
    Verilen Beğeniler
    7

Hibemii sıfır araçç oğlun sünnetinde hediye edildi dimi, desene demokraside careler tükenirmi.

Üye
    erkan80 Avatarı

Son Giriş
    24.10-2018
    Saat
    14:48
    Yaşadığı Yer
    türkiye
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: OturanBoğa Mesajı Gör
    2022 maaşının değil ama Yeşil Kart'ın iptal edildiği bir çok örnek biliyorum...
    merhaba bülent abi bana böyle demiştin sitede yayınlan bazı haberler var abi araç alırsam 2022 maaşı iptal oluyormuş bir an yaşamaktan sıkıldım abi satten bir yere kibıldıyamıyoruz ailem araba almak istiyor devlet izin vermiyor cevap yazarsan sevinirim abi

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    23:29
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.956
    Verilen Beğeniler
    4.231

Erkan, bazı yerlerde bu gerekçeyle aylıkları kesilenler olmaya başladı. Bu konuda net bir şey söylemek mümkün değil maalesef. Yerel kurumlardakiler kafalarına göre karar veriyorlar! Böylesi bir durumla karşılaşan kişiler olayı mahkemeye taşımalılar. Başka yolu yok...
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    erkan80 Avatarı

Son Giriş
    24.10-2018
    Saat
    14:48
    Yaşadığı Yer
    türkiye
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

bülent abi hatayda 4 kişiye gelmiş iptal olan arakadaşın birine ulaştım bana demesi iptal yazı geldi bize bizde valilige gitik bize böyle bir yazı geldi bu nedir dedik valilik sgk ankara merkezi aramış verilen cevap öyle bir uyğulama yoktur demişler arkadaşlar dilekçe yazıp sgk göndermişler iptal gerekçesi üzerlerine araç olmasıymış dilekçenin sonucunu bekliyorlar

Yasaklı Üye
    çhehov Avatarı

Son Giriş
    17.09-2012
    Saat
    15:51
    Yaşadığı Yer
    TÜRKİYE
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

yeşil kartlı olup araç alan engelli arkadaşlarım bu aracı kendi kazandıklarıyla parayla almıyorlar. anne veya babası veya kardeşi bu aracın parasını ödüyor, kısacası hibe oluyor. aracı olan ve çalışmayan arakdaşların durumu böyle. bence bu engelli arkadaşın aracı var diye yeşilkarta ihityacı yok gibi algılanmamalı. engellinin durumu farklı...

kendimden örnek vereyim yeşilkartlıydım ve 2022 den yararlanıyordum. renault 9 broadweyim vardı BABAM ALMIŞTI! BABAM SAĞOLSUN!

ayrıca erkek çocukları 18 i geçince babanın sosyal güvencesinden yararlanamıyor doğal olarak 18 i geçmiş tüm engelliler yeşilkartlı olmak zorunda ister arabası olsun olmasın...

bir sosyal güvenlik kurumu çatısı altında toplanacaktır değilmi?

Üye
    Ramazan 47 Avatarı

Son Giriş
    17.09-2016
    Saat
    22:00
    Yaşadığı Yer
    Mardin
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    hocam annem adina arac alacaz allah etmesin birsey olursa bu araba ben ve kardeslerimin adina gececekmis ama buyuk ablamin adina sigorta kesmemiz lazimis simdi yesil karti iptal olur mu ?

Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12