TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12
Toplam 21 mesajın 16-21 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    (Gölge) Avatarı

Gerçek Adı
    SAKAR ŞAKiR
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Kuşadasi
    Alınan Beğeniler
    543
    Verilen Beğeniler
    800

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    şimdi @Kalem apla evde 3 kişiler yaşlılık maaşında durum nasıl oluyor kısaca özetlermisiniz 1026 tl bakım maaşı alınıyor bu 3 bölündügünde 341 tl düşüyor muhtaçlık sınırının altında kalıyorlar bu durumda baglanmazmı benmi yanlış hesapladım yoksa

Üye
    Kalem Avatarı

Son Giriş
    10.02-2023
    Saat
    00:18
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    1.045
    Verilen Beğeniler
    245

Zaten Değerlendirdiniz! 1
    @kalpsesi
    yanlış hesap yapmışsın ablası.

65 yaş üstü 2022 yaşlı aylığında gelir hesabı şu şekilde yapılır.
    65 yaş üstü yaşlı ve eşinin geliri hesaplanır sadece. hanede isterse fabrikatör çocukları olsun hiçbiri gelire dahil edilmez.
    65 yaş üstü yaşlının eşi yoksa sadece kendisinin geliir hesaplanır.
    bahsettiğin annenin de eşi yok. bu durumda bu annenin aylık gelirinin 423,58 TL altında olması gerekir.
    hanedeki diğer kişiler, çocukları vs kimse bu 65 yaş üstü yaşlı bireyin gelir hesabına dahil edilmez.
    eger eşi olsaydı o dahil edilirdi. kendisinin ve eşinin aylık gelirleri toplanırdı ve ikiye bölünürdü. sonuç sınırı geçmiyorsa aylık baglanır, aksi durumda baglanmaz.

özetle bahsettiğin annenin geliri hanedeki kişi sayısına bölünmeyecek. sadece onun gelirine bakılacak (eşi yok). o annenin 423,58 TL üstünde geliri olursa da 65 yaş üstü 2022 aylığı baglanmaz.

Üye
    (Gölge) Avatarı

Gerçek Adı
    SAKAR ŞAKiR
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Kuşadasi
    Alınan Beğeniler
    543
    Verilen Beğeniler
    800

@Kalem

örnek tam anlamak acısından soruyorum yaşlılık aylıgında eşin geliri dikkate alınıyor dediniz evde eş yok 2 cocuk var evde 3 kişiler yaşlı kişi gelir hesabında sadece kendisinemi bölünüyor kendi kendinemi bölünüyor 2 çocuk bölünmezmi geliri dikkate alınmıyor bunu anladım bölmeye geldigindedemi sadece kensinemi bölünüyor 2 çocuk bölünmüyormu

Üye
    Kalem Avatarı

Son Giriş
    10.02-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    1.045
    Verilen Beğeniler
    245

@kalpsesi yorgun olduğumdan ben anlatamadım galiba. yorgun olunca kelimeler tüm anlamlarıyla beni terk ediyor

bahsettiğin annenin geliri hanedeki kişi sayısı olan üçe bölünmeyecek. 65 yaş üstü yaşlı birey ve eşinden başka kimse gelir hesabına dahil edilmez çünkü.
    Bahsettiğin anne bakıcı olarak 1027 TL alıyor. bunu bire (1) böleceksin üçe değil.

Üye
    (Gölge) Avatarı

Gerçek Adı
    SAKAR ŞAKiR
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Kuşadasi
    Alınan Beğeniler
    543
    Verilen Beğeniler
    800

@Kalem apla vakıfa gittik baştan savdı baglanmaz dedi yaşlılık aylıgı sizin vakıfta çalışan arkadaşınız vardı bi zahmet ona söylerseniz sevinirim

Üye
    Kalem Avatarı

Son Giriş
    10.02-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    1.045
    Verilen Beğeniler
    245

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    @kalpsesi ablası, bahsettiğin anne 65 yaş üstü. eşi de yok. sadece kendi gelirine bakılacak. başkalarının gelirine değil. o anne de kızına baktıgı için evde bakım aylığı alıyor. ayda 1027 TL. bu durumda ona 65 yaş üstü 2022 yaşlı aylığı baglanmaz.
    bu durumu vakıf müdürü olan bir arkadaşıma da sordum. o da öyle dedi.

65 yaş üstü yaşlı kişinin geliri 423,58 TL altında olmalı. ama o anne ayda 1027 TL alıyor. bu durumda yaşlı aylığı baglanmaz.

Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12