Merhaba arkadaşlar;
Ben de boyun fıtığından ameliyat olanlardanım. akremzi arkadaşım eldeki uyuşmalar bende üç ay falan devam etti. Parmak uçlarına iniyor ve sonra kayboluyor. Ben de bir hafta çektim ağrıları ameliyat olmadan önce ve dayanılamayacak kadar ağırdı ve hatta hiç bir ağrı kesici kas gevşetici etki etmiyordu. Sağ kolumu hiç hissedemiyor ve hiç de hareket ettiremiyordum. Doktorum kablo kopmuş ve ampüle artık elektrik gitmiyor dedi acilen ameliyata almamız gerekiyor çünkü kolunu kurtarmalıyız dedi. Ameliyatımı olalı bir yıl üç ay oldu ve hala kolumu yukarıya kaldıramıyorum. Ameliyattan sonra bir bardağı bile kaldıramıyordum artık daha ağır şeyleri kaldırabiliyorum ama kolum önceki gibi değil. Önceki haline dönebilmesi için uzun zaman gerekiyormuş. Onun için hiç sıkıntı yapmayın bu öyle bişey ki çok ani geliyor birçok yıkım veriyor ama o kadar çabuk gitmiyor. Benim tavsiyem ilk etapta yani 6 ay kadar kendinize çok dikkat edin. Çünkü boyna takılan o parçanın vücuda uyumu altı ay sürüyormuş ve bu altı ay içinde çok dikkatli olmak gerekiyor yoksa boyundaki o parçanın atması durumunda boyundan aşağı felç olma durumu var. Altı ay dikkatten sonra herşey yavaş yavaş normale dönüyor. Ben hiç boyun fıtığı ameliyatı olmuş gibi hissetmiyorum ve rahatım sadece kolumu tam olarak kullanamamanın sıkıntısı var o kadar. Onu da zamana bıraktım ve egzersizlerimi yapıyorum.