Benimde sağ bacağımda femurda kısalık var. yeni doğduğumda gayet sağlıklıyken, henüz hastanede yatarken bir mikrop almışım. ve bu mikrop sağ femurumu yemiş. bebeklikte kemikler henüz çok hassas olduğu için bu kolay ve çabuk olmuş. ve ben büyüdükçe, boyum uzadıkça kısalık belirginleşmeye başladı. şu an 3 cm kısalığım var. ama henüz 13 yaşındayım ve boyum hala uzuyor. boyum uzadıkça sağ bacağım kısa kalıyor. 5 yaşında iken bacağımda platin takıldı. platin üzerindeki çiviyi 6 saatte bir anahtarla cevirerek uzatma yaptık. kemiğin ortası boş kaldı. ortası dolacaktı. fakat dolmadı. bacağımın ayak bileğinden bir kemik alıpp oraya konuldu. yaklaşık 3 hafta alçı, 2 ayda korse ile dolaştım. o halde okula gitmek öyle zorduki... o günleri hatırlamak dahi istemiyorum. 10 yaşında kalçama bir platin daha takıldı. 5 cm uzatma yapıldı. önceleri iki değnekle, sonra tek değnekle, en sonundada kalçamdaki o platinle değneksiz yürümeyi başardım. bacağıma basmam sayesinde, çok yürüyüş yapmam sayesinde kemik oluştu... çok başarılı bir tedavi oldu. geçen yıl yine bir platin takıldı. şu an hala var. ama bu benim suçum. kemiği kaynatmak benim elimde. bunu bile bile korkuyorum. bacağıma korkarak basıyorum fakat doktorlar basmassan kemik oluşmaz dedi. kendimi hem suçlu buluyorum, hemde yapmam grekeni yapmıyorum. 7 cm uzattık şu an kemiğin oluşmasını beklkiyoruz eğer ben bacağıma çok basarsam 2 haftada bile oluşur yaklaşık oluşmasına 1-2 cm kaldı. 2 hafta sonra gideceğiz eğer oluşmamışsa zor bir dönem daha beni bekliyor. size doktor olarak ankara gazi hastanesi ortopedist SACİT TURANLI ' YI öneriyorum. gerçekten çok başarılı bir doktor... küçüklüğümden beri ameliyatlarımı o yapıyor. gayet memnunum. size bir tavsiyemde, bunu kendim yapamasam bile, uzatma yapıldıktan sonra kemiğin oluşması için bol bol protein sebze meyve et süt yumurta.. ve tabii en önemliside spor.. özellikle rahatsız olan ayağınıza yüklenmeye calısın. bunun ne kadar faydalı olduğuna bizzat şahit oldum.. bolca kondüsyon bisikletleri sürün. daima spor yapın kilonuza dikkat edin çünkü bacağınızdaki platinin ağırlığı zaten yetiyor, birde buna kilo eklenirse bacağınız zayıf düşer ve basmakta zorlanabilirsiniz.. dışarıda gezmekten cekinmeyin... size herkesin '' bu nie böyle yürüyor '' dermiş gibi bakmasına aldırış etmeyin. unutmayın kimse 4 4 lük değil.. bu hastalığı size Allah vermiş.. hepimiz ondan geldik yine ona gideceğiz.. kimsenin gözlerine umursamayın.. tek derdiniz sağlığınız olsun.. başka kimseyi umursamayın... ben daima inanarak bu şekilde ayakta durabiliyorum.. Allah hepinize şifa versin inşallah..))