Sayfa 6 / 13 İlkİlk ... 2345678910 ... SonSon
Toplam 187 mesajın 76-90 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
  1. #76
    Üye
    ENGEL TANIMAM Avatarı

    Üyelik Tarihi
    13.05-2008
    Son Giriş
    31.05-2011
    Saat
    17:27
    Mesaj
    144
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

    Zaten Değerlendirdiniz! 0 Zaten Değerlendirdiniz!
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    crp orp olarak yazılmış geçmiş olsun

  2. #77
    Üye
    kuman Avatarı

    Gerçek Adı
    otmar
    Üyelik Tarihi
    07.04-2010
    Son Giriş
    28.09-2012
    Saat
    01:24
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Mesaj
    64
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

    Zaten Değerlendirdiniz! 0 Zaten Değerlendirdiniz!
    Ya arkadaşlar CRP En ustte .ORP yazılmış yanlışlıkla sanırım. (?????).
    ORP yazmış yanlışlıkla galiba. Çünkü Sonuç:3,14 diyor. Ref. 5 . (eksik yazmış sanırım. Ref. 0-5 arası demeliydi.).CRP bu ise eğer, crp iyi görünüyor. "Yanlışsam duzelt. ORP mi CRP mi iyi bak ergul bey". Östemliyetitte kronik ise,ya da ısrarlı kronik östemliyetit ise sedim de çok önemlidir, crp normal çıkı9p sedim yuksek olabilir de. ??!!! kronik östemliyetitte bir makalede genelde 1 sattte 50 ya da 80 mi idi (her ikisi de normalin ustudur esasen,buna bakın) bir enfeksiyon göstergesidir diyordu. Yazdıkalrından alttaki immunleri anlamadım ama diger tarata verileri normal gibi, ama WBC yi göremedim ben. 4-11 arası olur. O önemli. Ha bu referans degerlerd e ise iyi. (LAboratuar kagıdında ki referans degerlerd e ise demek istiyorum. Bu rakamlara bakma. Enfeksiyon için. ). Bir de bu RF ne onu anlaymadım.Heralde onu da yanlış yazmışın. Bir de Dr görsün, hastayıç.Klinik de önemli.Mesela yara kokuyor mu?Bu bir gösterge olaiblir bir çok gösterge arasında. Bizim dediğimize bakma. Bir Dr. görsün en dogrusu. Saygılar

  3. #78
    Üye
    ergül Avatarı

    Üyelik Tarihi
    03.05-2010
    Son Giriş
    06.04-2011
    Saat
    15:46
    Mesaj
    23
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

    Zaten Değerlendirdiniz! 0 Zaten Değerlendirdiniz!
    KUMAN(Osman) BEY ve ENGEL TANIMAM
    dediğiniz gibi doktora baktırdım (CRP ORP DİYE) dediğiniz gibi faxta yanlış çıkmış....
    .................... SONUÇ REFERANS
    CRP SENSİTİF 3,41 0,00-5,00
    SEDİMANTASYON 8
    WBC 8,85 4,8-10,8
    NE 65,4 43,0-65,0
    LY 25,5 5,5- 20,5
    RBC 5,10 4,70--6,00

  4. #79
    Üye
    gönülyarası Avatarı

    Üyelik Tarihi
    06.07-2006
    Son Giriş
    08.12-2017
    Saat
    16:51
    Yaşadığı Yer
    Angara
    Mesaj
    4.571
    Alınan Beğeniler
    20
    Verilen Beğeniler
    81

    Zaten Değerlendirdiniz! 0 Zaten Değerlendirdiniz!
    Değerler normal gözüksede kanda çıkmadığıda oluyor benim ayağımdan iltihap akıyor ama kanda çıkmıyor,yarasına bakın nasıl sarımsımı belli oluyor zaten enfeksiyon olduğu,kendiside takip etsin ateşini, kızarıklık,deride dökülme çatlama,koku vs gibi.

  5. #80
    Üye
    SEVVAL2003 Avatarı

    Gerçek Adı
    berrin özdemir
    Üyelik Tarihi
    01.07-2010
    Son Giriş
    27.02-2012
    Saat
    12:50
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Mesaj
    46
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

    Zaten Değerlendirdiniz! 0 Zaten Değerlendirdiniz!
    Arkadaşlar bu hastalıktan kurtulmak imkansız vucudumuzda uyuyan bir düşman ben ilk 9 yaşında geçirdim sağ üst femur o zaman şartlarda çok zordu ankara hacatepede tedavi oldum 3 yıl sürdü tedavim sonra ayağı kalktım tabii bacak sakat kaldı sonra 24 yaşında tekrarladı çapada oldum ve son ameliyata girene kadar bütün tahliller temiz çıkıyordu bir tek sindigrafide çıktı işin ilginç yanı korkun ağrı için hastaneye gittim en az 4 tane tanıdık profösör bile enfeksiyonun tekrarlamış olabileceği ihtimali üzerinde durmadılarda femur başı daha önce kötü durumda olduğundan ağrı olabileceğini söyledi allahtan 2 gün sonra bacak şişmeye ve morarmaya başladı 24 yaşındaki ameliyatımda bacaktan 2,5 kg iltahap çıkmıştı düşünebiliyormusunuz ne kadar zaman da birikmiş sinsice uyandırmadan fark ettirmeden ameliyat giren giren asistan dr lar çok şaşkındı bu kadar enfeksiyon diye diyeceğim iyi bakımla zamanı uzatabiliriz her zaman tetikte

  6. #81
    Üye
    kuman Avatarı

    Gerçek Adı
    otmar
    Üyelik Tarihi
    07.04-2010
    Son Giriş
    28.09-2012
    Saat
    01:24
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Mesaj
    64
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

    Zaten Değerlendirdiniz! 0 Zaten Değerlendirdiniz!
    sevval hanım benim anlayamadığım, bu 9 yasında iken demek ki kemiğin kazınması (kemik debritmanı ) yapılmamış mı?Ya da şimdi.Acaba sizde enfeksiyon yaygın m imiş ki bu kadar cerahat çıkmış? (hiperbarik oksijen tedavisi aldınız mı,faydası?) saygılar

  7. #82
    Üye
    SEVVAL2003 Avatarı

    Gerçek Adı
    berrin özdemir
    Üyelik Tarihi
    01.07-2010
    Son Giriş
    27.02-2012
    Saat
    12:50
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Mesaj
    46
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

    Zaten Değerlendirdiniz! 0 Zaten Değerlendirdiniz!
    yapıldı 9 yaşında geçirdiğim zaman son ameliyatımdada oksijen tedavisi aldım 90 gün mesela şu aralar iyi değilm fark ediyorum ağrılarım başladı tekrarlamış olma ihtimali var gibi geliyor bana yani sonu yok bu hastalığın

  8. #83
    Üye
    SEVVAL2003 Avatarı

    Gerçek Adı
    berrin özdemir
    Üyelik Tarihi
    01.07-2010
    Son Giriş
    27.02-2012
    Saat
    12:50
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Mesaj
    46
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

    Zaten Değerlendirdiniz! 0 Zaten Değerlendirdiniz!
    bende bir şey sorayım arkadaşlar osteomiyelit hastası olan biri bacakta oluan kısalığı gidermek için ilizarov ameliyatı olmasında bir sakınca varmı acaba olmayı düşünüyorum 4 cm kısalığım var bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim

  9. #84
    Üye
    kuman Avatarı

    Gerçek Adı
    otmar
    Üyelik Tarihi
    07.04-2010
    Son Giriş
    28.09-2012
    Saat
    01:24
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Mesaj
    64
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

    Zaten Değerlendirdiniz! 0 Zaten Değerlendirdiniz!
    İlizarov olabilir tabii.Ama korkmuyor musunuz, yeniden bir de o bölgede enfeksiyon oluşmasından? Nasıl yapılıyor derseniz: Bu dıştan metaller ile karkas iskelet gibi bir şeyler yapıyorlar. adım adım bir mekanizma ile uzatıyorlar. Ben bir iki kişi de gördüm . Yani bence, 4 cm için değer mi diye düşünmeniz daha belirleyici olmalı.(Femur başı sorunsuz ise). Femur başında topuzda sorun var ise, ilerde protez olacaksanız hiç gerek yok bence. Çünkü orda zaten onu düzeltirler. Olmayacaksanız. O zaman durum başka tabii ki. Tamamen size bağlı? Saygılar

  10. #85
    Üye
    gönülyarası Avatarı

    Üyelik Tarihi
    06.07-2006
    Son Giriş
    08.12-2017
    Saat
    16:51
    Yaşadığı Yer
    Angara
    Mesaj
    4.571
    Alınan Beğeniler
    20
    Verilen Beğeniler
    81

    Zaten Değerlendirdiniz! 0 Zaten Değerlendirdiniz!
    Osman abiiiiiiii,
    Valla yazdıklarını okuyunca abi benim enfeksiyon sanki geri başlayacak gibi geliyor
    Abi çok inceliyorsun çok kafana takıyorsun rahat ol düşünme sen böyle düşündükce araştırdıkca valla senden korkar oldum biyerden yara açılacak diye.Abi eğerki olursa inş olmaz ama ozaman düşünürsün araştırırsın sen kendine zarar vereceksin böyle bak demedi deme.
    Saygılar abi,

  11. #86
    Üye
    ergül Avatarı

    Üyelik Tarihi
    03.05-2010
    Son Giriş
    06.04-2011
    Saat
    15:46
    Mesaj
    23
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

    Zaten Değerlendirdiniz! 0 Zaten Değerlendirdiniz!
    arkadaşlar ben kardeşimi balta limanında prof dr Eyüp Bey'e yolladım bana dediği senin kardeşinde kronik osteomyelit yok romatizmal hastalık var dedi ameliyat şuan yok ilerde kireçlemeden dolayı olabilir dedi.eli de şişmiş ve alınan ilaçlarla elindeki şiş geçmiş dedi bu kronik osteomyelit değil Sen zaten ramotoloğa yollamışsin onun verdiği ilaç iyi gelmiş ve hiç biryerde yazmiyor kronik osteomyelit dedi...ben Ona 2 kere GATA da Ameliyat oldu iltihap aldılar hem ankara hem istanbul gata onlar dedi dedim bizim ramotoloğda öle dedi dedim prof dr Eyüp Bey ise yok seni yanlış bilğilendirmişler dedi. sonuç iltihaplı romatizma falan dedi.
    NE YAPACAĞIM ŞİMDİ SEVİNEYİM Mİ VE NEDİR İLTİHAPLI ROMATİZMA
    NASIL İŞTİR Bİ DOKTORUN DEDİĞİ DİĞERİNİ TUTMAZ VE GATA İŞİN İÇİNDE,,,

  12. #87
    Üye
    düşenyaprak Avatarı

    Üyelik Tarihi
    22.11-2010
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Mesaj
    112
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

    Zaten Değerlendirdiniz! 0 Zaten Değerlendirdiniz!
    osteomyelit müzmin bir hastalık, yıllardır uğraşıyorum.tam iyileşti dediğim anda bacaktan resmen sular fışkırıyor, çok kötü dediğimde yara hiç beklenmedik şekilde kapanıyor.özetle bu hastalığın istikrarlı bir seyri yok.bu hastalığın tamamen iyileşeceğine dair inancım kalmadı.muhim olan daha da kötü olmayı engellemek.bu dertten muzdarip olan herkese acil şifalar dilerim.

  13. #88
    Üye
    umut Avatarı

    Gerçek Adı
    Ümit
    Üyelik Tarihi
    02.08-2008
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    mersin adana
    Mesaj
    3.567
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

    Zaten Değerlendirdiniz! 0 Zaten Değerlendirdiniz!
    ergul;

    Iltihapli romatizma, osteomyelite gore seyri daha agirdir..Osteomyelit sadece bir uzuvu tutarken, iltihapli romatizma bir cok organi tutabilir...Yanilmiyorsam, vucudu mikroplara karsi savunan bagisiklik sistemi ,kendi eklemlerine ve doku organlarini dusman gorup zarar veriyor...Kardesinizin hastaliginin tam olarak ismini vermemissiniz;iltihapli romatizmanin bir cok cesiti vardir..Verdigim linkleri incelerseniz, iltihapli romatizma ile hayatlarini idame ettiren arkadaslarimizdan bir cok bilgi edinebilirsiniz.Tekrar gecmis olsun..

    http://www.engelliler.biz/forum/ayni...n-kim-var.html

    http://www.engelliler.biz/forum/ayni...kim-var-2.html

  14. #89
    Üye
    orhanilhan Avatarı

    Gerçek Adı
    osman
    Üyelik Tarihi
    16.02-2011
    Son Giriş
    17.02-2011
    Saat
    00:19
    Mesaj
    1
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

    Zaten Değerlendirdiniz! 0 Zaten Değerlendirdiniz!
    ister inanın ister inanmayın tam 35 senedir osteomiyelit hastasıyım.yeni bir şey deniyorum .burada paylaşacağım sizlerle.bakalım ne olacak:P

  15. #90
    Üye
    hikmetkanli Avatarı

    Gerçek Adı
    Hikmet
    Üyelik Tarihi
    10.03-2010
    Son Giriş
    08.06-2017
    Saat
    03:24
    Yaşadığı Yer
    izmir/karabağlar
    Mesaj
    26
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

    Zaten Değerlendirdiniz! 0 Zaten Değerlendirdiniz!
    Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Bu hastalığın 20 yıl eziyetini çekenlerdenim,İstanbul gata'da hiperbarik tedavi,İzmir 9 eylül üniv.hastanesinde 56 gün yattım,akabinde,6 ay düzenli antibiyotik tedavisi,vücut direncimi artırıcı davranışlar,en önemlisi 27 yıl kendime yaptığım en büyük kötülük olan sigarayı bıraktım,dumanının olmadığı yerlerde bulunmayı tercih ettim ve bu osteomyelit illetinden kurtuluşumun 7.yılına girdim.Doktorların tedavilerine eyvallah,hep olsun- da- benim naçizane önerim;herbirimiz kendimizin doktoru olma gayretini gösterelim,inanın(bendeki sonuca vurgu yaparak)başarı yakalanıyor.sigara içmeyin lütfen arkadaşlar ve hayata pozitif bakışında etkisi çok büyük,herkese sağlıklı günler dilerim.




Sayfa 6 / 13 İlkİlk ... 2345678910 ... SonSon

Başlığın Etiketleri