Hata etmiş eldivensiz olmaz bulaşıcı hastalık çok
Bugün kan aldırırken hemşire kolumu alkolle silmedi. Unutmuş olabilir diye düşünüp silmediniz dedim. Hiç umursamayıp iğneyi batırdı üstelik eldiven de kullanmıyordu. Sonra "Alkolle silmek doğru değil. Tüm dünyada yasaklanıyor ama Türkiye'de hala kullanılıyor. Ben de yasak olmasını doğru buluyorum, bu yüzden silmiyorum."dedi. Ben silmediği için uyarmışken, bakanlık tarafîndan yasaklanmayan bir uygulamayı keyfine göre değiştirmesi beni rahatsız etti. Ayrıca kendi sağlığını da düşünmüyor. Ufak bir hatayla bende mikrop varsa ona, onda varsa bana geçebilir. Bu konu hakkında bir başlık var mı bilmiyorum. Sizlerle paylaşmak istedim.
Hata etmiş eldivensiz olmaz bulaşıcı hastalık çok
@Pluvia
Derimi alkolle silmediği için de beni riske atıyor. Hadi kendini düşünmüyor hastaya bunu yapmaya hakkı yok.
Aynen işlh sorun çıkmaz sizde
Böle durumlarda kime şikayet ediliyor
@Pluvia
Teşekkür ederim. Bilmiyorum. Daha önce birinin başına geldi mi merak ettim ben de. Yoksa bütün anormaller beni mi buluyor?
Hangi hastanede verdin ankaradamışın
merak etmeyin viral enfeksiyonlara sebep olan virüsler öyle kolay bulaşmazlar, kolay bulaşan bir şey olsalardı doğada hiç bir canlı 1 günden uzun yaşayamaz.
Rahat olun bir sıkıntı olmaz, ayrıca alkol her mikrobu öldürmez...
Öle deme @Kağan52 hepatit bulaşıcı
Kana değmesi yetiyo
Evet. Ankara hacettepe iç hastalıkları bölümü. Sanırım kan alma odasında 6 masa vardı. Hepsi eldivenli sprey alkolleri var. Bana denk geldi o da. Tabii benden önceki ve benden sonraki hastalarda.
Bide hacettepemişsenden sonrakinedemi takmadı eldiven
Hepatit bulaşır evet ama öyle dokunmayla bulaşmaz.Hepatitli birine batmış iğneyi sana batırırsa bulaşır. ama dokunmayla bulaşmaz onu diyorum ben...
Yalnız ben konuyu baya yanlış biryere açmışım. Telefondan kaynaklı dikkatsiz davrandım. Nasıl düzeltebilirim acaba.
Hepatitler öyle tez bulaşmazlar, hepatit virüsü evet dirençli bir virüstür 1500.2000 derecede kendini saklar ve ölmez.Ancak dış ortamda direncsizdir ve tez ölür yani Bulaşması için çok affedersiniz cinsel temas ve kan yolu olması gerekir öyle dokunmayla falan bulaşmaz...
Şimdi işim var biraz Daha sonra isterseniz bilgi verebilirim ...grş