Sorunun %60 psikolojik gibi ...sağ bacağında ıslaklık hissettiğinde gerçekte orada ıslaklık varmı kontrol ettin mii..ayrıca kendini neden sıkıyorsun ki Bu bazı insanlar Hapşırırken Burnunu sıkar buna benziyor Çok yalnış sende öyle yapmışsın...
Merhaba,
3 yildir bu hastaliktan muzdaribim 11. Sinif sonlarinda yani universite sınavına hazirlanmaya basladigimda ortaya çıktı mayis ayinda detsristol 4 mg kullandim 4 ay kadar etki etmedi doktoru kendime ikna ettiremedim ve bana ilac yazmadi ben de uzun sure kirkkilit otu kullandim velhasil uni 1. Sınıfın haziran ayi gibi hastalik semptomlari yuzde 80 azaldi.
uni 2. Sinif şubat ayinda nukse etti ve tekrar urologun yolunu tuttum emselex 7.5 1 ay ondan sonra 15 mg i 3 ay kullandim memnundum semptomlar azalmisti ve gunluk hayatimi rahatca idame ettirebiliyordum. Doktorum gecmezse devam et demisti ve ben 4. Kutuyi yazdırdım 2 3 gun kullandim simdi sanki hic kullanmamis gibiyim arada ilac 1 hafta islemiyor olurdu ama bu seferki biraz farkli hastalik boyunca gece asla tuvalete kalkmazdim simdi 2 gecedir kalkiyorum
ayrica findik bahcesinde calisirken muazzam sikissam da eve döndüğümde sanki hissiyat buyuk oranda kayboluyor. Metroda deli gibi sıkışıkken metrodan cikip evin yolunu tuttuğumda hissiyat buyuk oranda kayboluyor. Bazen idrar kacirdigimi hissediyorum ornegin sag bacagimda bir islaklik hissediyorum ancak uzvum sola dönük yani anlamsiz bir hissiyat. Ayrıca erekte olduğumda daha rahatım ve afedersiniz ama orayla oynayinca anlik rahatlamalar oluyor
yaklasik 10 12 aydir mesanemi egitiyorum cogu gun sadece 3 defa tuvalete cikiyorum. 3 4 gundur ise evde olmasam 10 dk da bir tuvalete giderim acaba usutmus ya da enfeksiyon kapmis olabilir miyim? ya da ilacin etkisi gecmis olabilir mi?
ergenligimde neden yaptigimi bilmesem de bosaldiktan sonra kendimi sikardim ve meninin disari cikmasini engellerdim bu mesanede ya da uzvumda hasara sebep olmus olabilir mi?
Herhangi bir urodinami testi yaptirmadim doktor bana sikisikken ve idrarimi yaptığımdaki ultrasonlari daha sonra kultur ve idrar tahlili yaptirip aam teshisi koymustu sonda veya tak vs kullanmadim annemde ve annanemde bu hastaliktan muzdarip yani psikolojik oldugunu dusunmeye basladim ayni zamanda genetikte oldugunu dusunuyorum cocukken altimi islatirdim 9 yasima kadar felan
Sorunun %60 psikolojik gibi ...sağ bacağında ıslaklık hissettiğinde gerçekte orada ıslaklık varmı kontrol ettin mii..ayrıca kendini neden sıkıyorsun ki Bu bazı insanlar Hapşırırken Burnunu sıkar buna benziyor Çok yalnış sende öyle yapmışsın...
@lazarov
Önce idrar kültür testi yaptırmanızı öneririm. Bakteri üremişse tespit edilir ve doğru antibiyotik kullanımı ile sorun giderilir.
Bir de ürodinami yaptırın mutlaka. Mesanede kalan idrar, mesane iç basıncı vb. bilgileri ortaya koyar bu test. Eğer bunlarda bir sorun çıkmazsa, aktif mesane için saydığınız ilaçları kullanmaya devam etmek dışında bir yol yok maalesef
Not: Botoks da uygulanabilir. 3-6 ay arası rahatlama sağlar.
@oguzhan55 Anladim tesekkur ederim onumuzdeki şubat 6 ay yurt disinda olucam botoks yaptirmak orasi icin mantikli duruyor
Iste sacmalik biraktim tabiki oyle yapmayi ayrica bazen islaklik olmuyor ilaclar etki ettiginde bu his cok cok nadir oluyor ama ilaclarin etkisi bittiginde bu his artiyor simdi doktoruma psikolojik temelli olduğunu dusunmeye basladigimi soylicem urodinami yapsin birde:
Arkadaşım net bir cevap verir misin ıslaklık hissettiğin zaman Gerçekte ıslaklık varmı yokmu
@OğuzHan55 Hayir genelde olmuyor kontrol ettigimde bir islaklik hissetmiyorum ancak arada gercek kacaklar oluyor
Kaç yaşındasınız Toplum içinde Altıma kaçırıp rezil olucam korkusu varmı, evden çıkmadan mutlaka lavoboya gidermisin sık sık kendi ni kontrol ediyormusun Islaklık varmı yok mu diye, Sana yakın lavabo olan yerlerde kendini daha rahat hissediyor musun..
20 yasindayim rezil olma korkusu bu hastalik baslayana kadar yoktu simdi de tedirgin oluyorum tabiki oldugu .Aktif mesanenin getirdiği gereksiz hissiyat ile gercekten sıkışmanjn vermiş oldugu hissiyat arasindaki farki bildigimden her zaman çıkmam ama okula giderken sabahlari pek sikismasam bile mutlaka giderim cunku yolum 2 saat.Yakinlarda lavabo olmasi beni rahat hissettiriyor devamli islaklik var mi yok mu diye kontrol etmiyorum ama tedirginligini yaşıyorum bir nevi
Anladım Önce Bir Üroloji ile görüşün Gözden kaçan bir şey kalmasın..sonrasında Psikiyatrist ile görüşün..şikayetlerin Daha çok psikolojik gibi..Tabi göz ardı edemeyiz Önce üroloji.gecmisiş olsun..
Teşekkürler sagolun
Arkadaslar asiri aktif mesane ile nörojen mesane arasında fark var mi?asiri aktif mesane daha ciddi boyutlaea evrilebilir mi?Doktorum emselex 15 mg gibi ilaclar agir ilaclardir demişti.Bu kullanima bagli bobrek yetmezligine sebep olur mu?
Ms hastasiyim buna bağli norejen mesana hastasiyim tak yapiyorum ilac felan varmi tak yapmamak icin bilginize
Allah şifalar versin.
Bunun hakkinda bilgi verebilcek biri var mi acaba ?
Size önce Bir ürolog ile görüşün Daha sonra bir psikiyatr ile Görüşün Diye öneride bulundum..Buradan Böbrek yetmezliği yapar yada yapmaz diye bir şey söylesek sağlıklı olurmu sizi tatmin edermi sizce Şikayerlerine çare bulmuş olurmusun..Buradan yapılan öneriler Sağlıklı olmaz..hekimizle yüz yüze Derdinizi paylaşın..reçete edilmeyen Hiç bir ilacıda kullanmayın..