Kötü bişi yok polip varmış yakmışlar
Babamdada vardı senede 1kontrole gidiyo
Geçmiş olsun ahmet
Kolon ca nedeniyle total kolektomi oldum 2 yıl önce şimdi kolonoskopi de alınan parçaların sonucu çıktı ve endişeliyim anlayan varsa bi bakabilir mi
@MeTePe
![]()
Kötü bişi yok polip varmış yakmışlar
Babamdada vardı senede 1kontrole gidiyo
Geçmiş olsun ahmet
Benim durum biraz farklı bendeki polipler kansere yatkın olduğundan kolonun tamamı alındı
Geçmiş olsun, arkadaşım. Şu an için endişe etmeni gerektirecek bir durum yok. Ancak ileriye dönük olarak yeniden bir ameliyat düşünebilirler. Displazi kesinlikle kanser durumu değildir ancak ilerleyen yıllar için dikkatli olunmayı gerektiren bir durumdur. İşte bu nedenle bir ameliyatı uygun görebilirler.
Bildiğim kadarıyla kalın bağırsaktan 1veya 2 santim birakıldı bağlantı için ameliyat demek ömrün kalanını ilostomi ile geçirmek demek umarım başka bir yolu vardır @Kemalaydın
Rapor nerede? Göremedim?
Kolonu niye aldırdınki babamında polipti yaktılar kanserleşmesin diye
Akşam görünmüyordu, şimdi görüyorum.
3 nolu kasette bakılan poliplerde haber pek iyi değil. Kanser eğilimli görünüyor. Şöyle, böyle yaparlar demek kolay değil. Radyoterapi, kemoterapi ve yakın takip gibi önlemler düşünülebilir. Ama son tercih ameliyat yerindeki o dokunun tamamen alınması olacaktır.
Bunun kararını verecek olan doktorunuz. 2 yılda bu kadar olmuş, takip edelim de diyebilir. Diğer taraftan bu polipler kolon tarafında değil, ileum tarafında görünüyor. O yüzden rektumu koruyup ileostomi gerekmeden ameliyat seçeneği olabilir.
@MeTePe teşekkür ederim raporu pazartesi prof görecek umarım kolay yoldan hallederler ameliyatta gerek kalmaz
ahmet bey çok geçmiş olsun acil şifalar dilerim..