Merhaba 10 yildir yasadigim bel sorunumu en kisa sekilde ozetlemeye calisacagim.Basarisiz 2 microdiskektomi bel fitigi ameliyati sonrasi 3 uncu ameliyatta belime 8 adet vida takildi,fakat 1 yillik dayanilmaz acilar neticesinde 2 tane vidanin tutmadigi goruldu ve tekrar ameliyatla L3 bolgesindeki 2 vida cikarildi.Fakat tekrar 1 yil gecmesine ragmen acilar dinmedi(bu arada ameliyat esnasinda sinirleri zedelemisler ve buna bagli olarak sag ayak dustu ve neropatik agri basladi) tekrar baska baska doktorlara gittim,Azmi Hamzaoglu dahil olmak uzere bir cok doktora gorundum,her doktor baska oneride bulundu,vidalar konurken omurilik yan ve arka cikinti faset ler alinmis,bu yuzden vidalar cikarilirsa omurilik cokebilirmis.3 tane diski cikarip metal disk ve faset konulmasi gerektigi soylendi,bir baska doktorda bunlara hic gerek yok omurilik cok duz ve saglam,zaten disklerde sertlesmis tekrar fitik olma riski cok cok dusuk,tek problem omurilik faset cikintilarinin alinmis olmasi dedi ve bir oneride bulundu,vidalari cikarip oradaki bolgeye fuzyon(kemik plakalar) koyarak omuriligin stabilizasyonunu saglamak dedi.Bu sekilde buyuk bir ihtimalle bayagi bir iyilesmem mumkunmus.1 hafta once vidalarim alindi,kemik tozu ile dolduruldu ve 2 adet fuzyon kemik plaka konuldu.Simdilik agrilarim bir hayli azaldi,2 ay korse kullanmam ve ters hareket yapmamam gerekiyor,konan kemikler 6 ay icinde omurilige kaynarmis.Ama ya olmazsa ya belim cidden cokerse diye cok korkuyorum.Acaba icinizde bu tarz bir ameliyat olan varmi? Fuzyon kemik koyma ameliyati hakkinda tecrubesi olan arkadaslar varsa lutfen bana deneyimlerini aktarabilirlermi.Cok tesekkur ederim hepimize gecmisler olsun