Toplam 15 mesajın 1-15 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
  1. #1
    Üye
    kaderimsee çekerim.. Avatarı

    Üyelik Tarihi
    08.05-2011
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    15:20
    Yaşadığı Yer
    Ürgüp
    Mesaj
    990
    Alınan Beğeniler
    3
    Verilen Beğeniler
    90

    Zaten Değerlendirdiniz! 0 Zaten Değerlendirdiniz!
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    arkdaşlar sindirim sistemi için özellikle barsaklar için kefir ve üzüm çekirdeği mürdüm erikli bitki çayı kullanıyorum tavsiye edermisiniz?

    *********
    -kuru kaysı,süt ve süt ürünleri,incir, kara erik, armut, patates,bal, yeşilolan tüm sebzeler, vs. kullandım ama hala düzene girmedi barsaklarım. şimdi de kefir ve bitki çayı(üzüm çekirdeği,mürdüm erikli) kullanmaya başladım.

    18 low - Sindirim sistemi için kefir, üzüm çekirdeği, mürdüm eriği tavsiye eder misiniz?

  2. #2
    Üye
    shukufe Avatarı

    Üyelik Tarihi
    20.01-2007
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Mesaj
    5.454
    Alınan Beğeniler
    114
    Verilen Beğeniler
    168

    Zaten Değerlendirdiniz! 0 Zaten Değerlendirdiniz!
    sindirim sistemi bozuk olunca kefir neyim hic kabul etmiyo. uzum cekirdegide. mide duzgunse faydali seyler ama

  3. #3
    Üye
    kaderimsee çekerim.. Avatarı

    Üyelik Tarihi
    08.05-2011
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    15:20
    Yaşadığı Yer
    Ürgüp
    Mesaj
    990
    Alınan Beğeniler
    3
    Verilen Beğeniler
    90

    Zaten Değerlendirdiniz! 0 Zaten Değerlendirdiniz!
    dr a gittim bir sıkıntı çıkmadı. midem düzgün sanırım ama barsaklarım çok tembel. bu yüzden de bunları deniyorum şu an da.

    barsaklarımın tembel olmasına neden de; kullandığım antibiyotikler bence. benim fikrim. zaten son 3-4 aydır bu şekilde bir rahatsızlığım var.

  4. #4
    Üye
    shukufe Avatarı

    Üyelik Tarihi
    20.01-2007
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Mesaj
    5.454
    Alınan Beğeniler
    114
    Verilen Beğeniler
    168

    Zaten Değerlendirdiniz! 0 Zaten Değerlendirdiniz!
    antibiotik ishal yapar uzun sureli yuksek dozlarda.kabizlik yaptigini sizden duydum. yogurttan sasmayin derim. kefirde ayni belki daha iyi birsey. yurumeyi cok severim. yuruyusu cok yapan kabiz olmaz. muz. patates. ayva cay. gibi seyleri tuketmeyin. kabiz olunca bi supraydin her gun ise yariyor bende.lifli gidalar yesillikler iyidir.

  5. #5
    Üye
    kaderimsee çekerim.. Avatarı

    Üyelik Tarihi
    08.05-2011
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    15:20
    Yaşadığı Yer
    Ürgüp
    Mesaj
    990
    Alınan Beğeniler
    3
    Verilen Beğeniler
    90

    Zaten Değerlendirdiniz! 0 Zaten Değerlendirdiniz!
    antibiyotikler ishal yapar evet. ama hiç ishal olmadım. yürümek çok faydalıdır ama ben uzun uzun yürüyemiyorum. bakalım kullanıp görücez. inşallah daha kötü olmaz durumum.

  6. #6
    Üye
    dostempati Avatarı

    Gerçek Adı
    Kalperen C* Türkoğlu
    Üyelik Tarihi
    16.02-2009
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    kalpOder Turan * Krt
    Mesaj
    1.546
    Alınan Beğeniler
    34
    Verilen Beğeniler
    0

    Zaten Değerlendirdiniz! 0 Zaten Değerlendirdiniz!
    Allah şifa versin... Kullandığınız ilaçlar yan etki yapabilir, prospektüslerinde olası yan etkiler yazar. İlaç değişikliği bir çözüm olabilir. Acı yiyecek bir sıkıntınız yoksa yemeklerde acı pul biber, yeşil biber bir miktar tüketirseniz inşAllah faydasını görürsünüz. Acının fazlası ishal yapabilir belli bir dozda tüketmelisiniz... Ayrıca bal için de internette şöyle bir öneri var:

    Kabızlık: Bilhassa sıcak suyun içine katılarak yapılan bal şerbeti kabızlığı kısa sürede geçirir.

  7. #7
    Üye
    shukufe Avatarı

    Üyelik Tarihi
    20.01-2007
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Mesaj
    5.454
    Alınan Beğeniler
    114
    Verilen Beğeniler
    168

    Zaten Değerlendirdiniz! 0 Zaten Değerlendirdiniz!
    insanlar bali sicak iceceklere karistirir ama bunun zararli etkileri oldugunu bilemez cogunluk.
    bal cok sicak ile karistirilirsa zehir etkisi yaptigini okumustum.

  8. #8
    Üye
    kaderimsee çekerim.. Avatarı

    Üyelik Tarihi
    08.05-2011
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    15:20
    Yaşadığı Yer
    Ürgüp
    Mesaj
    990
    Alınan Beğeniler
    3
    Verilen Beğeniler
    90

    Zaten Değerlendirdiniz! 0 Zaten Değerlendirdiniz!
    dostempati;

    yani kullandığım ilaçların çoğunu fakülte hastanesinde yazdılar. saati saatine kullandım çok dikkat ettim. yan etkilerinide tabi okudum. acı yemiyorum ama yeşil biber yazın çok yedim.

    kullanan arkdaşlardan paylaşım bekliyorum. teşekkür ederim yorumlarınıza.

  9. #9
    Üye
    edr_ddm Avatarı

    Gerçek Adı
    didem
    Üyelik Tarihi
    27.04-2014
    Son Giriş
    23.12-2014
    Saat
    21:53
    Yaşadığı Yer
    edirne
    Mesaj
    24
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

    Zaten Değerlendirdiniz! 0 Zaten Değerlendirdiniz!
    doğadan kayısılı form çay kuru kayısı ve kuru incir önerebilim...kuru kayısıyı akşamdan suya koyup sabah suyuyla birlikte yemeniz daha faydalı olacaktır..

  10. #10
    Üye
    faruk34 Avatarı

    Üyelik Tarihi
    25.07-2008
    Son Giriş
    15.12-2017
    Saat
    22:24
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Mesaj
    3.551
    Alınan Beğeniler
    22
    Verilen Beğeniler
    3

    Zaten Değerlendirdiniz! 0 Zaten Değerlendirdiniz!
    Öncelikle klinik herhangi bir neden yoksa :
    Arkadaşım kendi kendinin doktoru ol öncelikle yediğimiz besinler her insanda değişik etki yapar.Mesela ben muz, mandalina,şeftali, yemem bende kabızlık yapıyor daha ileri gidip bagırsaktaki mukus tabakasını bozuyor.Yine aynı şekilde armut, hurma,erik ,kuru uzum ,fındık, fıstık, simit sanırım susamında bişey var, bunlar bagırsak hareketlerini hem düzene sokuyor hemde kuruluğu önlüyor.Birde günün belirli saatlerinde wc otur gaz cıkması bile bagırsakları harekete gecirir.Bunların dışında kabızlıkta en büyük etkenlerden biride sitres, yorgunluk, duzensiz beslenme .

  11. #11
    Üye
    kaderimsee çekerim.. Avatarı

    Üyelik Tarihi
    08.05-2011
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    15:20
    Yaşadığı Yer
    Ürgüp
    Mesaj
    990
    Alınan Beğeniler
    3
    Verilen Beğeniler
    90

    Zaten Değerlendirdiniz! 0 Zaten Değerlendirdiniz!
    tavsiyeleriniz için teşekkürler arkdaşlar.

    faruk34;

    aslında 4 sene de öğrendim hangi besinlerin bana iyi geldiğini fakat son 4 ayda barsak florası bozulduğu için rahatsızım. nede ni de kullandığım antibiyotiklerdir bence.

    edr_ddm;
    kuru kaysı yazın çok yedim ama düzelmedi. şu çayım bitsin düzelme olmassa deneyecem bu çayı da.

  12. #12
    Üye
    kaderimsee çekerim.. Avatarı

    Üyelik Tarihi
    08.05-2011
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    15:20
    Yaşadığı Yer
    Ürgüp
    Mesaj
    990
    Alınan Beğeniler
    3
    Verilen Beğeniler
    90

    Zaten Değerlendirdiniz! 0 Zaten Değerlendirdiniz!
    PROBİYOTİK NEDİR

    Yeni yapılan çalışmalar probiyotiklerin anksiyete ve depresyonda faydalı olduğunu ortaya koydu. Bu bulgu bağırsak ile beyin arasındaki etkileşimi tekrar ortaya koyması açısından çok önemli. Çünkü bağırsaklarda bulunan hormonların çoğu beyinde de mevcut. Psikolojik durumlarda ishal olmak, geğirme olması veya kabızlık, gaz olması da bunun bir işareti. Probiyotikler ülkemizde probiyotikli yoğurtlarda, kefirde var ve ayrıca besin desteği olarak da satılıyor.
    Anksiyete ve Depresyon varsa mutlaka ŞEKER ve TİROİD HORMON TETKİKLERİNİZİ yaptırmayı unutmayın. Şeker Düşüklüğü ve Tiroid hastalıkları Panik, depresyon ve anksiyeyi tetikler ve temelinde bunlar olabilir.
    Probiyotik NEDİR?
    Bağırsaklarımızda 100 trilyon kadar canlı bakteri vardır ve bunların bir kısmı faydalı bir kısmı zararlı bakterilerdir. Faydalı bakteriler sağlıklı kişilerde fazladır ve bağırsaklarda besinlerin emilimini sağladığı gibi bazı vitaminler üretirler. Zararlı bakteriler ise çeşitli toksin denen zehirli veya sağlığa zarlı maddeler salgılar ve hastalık yapar. Bağırsakta faydalı bakteri fazla olması için probiyotikler kullanılabilir. Probiyotikler canlı mikroorganizmalar yani çoğunlukla bakterilerdir.
    Bağırsakta bulunan bazı faydalı bakterilere benzerler. Bunlara dost veya iyi bakteriler de denir. Bunlar genellikle iki grup olup laktobasillus ve bifidobakterium gruplarıdır. Her grupta farkli bakteri türleri vardır. Prebiyotik ise daha farklıdır ve bunlar sindirilemeyen gıda parçalarıdır ve faydalı bakterilerin kolonda (kalın bağırsak) üremesini sağlar. Prebiyotik ve probiyotikler bir arada olursa buna sinbiyotik adı verilir.
    Probiyotikler bağışıklık sisteimin iyi çalışması, bakterilerden korunma, gıdaların sindirimi ve emilimi için gereklidir. Bu bakteriler vücutta bir denge halinde bulunurlar. Bunlar kullanılan antibiyotiklerle ölürse bu denge bozulabilir. Ayrıca vücuda giren diğer bakteri, mantar, parazitler bu dengeyi bozabilir.
    Probiyotikler kapsül, toz ve gıda halinde olabilir. Probiyotik içeren gıdalar yoğurt, süt, ve soy içecekleridir.
    Probiyotikler bağırsak sağlığı açısından çok önemlidir. Laktoz intoleransına iyi geldiği gibi, bağırsaklardaki enfeksiyonlara karşı direnç kazandırır, seyahat ishallerini iyi gelir, gaz ve şişkinliği azaltır. Probiyotiklerin bağışıklık sistemine, tansiyona ve kan kolesterol yüksekliğine iyi geldiği de iddia edilmiştir. Kişilerdeki bağırsak hastalıkları, gaz, ishal, şişkinlik için probiyotikler faydalıdır. Ülseratif kolit, Crohn hastalığı gibi hastalıklarda da faydalı olur. İdrar yolu enfeksiyonu, diş çürümesi, helikobakter enfeksiyonu, vajina infeksiyonu ve cilt enfeksiyonlarına da iyi geldiği iddia edilmiştir.
    Yoğurtta bulunan faydalı bakteriler her zaman yeterli gelmeyebilir. Bu nedenle bağırsak hastalıklarında ilave probiyotik almak gerekebilir.
    Yoğurt ve Kefir
    Yoğurt içerdiği prebiyotik ve probiyotikler nedeniyle sağlığımız için çok faydalı bir besindir. Günde 2 su bardağı kadar yağsız olanından tüketilmelidir. Yoğurt sindirim sistemini güçlendirdiği gibi bağışıklık sistemini de güçlendirir. Yoğurt içine D vitami konursa daha iyi olur. Boyalı olanları almayınız. Sade olanını tercih ediniz. İçindeki probiyotikler kanserden korur, alerji ve egzemaya iyi gelir, bağırsak hastalıklarını düzeltir, kolesterol ve ishale iyi gelir.
    Kefir, kendini iyi hissetme anlamına gelir ve yüzyıllardır Orta Asya ve Kafkasya’da tüketien bir süt ürünüdür. Son yıllarda ülkemizdede satışı başlamıştır. Ayrı bir mayalanma ile elde edilen kefiri sade veya nar suyu veya diğer saf meyve sularıyla karıştırıp içebilirsiniz.
    Tadı biraz ekşi veya kekri olsa da zamanla alışılır. İçinde laktobasiller yani faydalı bakteriler, hafif alkol, karbondioksit ve aromatik bileşikler vardır. İçinde kefiran denen polisakkarit vardır ve sağlığa faydayı bu sağlar. Kefir bağışıklık sistemini güçlendirir, laktoz sindirimini artırır, tümör gelişimi önler, mantarları ve mikropları öldürür.
    Helikobakter pilori denen ülser yapan midedeki bakteriyi öldürür. Kefirde triptofan isimli aminoasit fazla miktarda vardır. İçindeki kalsiyum, mağnezyum, fosfor, B12 vitamini, B1 vitamini ve K vitamini, biotin gibi vitamin ve mineraller de sağlığımıza fayda sağlar. Kefir yoğurttan daha çok ve faydalı bakteriler içerir. Bu bakımdan bağırsak sağlığı ve bağırsakların temizlenmesi açısından daha faydalıdır.
    Antibiyotik ve antifungal (mantarları öldürme) özelliği vardır. Laktoz intoleransı olan kişiler kolayca kefir içebilir.

    PROBYOTK NEDR | Prof. Dr. Metin ZATA

  13. #13
    Üye
    kaderimsee çekerim.. Avatarı

    Üyelik Tarihi
    08.05-2011
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    15:20
    Yaşadığı Yer
    Ürgüp
    Mesaj
    990
    Alınan Beğeniler
    3
    Verilen Beğeniler
    90

    Zaten Değerlendirdiniz! 0 Zaten Değerlendirdiniz!
    acaba kefir i ne kadar süre ile kullanmalıyım?

  14. #14
    Üye
    Plumeria Avatarı

    Gerçek Adı
    Gül
    Üyelik Tarihi
    12.10-2010
    Son Giriş
    24.10-2017
    Saat
    15:38
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Mesaj
    2.387
    Alınan Beğeniler
    11
    Verilen Beğeniler
    3

  15. #15