Hyperbarik kliniğinde bir hastada deneme yapıyorlardı. Gözlerimle gördüm iyileştiğini. Düzenli olarak oresatin mor olandan kullandılar. Yaşam kaliteni yüksek tutmak adına bence kullanmalısın.
Hyperbarik kliniğinde bir hastada deneme yapıyorlardı. Gözlerimle gördüm iyileştiğini. Düzenli olarak oresatin mor olandan kullandılar. Yaşam kaliteni yüksek tutmak adına bence kullanmalısın.
Babamın ayağında çıkan şeker yarası 2 haftada tanınmaz hale gelmişti. Adana da bulunan Hiperbarik Oksijen tedavi merkezine götürdük. Gittiğimizde bacak komple enfeksiyon içindeydi. Doktor bey bacağın komple tehlike altında olduğunu söyledi. Yaklaşık 2 ay boyunca haftada 5 gün hiperbarik oksijen tedavisi gördü, bu süreçte her gittiği gün gümüş ve özel merhemlerle pansuman yapıldı.
Bu süreçte ayağa giden damarların açılması için anjiyo yapıldı. İngiltere ve Kıbrıs ta bulunan özel bir merhemden temin ettirdiler. Bacak komple kesilecek endişesiyle gittiğimiz yerden 2 ay sonra sadece baş parmak kesilmesi ile kurtulduk. Fakat bahsettiğim pansuman normal hastanede vs yapılacak türden bişe değildi. Hemşireler titizlikle her gün enfeksiyonu akıttılar, özel dediğim merhemden sürerek gümüşle sardılar. O hemşirelerden Allah razı olsun. Ben evladı olarak o enfeksiyon kokusundan rahatsız oluyordum.
Hiperbarik tedavisi için sakın geç kalmayın, biz 2 hafta normal hastane pansumanı ile vakit kaybettik ve az kalsın bacağı komple kaybedecektik. Herkese geçmiş olsun.
Bu arada hiperbarik oksijen tedavisi özel olduğu için ücrete tabi, fakat hastaneden hiperbarik oksijen tedavisi alması gerekiyor şeklinde rapor alırsanız büyük kısmını devlet karşılıyor. Siz sadece her gittiğinizde muayene parası olarak 4 5 yıl önce 26 tl gibi bir para ödüyorsunuz. Bu para o yapılan titiz pansumanın yanında hiç kalıyor. Ayrıca gümüş ve merhem sizin istediğinize bağlı olarak zaten dışarıdan temin ediliyor.
8 ay çok yoğun bakım yapıldı ameliyat bile geçirdim. yaram kapanmadı bu sırada mikrop kaptım yeni bir kaç yaramda oldu sol ayak tabanında. en son şekerimi kontrol altına aldım baktım ayak gidici. o kadar krem hap serum hikaye arkadaşlar. asla eski haline dömüşmüyor yaralar ama kapanıyor.! en azından doluyor oyulan yer ve bir şekilde kapanıyor. dediğim gibi tek çare şekerin normal sınırlar içinde kalması. gerisi tırı vırı...
Öncelikle çok geçmiş olsun.
Tabi şeker yaralarında en önemli unsur damar tıkanıklığı nedeniyle ayağa kan gitmemesi ve bu sebeple yaranın kangren olmasıdır. Kan akışını düzenlemek için bacaktaki damarların açılması gerekiyor.
Fakat damar yolu düzeltilip de kan akışı normale yakın olsa bile yine de ortada kangren olmuş yaranın kurutulması süreci vardır. Ayrıca şeker hastalığı olduğu için kan akışı düzelmesi tek başına çare olmamaktadır.
Ben bu sebeple başımızdan geçen olayı anlatmak istedim.
Ne yapın edin ama şeker yarasına kısa zamanda sizinle ilgilenecek bir enfeksiyon doktoru ile görüşün. Cidden yara kısa zamanda tanınmayacak hale geliyor. Tabi şeker hastası olduğu için dahiliye ve veya endokrin doktoru da sizinle ilgilenmesi gerekiyor.
@Canerkorkmaz
damar tıkanıklığı...yüksek şeker... sonrası facia malesef.
Buradaki içerik site yöneticileri tarafından silinmiştir
@TUNCER27..para kazanmak içinmi üye oldun buraya!!??...milletin çaresizliğinden faydalanmak isteyenlere ses çıkmaz ama azıcık hükümeti eleştir anında ban ı yersin...yaşasın adalet heryerde!!!
insanların hayatlarıyla bu şekilde oynamayın yazıkkk