kime sormuşlar yav Atatürk ün doğum yerini???![]()
perperek;
gerçekten ayıp etmişsin..ağzına aldığın Kur'an..hatta yazarken "an" kısmını ayırmayı bilmişsin ,bu kadar dkkat etmişsin ancak kullandığın cümle seni yerlere sermiş..taho'nun dedikleri de kendince haklı.MEB sorularıda buram buram torpil kukuyordu gerçekten..Atataürkün doğum yerini sormak nedir yaw..taaa birinci sınıfta öğreniyor insan onu..neyse,sınav zordu ama en azından gerideki sınavlar gibi aşırı kolay değildi..aşırı kolay olmasıda ayrı bir hezimet oluyor..
kime sormuşlar yav Atatürk ün doğum yerini???![]()
Sorular nasıldı?-Türkçe soruları uzun paragraflı ve uzun şıklıydı.Ayrıca şıklar benzerliği olan ve ikilemde bırakan türdendi.1 dk. azdı bu sorulara.
Sınava girdiğiniz yer ulaşılabilir-erişilebilir miydi?-1.katlar tekerlekli sandalyeli arkadaşlar için, diğer katlar ise bedensel engelliler içindi.4 kata yürümekte zorluk çeken arkadaşları bile vermişlerdi.
Sınav görevlilerinin tutumu ve sınav usulü tatmin edici miydi?-Benim sınava girdiğim okul görevlileri güler yüzlü ve yardımseverdi
Kaç puan alacağınızı düşünüyorsunuz?-Çalışan iyi çalışmayan kötü alacak.Ama 1,5 aylık süreye insan ne kadar hazırlanabilir ki?
Atanma umudunuz var mı?
-Torpil olmazsa olur
arkadaşlar herkese büyük geçmiş olsun,benim sınavdaki en büyük hatam türkçeden başlamam oldu kendimi kaptırmışım türkçeye bi baktım saat 11 20 var 20 dk göz atarak yakın cvpları işaretledim ama bu türkçede bunu yapmamaları gerekti die düşünüyorum okadar uzun sorular bence olmamalıydı eger zamanım olsaydı büyük ihtimal 75 80 gibi alırdım ama zaman çok kısa geldi,bide boş bıraktık diyen arkadaşlar boş bırakınca yanlış yaptın anlamındamı ki üzülüyürsunuz onu anlamadım ne alaka 6 yanlış 6 boş derken,sınava giren arkadaşlardan memur olanlarda vardı muhabbet ettik masa başı işi var sen nie giriyorsun arkadaşım dedim işin rahat mebde katiplik yapıyor derdin ney hayırdır dedim ya vicdanın yokmu senin dedim neymiş kurum deişecekmiş git allahını seversen dedim4 yanlış bi dogruyu götürüyor kim söyledi götürmüyor die sınıfta gözetmen elindeki bi kitapçıktan okudu 4 yanlış bi dogruyu götürür
ben zamandan sıkayetcıydım yetısteremedım 4 yalnıs 1 dogru goturuyor dıye bılıyordum ondan matematıgı bos bıraktım![]()
arkadaşlar boş bırakılan soru yanlış kadar olmasada sizezarar veriyor, 45 netin altı bence riskli .... 15 boşun olsa hiç yanlışın olmasa mesela sonuç gene kötü olacak...
Sevgili arkadaşlar.Bende lisans kapsamında sınava girdim.o kadar sınava girdim bu kadar saçma sapan bir sınav görmedim.cevap anahtarını görünce resmen şok oldum.o şıkları doldurmak 8-10 sn gibi bir süre alır gerçekten.sorular ile ilgili hiç birşey demiyorum heleki genel kültür adı altında sorulan sorular gerçekten komedi.Sonuç olarak arkası kuvvetli olan atanacak diğer arkadaşlar boşuna heveslenmesin.herkese geçmiş olsun.
gsli;
ben yukarda eski MEB sınavlarından bahsettim..kafan karışmasın bu sınavla alakası yok..
arkadaşlar ben kesin atanamam çok kötü geçti![]()
atanırsan ama sorarım günü gelince![]()
ismail kardeşim tek dedigin gibi olsun,istedigini söyle istedigini alayım valla,ama ben biliyorum hiç yanlış da dogruyu götürür elde sıfır![]()
4 yanlış 1 doğruyu götürüyor eminim çünkü kitapçıkların arkasında yazıyordu.
Ösym tebrik ederim 20 gün evden çıkmıyor yatıyorsunuz .. Dalga geçer gibi sorular soruyorsunuz.. Sonra haberlerde ter döktüler adamlarda demezmi ..İyi geliştirmişiz kendimizi bayağı zorladık milleti insan olun ya
kesınlıkle ve kesınlıkle 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor..60 soruya 60 dakıka kazığı türkçe sorularındakı parağraf uzunluğundan kendını alenı bellı etti..ben turkçe sorularını 20 dakıkada zar zor hallettımse gorme engellı arkadaşlar işin içinden nasıl çıktı ALLAH yardımcıları olsun.sınavda a.b.c.d.e şıkları işi hepten içinden çıkılmaz hale soktu.