her 4 yanlış 1 doğruyu götürür
her 4 yanlış 1 doğruyu götürür
genel yetenek genel kültür olarak yapılıyor
Yok anlatamadım ben sanırım mesela 60 sorunun 40 dogru 20 yanlıs TOPLAM 35 diyemi hesaplanacak yoksa türkce 10 doğru 5 yanlıs toplam 9 seklindemı olacak ?
3,75 eder artı 15yanlış yaklaşık 20 yanlışa tekamül eder
Heh 2 bilinmeyenlı denklem gibi oldu bu)) ama olmadı
olacak oakdar nekadar yanlış yaparsan okadar doğrunu götürür![]()
Ohooo sen başdan yaptın yanlışları))
amacım yanlışlık yapmak degil)))
her dersin yanlışı o dersin doğrularınımı götürür onu öğrenmek istiyorum))
30ar sorudan oluşan iki tane bölüm var, genel yetenek(türkçe-matematik) ve genel kültür(tarih-coğrafya-anayasa-güncel). her bölümün yanlışı kendi doğrusunu götürüyor.
***Neri***;
elbette her bölüm de 4 yanlış 1 doğruyu götürür
sadece cevaplarken yanlış yapmamaya özen gösterman acısından vurgu yaptım
işte beklediğim cvp geldi tşkler kara
idris sanada cok tşkler yazılarınıza biraz esprili yaklastım umarım kırıcı olmamışımdır.
Keşke götürmeseydi.![]()
genel net sayısı çıkarırken senin yukarda yazdığın gibidir diye düşünüyorum..yani 60 soruda toplam 20 yanlışsa oda eder 5 doğru cevap.40 doğru vardı zaten ondan 5 gidince 35 kalır..böledir benim bildiğimde ...
yoksa yani türkçe den 15 sorundan 3 yanlış yapmışın.."dur 4 yanlış olsa bir doğrum gider di,yırttık türkçeden" demek olmaztoplama göredir düiye düşünüyorum bu değerlendirme..
4 yanlış 1 doğruyu götürüyoru yanlış anlamışsın golden heart, her yanlış kendi bölümünden 0,25 doğru götürüyor. 3 tane yanlış olunca doğru götürmez şeklinde bir ifade yanlış yani. 3 tane yanlış 0.75 doğru götürür.