TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    halil çıkmaz Avatarı

Gerçek Adı
    halil
    Son Giriş
    09.03-2014
    Saat
    21:08
    Yaşadığı Yer
    gaziantep
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    bülent abi her gün değişik yazılar okuyorum ve kafam allak bullak oluyor.benim raporum da sadece h snf ehliyet alabilir ibaresi var. sol kol dirsek altı ampute yim indirim yok onu biliyorum bana tertibat isterlermi birde merak ettiğim üzerime bu aracı aldığımızda 2022 maaşı kesilenler olmuş dogrumu başkasının adına aracı alsam kullanırsam proplem olurmu. örneğin abimi üzerine vs

Üye
    kursadcst Avatarı

Gerçek Adı
    Kürşad
    Son Giriş
    28.05-2016
    Saat
    02:21
    Yaşadığı Yer
    Ordu
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Bildiğim kadarı ile H sınıfı ehliyetin var ise özel tertibatlı araç kullanabilirsin. Araca özel tertibat eklenince de ÖTV'den veya yurt dışından ithal ettirirsen gümrük vergisinden muhaf tutulursun.

2022 maaşının hangi şartlarda bağlandığını bilmediğim için maaşın kesilir mi kesilmez mi bu konuda yardımcı olamayacağım.

kazazede
    Misafir Üye
    kazazede Avatarı

evet araç alınırsa 2022 maaşı kesilir.zaten sol koldan engelli olanlar yurt içinden ÖTV siz araç alamıyorlar, sadece yurt dışından 3 yaşına kadar olan aracı vergisiz getirebilirsin.başkasının adına araç alamazsın.

Üye
    kursadcst Avatarı

Gerçek Adı
    Kürşad
    Son Giriş
    28.05-2016
    Saat
    02:21
    Yaşadığı Yer
    Ordu
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Anlamadığım şey şu. Azıcık 2022 Sayılı Kanuna göz attım ve orada bahsedilen sadece devamlı aylık gelir. Araç devamlı aylık getiren bir şey değil ki neden bu maaşı kesiyorlar, mantığı ney ? Eğer araç alabilecek kadar geliri var diye değerlendiriyorlar ise bunu o kanunun hangi maddesine veya farklı bir yönetmeliğe göre mi yapıyorlar. Bu bir brökrasi değerlendirmesi ise ve ona göre kesiyorlar ise çok yakın akrabanızdan noter onaylı bir şekilde araç alması ve işlerini görmesi için araç değeri kadar bir bağış aldığına dair belge alması kanundaki bu saçmalığı aşacağını düşünüyorum.

Üye
    halil çıkmaz Avatarı

Gerçek Adı
    halil
    Son Giriş
    09.03-2014
    Saat
    21:08
    Yaşadığı Yer
    gaziantep
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

yok abi bize indirim yok o kalktı sol kol engel sayılmıyor.sagolsunlar dün abim türkmenistan dan geldi vergi yok ülkede ya ordan bile gerideyiz

teşekkür edrim sagolasın iyi geceler

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    17:09
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.873
    Verilen Beğeniler
    4.127

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Kürşad, bu rada uygulamayı yapan memurlar için durum şu: "kişinin beyan ettiği yoksulluk ile tezat oluşturacak bir araç ya da mal-mülk varsa, 2022 maaşı iptal edilir". Her ilde/ilçede uygulama değişiyor. Onun için kimseye kesilir ya da kesilmez diyemiyoruz. Kesilen de var kesilmeyen de zira...
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...