Bacaklarda hareket kısıtlılığı var ve ellerde yoksa, evet, H sınıfı sürücü belgeniz de varsa, araç alımında vergi avantajından yararlanabilirsiniz:
http://www.engelliler.biz/forum/ozel...bi-burada.html
Bacaklarda hareket kısıtlılığı var ve ellerde yoksa, evet, H sınıfı sürücü belgeniz de varsa, araç alımında vergi avantajından yararlanabilirsiniz:
http://www.engelliler.biz/forum/ozel...bi-burada.html
- Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
- Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...
b sınıfı ehliyetim var ve süreklide araç kullanıyorum normal vitesli bi aracım var belli bi süreden sonra debriyaja basmakta zorlanıyorum dün hastahaneye gittim raporumu 2006 da almıstım şimdi deişti özürlülük oranları dedıler daha düşük alabilirsin elindeki raporda iptal olur dediler ne yapmamı önerirsiniz
Araç ve ehliyet için alınacak raporun oranla bir ilgisi yok. Önemli olan tek şey rapordaki ibarelerdir. "gaz-fren elle kumandalı özel donanımlı araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli rapor alıp sürücü kursuna yazılabilir, H sınıfı sürücü belgesi alabilir ve sonra da özel donanımlı aracı vergi istisnası ile satın alabilirsiniz.
Bunu yaparsanız özel donanımlı araç dışında araç kullanamazsınız. Alacağıınz özel donanımlı aracı da B sınıfı sürücü belgesi olan kişiler kullanamaz.
- Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
- Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...
Bülent bey bende dun rapor aldım raporumda
-h sınıfı ehliyet alır
-otomatik vitesli araç uygundur
yazıyor ötv ve mtv indiriminden faydalanbilirmiyim
Rahatsızlığınızın sol alt ekstremiteden olduğu belirtilmişse raporda faydalanabilirsiniz.
Raporun ön kısmında
kas iskelet sistemi:
Fizik müt:miyopati destekle kalkıyor kısa mesafe yürüyor her iki ayak df 3/5 pf 4/5 üst extemite ince beceride zorluk yaşıyor.
Ortopedi müt:yürüme zorluğu desteksiz aksayarak yürüyor
yazıyor. Kısmet hanım
Sadece sol ayak yazmadığı için sorun çıkar. Sizin özel donanımlı ibaresi olmalıydı.
Kısmet hanım net cevap almam için nereye başvurmam gerekiyor peki
Her iki alt ekstremitede de kısıtlılık olduğunda özel donanım olmayan araç için ötv-mtv istisnası uygulamaz maliye. ya sol alt ekstremitede kısıtlılık olduğu net olarak yazacak, ya da iki ayakta kısıtlılık varsa "özel donanım" ibaresi bulunacak. Başka türlü mümkün değil
Ilginiz için teşekkür ederim
bugun rapora ek olarak aynı hastahaneden her iki üst exremite adepteli özel tertibatlı araç kullanması uygundur.sağlık kurulu kararıdır. yazan bi rapor daha aldım ötv ve mtv indiriminden faydalana bilirmiyim ?
Evet bu kez raporun ibareleri uygundur ve yararlanırsınız.
Aynı sorun bende de var %75 lik vergi indirimi hak sahibiyim. şuan ehliyetim ( B ) eğer H sınıfı için başvuru yaparsam mevcut raporum iptal edilir, oran düşük gelirse mağdurluk yaşarmıyım? ne yapmamı önerirsiniz? saygılar ..
benim önceki raporum %51 idi şimdikine %68 verdiler sizinde oranınızın düşeceğini zannetmiyorum sonuçta iyileşen bi rahatsızlık değil doktorunuza kendinizi iyi ifade edin özellikle özel tertibatlı araç ibaresini unutmayın yoksa aldığınız rapor hiç bir işe yaramıyor debriyaja basarken zorlandığınızı ve uzun yolculuklarda sağ ayağınızın da yorulduğunu söyleyin gerisi doktorun vicdanına kalmış. geçmiş olsun