ortopedik engellimisiniz
kas hastalığım var.ortopediğe girmiyo heralde
girmez
H sınıfı ehliyet senin bir işine yaramazki.neden H sınıfı ehliyet almak istiyorsun.ötv ve mtv den faydalanamazsın bu raporla
neden işine yaramasın bende kas hastasıyım h sınıfı sürücü belgesi alıyorum. raporda belirtilmemişse ötv-mtv den faydanalamazsın.
kas hastalığı derken? bu tür hastalıkların ilerlemek gibi kötü bir huyları varehliyet alabilmeniz biraz zor,ola ki aldınız her yıl muayene şartlı olur.
evet heryıl kontrol şartı var
benim hastalığım ilerlemiyor.hastalık çıkmadan önce b sınıfı ehliyetim vardı.hastalıktan sonra yüzde 65 rapor aldım.vergi indiriminden yararlanarak araç almak istiyorum alabilirmiyim acaba?
madem B sınıfı ehliyetin var hiç uğraşma H sınıfı ehliyet alırken çok sıkıntı yaşatabilirler ve belki B sınıfı ehliyetinde iptal olabilir. sürekli doktor kontrolu isteyecekler senden ve bu tür hastalıklarda kolay kolay onay vermiyorlar verselerde EMG falan isterler kesin büyük olasılıkla otomatik vites araç kullanıyorsundur. tekrar tekrar düşün resmi kurumlara başvurmadan evvel
selamlar kas hastaları ehliyet alamaz diye bir kural yok en fazla hersene kontrol şartı getirilir rapor alırken uğraşmamak adına raporuna h sınıfı özel özel donanımlı tertibatlı otomatik vitesli araç kullanabilir yazdırırsan bir daha rapor derdi düşünmessin ötv den muaflı araç alabilirsin hastalığının yüzde şartı yazılması gerekiyor
rapora h sınıfı ehliyet alabilir diye yazdırmamız mı gerekiyor yani?bunun için yeni rapormu çıkarmak için mi başvurcaz yoksa mevcut rapora h sınıfı alabilir diye yazdırsak olur mu?![]()
okuduğum kadarı ile 29 martta yeni kanuna göre h sınıfı ehliyeti olan ama daha önce arabası olup vergiden muaf kişiler içinmi onu bilemiyorum çünki benimde aklım karıştı vergi dairesinde form doldurup h ehliyetle ötv siz araç alınabiliyomuş vergi dairesine gidip araştırın ama seni kapsıyormu bilemem ama normalde h sınıfı özel donanımlı tertibat yazdırman lazım raporunaki ötv siz araç alsın
benim yüzde 65 raporum var.kas hastasıyım.ortopediye girmiyor.h sınıfı ehliyet alabilir,otomatik araç kullanır diye rapor alsam indirimli araç alabilirmiyim.
Merhaba,
Ben de kas hastasıyım,vücut kaybınıza göre doktorlar kontrol edip,eğer uygun görürlerse (her yıl muayene olmak şartı ile) ehliyet veriyorlar. EMG ve biopsi sonuçlarını istiyorlar. Ben özel tertibatlı araç talebinde bulundum ve ÖTV indirimi de istedim.Ancak h sınıfı ehliyet alırken ötv indirimindende yararlanmak istediğinizi belirtmeniz gerekir. Ben heyetin sonucunu bekliyorum gelişmeleri size haber veririm. Buarada yasalarda "Kas Hastalıklarından myopati ve progresif muskuler distrofisi, myotonisi ve kas-sinir kavşak hastalıkları olan şahıslara sürücü belgesi verilmez. Nöroloji uzmanının kanaatine göre hafif vakalara yılda 1 kez muayene olmak kaydıyla A1, A2, B, F ve H sınıfı sürücü belgesi verilebilir " yazıyor ve kas hastalıkları nörolojik hastalıklar grubunda inceleniyor.