TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    sampiyon93 Avatarı

Son Giriş
    13.05-2012
    Saat
    21:06
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    öncelikle iyi günler dilerim.. sitede yeniyim ve böyle bir konu var mı yok mu bilmiyorum ama merak ettiğim bir şey var..
    ehliyet için rapor başvurusunda bulundum fakat raporumun geçerliliği 1 yıl.. kavşak tipi musküler distrofi (kas - %60) hastasıyım ve nisandaki ehliyet sınavına gireceğim.. ancak şuan için araç kullanmayı düşünmüyorum.. ehliyetimi aldıktan sonra (1 yıl sonra) kontrole gitmezsem ehliyetim iptal olur mu?
    yani diyelim ben ehliyet aldım ve 5-6 yıl araç kullanmadım ehliyet öyle boş boş durdu daha sonra kullanmak istedim kontrole gitsem yeterli oluyor mu? yoksa tekrar sınav vs falan diye aynı tantanayı çekmem mi gerekecek? iptal olursa ne kadar süre gecikme ile iptal olur acaba

Üye
    samsunlu34 Avatarı

Gerçek Adı
    Hakan
    Son Giriş
    15.03-2019
    Saat
    23:48
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

açıkçası benımde merak ettıgım bır konu. bende kas hastasıyım nisanda sınava gireceğim. rapor tarihinden iitibaren mi 1 yıl geri sayılıyor yoksa ehliyet alındığından itibaren mi bir yıl dolunca ne olacak yeni rapor çıkarılacak sanırım bu raporu trafıktekı dosyamıza mı işleticez?

sanmıyorum yenıden sınav falan olacagını

Üye
    sampiyon93 Avatarı

Son Giriş
    13.05-2012
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

samsunlu34;

rapor tarihinden sonra 1 yıl diye biliyorum sürücü kursundan öyle bilgi verdiler.. evet yeni rapor trafikteki dosyaya işleniyormuş yani herhangi bir çevirme vs olursa anlaşılabilmesi için.. ama sorduğum şeyin cevabını net bilen birini bulamadım.. sonuçta şuan araç kullanmazsam 1 yıl sonra kontrole gitmeyi düşünmüyorum eğer gitmezsem ne oluyor ya da ne kadar süre sonra iptal oluyor öğrenmem gerekir , ona göre hareket etmek için..

Üye
    samsunlu34 Avatarı

Gerçek Adı
    Hakan
    Son Giriş
    15.03-2019
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

acaba ehlıyetı komple mı ıptal edıyorlar yoksa askıyamı alıyorlar oda önemlı

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    02:49
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.943
    Verilen Beğeniler
    4.211

Eğer sürücü belgesi almaya temel olan rapor 1 yıl sonra kontrol muayenesini öngörüyorsa ve kişi bu sürenin sonunda kontrol muayenesine gitmezse, sürücü belgesi tümden iptal olur.

Bu, genellikle kas hastalarına sürücü belgesi için verilen raporlarda uygulanan bir yöntemdir...
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    sampiyon93 Avatarı

Son Giriş
    13.05-2012
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

evet kas hastasıyım ve 1 yıl süreli rapor verildi.. peki ne kadarlık bir gecikme hakkı tanındığı konusunda bilginiz var mı? yani mesela 3 ay 5 ay vs..
    ve bir şey daha sormak istiyorum tümden iptal olur derken yani eğer kontrole gitmezsem ehliyeti yenilemek istediğimde tekrar sınav vs falan aynı uygulamalardan mı geçmem gerekiyor?

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    02:49
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.943
    Verilen Beğeniler
    4.211

Gecikme yapmayın. 1 yıl dolmadan 1 ay önce rapor alıp emniyete götürmek lazım. Aksi halde sürücü belgesi kullanılmaz şekilde işaretlenir... Ama bu, "artık ehliyet almak için sürücü kursuna yazılmak gerek" anlamına mı gelir, bu konuda bir fikrim yok.

Sanırım en iyisi bunu emniyete sormak...
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    sampiyon93 Avatarı

Son Giriş
    13.05-2012
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

hmm anlıyorum.. ilgilendiğiniz için teşekkürler

Üye
    samsunlu34 Avatarı

Gerçek Adı
    Hakan
    Son Giriş
    15.03-2019
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

başka bir sitede bana '' Raporu kursa veriyorsunuz kazanıp ehliyeti alıp cebinize koyduktan sonra işiniz biter. '' dediler yenileme falan olmaz diyorlar

Üye
    sampiyon93 Avatarı

Son Giriş
    13.05-2012
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    samsunlu34;

raporum 1yıl süreyle.. yani belirli bir süre belirlenmişse eğer o süre içinde kontrole gidilmezse ehliyet iptal oluyor.