TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    şevket Avatarı

Gerçek Adı
    şevket
    Son Giriş
    22.03-2016
    Saat
    10:47
    Yaşadığı Yer
    aksaray
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    ötv için alınan rapor daha önceki 1.70 ağır özürlü sürekli raporumu gecersizmi yapar diye çünkü raporum sürekli olunca rapor almaya gerek kalmıyordu onun için sordum tşk

Üye
    Liljan Avatarı

Gerçek Adı
    Liljan
    Son Giriş
    15.08-2023
    Saat
    00:08
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    3
    Verilen Beğeniler
    0

yo yapmaz elbette benimde sürekli yazıyor ama tekrar almam gerekti ...
    vergi indirimi için başvurdum 2 ay önce raporun son 1 yıl içinde alınmış olması gerekiyor dediler kanun değişmiş gene aldım
    bu yüzden hep diyorum kimse bu konular hakkında gerekli bilgiye sahip olmadığı için hep yanlış yönlendiriyor en sağlam kaynak gidip yerinden öğrenmek her zaman sizde bunu yapın tekrar raporluk işiniz olursa ...bizim halkımız nedense emin olmadığı halde yorum yapıyor ve yanlış bilgilendirebiliyor ...

Üye
    Anti Oksidan Avatarı

Gerçek Adı
    @vni
    Son Giriş
    23.04-2021
    Saat
    01:53
    Yaşadığı Yer
    İSTANBUL
    Alınan Beğeniler
    7
    Verilen Beğeniler
    1

senoleker;
    işitme engelliler malesef ÖTV indiriminden faydalanamazlar..
    kimlerin ÖTV indiriminden faydalanabileceğini görmek için aşağıdaki linki inceleyiniz:
    http://www.engelliler.biz/forum/ozel...bi-burada.html

şevket;
    % 70 işgücü kaybınızı belirten raporla,
    H sınıfı ehliyet ve ÖTV indirimi için alınan rapor arasında bir ilişki yok..
    Yani her iki rapor birbirini etkilemez rahat olun..

Üye
    senoleker Avatarı

Gerçek Adı
    Şenol EKER
    Son Giriş
    01.12-2012
    Saat
    00:54
    Yaşadığı Yer
    Kocaeli
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Verdiğiniz linkin dayanak olarak gösterdiği sirküler şu:
    http://www.engelliler.biz/forum/ozel...-sartlari.html
    Burada işitme engellilerin ÖTV indirimli araç alamayacağının nereden çıkartıldığını bulmaya çalıştım ama bulamadım.
    Bizdeki raporda yapılması gereken tadilat belirtilmiş: "Yeterince dikiz aynası + sticker"
    Ayrıca raporda "ÖTV indiriminden yararlanır" ibaresi neden konmuş; neyin ötv indiriminden yararlanılacağını anlamadım.
    Çelişkili cevaplar aldığımdan soruları mazur görün lütfen

Hoş; ÖTV vermemek için sadece ve sadece tek bir kişinin kullanabileceği bir araç almak da benim durumum için hiç uygun değil. Bu soruyu sorarken sadece engellinin kullanabileceğini bilmiyordum, dolayısı ile zaten bunu değerlendirme niyetim yok. Bu olayı sadece merak ettiğim için öğrenmek istedim.

Üye
    Anti Oksidan Avatarı

Gerçek Adı
    @vni
    Son Giriş
    23.04-2021
    Saat
    01:53
    Yaşadığı Yer
    İSTANBUL
    Alınan Beğeniler
    7
    Verilen Beğeniler
    1

senoleker;
    bu gibi raporlarda ÖTV indirimi derken araç alımında ÖTV indirimi kastedilir tabiki,
    ama raporunuz doktor tarafından yanlış yazılmış...
    doktor herşeyi bilecek diye bir şey yok..
    maliye işitme engellilere ÖTV indirimi tanımıyor..

ayrıca her engellinin alacağı aracı yalnızca engelli kullanacak diye bir şey yok..
    yalnızca 'özel tertibat takılmış aracı" engellinin kendisinden başkası kullanamaz,
    diğer engellilerin kullandığı araçları herkes kullanabilir..

siz elinizdeki raporla H sınıfı ehliyet alabilirsiniz..
    trafiğe çıktığınızda "yeterli dikiz aynası ve sticker" aracınızda mutlaka olmak zorunda..
    ÖTV indirimi olmadan alacağınız aracı herkes kullanabilir..
    siz de yeterli dikiz aynası ve sticker olan bütün araçları H sınıfı ehliyetinizle kullanabilirsiniz..

detaylı bilgi sahibi olmak için aşağıdaki linkleri inceleyebilirsiniz...
    http://www.engelliler.biz/forum/ozel...isteniyor.html
    http://www.engelliler.biz/forum/ozel...ml#post1025843

umarım yeterince açıklayıcı olmuştur..

Üye
    Ufukalp Avatarı

Gerçek Adı
    Ufuk
    Son Giriş
    15.04-2023
    Saat
    17:17
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    1.222
    Verilen Beğeniler
    543

Doktorun yazdığına aldanmayın,genel anlamda engelli hakkı olduğu için istisnaları göz ardı etmiş,aslolan maliyedir ve işitme engelliye asla ve asla ötv muafiyeti uygulamamaktadır.
    Aşağıdaki linki incelerseniz bayiye aldanıp ötv muafiyetli araç alıp sonra ötv sini faiziyle geri ödemek durumunda kalan işitme engelli arkadaşımızın mağduriyetini göreceksiniz.

http://www.engelliler.biz/forum/ozel...isteniyor.html

Üye
    senoleker Avatarı

Gerçek Adı
    Şenol EKER
    Son Giriş
    01.12-2012
    Saat
    00:54
    Yaşadığı Yer
    Kocaeli
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    En önce ve çok net olarak şunu söyleyeyim ki; ben şu anda ÖTV indirimli araç alabilecek olsam dahi almayacağım. Çünkü sadece özürlünün kullanabileceği bir araç alacak param yok.

Tartışmayı devam ettirme sebebim; böyle bir araba almaya ihtiyacı olanlara ışık tutmak.
    Bunun için de, işitme engellilerin ÖTV indiriminden neden faydalanamadıklarını anlamaya çalışıyordum.
    Sanırım bunu buldum:
    ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ KANUNU 7. madde 2. bendinde özürlülerle ilgili hususlar anlatılıyor.
    İşitme engelliler için bazı tertibatlar (ilave ayna, motor devri uyarıcı, sticker, sesli durumları görsele çevirecek bazı donanımlar v.s.) gerekse bile, bu tertibatların hiç biri aracın hareket ettirilmesine yönelik değildir. Halbuki 4760 sayılı kanun 7/2'nin sonunda açıkça "hareket ettirici özel tertibat" ifadesi vardır. İşte bu iki kelime; "hareket ettirici" kelimeleri işitme engellilerin ÖTV indiriminden faydalanmasına engeldir. Kanunda sadece bu iki kelime çıkartılırsa işitme ENGELlilerin ötv indiriminde faydalanmasına bir ENGEL kalmayacak.
    Benim anladığım budur.

Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12