muzikcibaris;
2004 ün hangi tarihinde aldıysan o ayda kalkar.
muzikcibaris;
2004 ün hangi tarihinde aldıysan o ayda kalkar.
bu kişi aracı gümrüğe 5 kr vermeden satmış temiyizden gelecek karar beklenmeden lakin temyiz bozamaz diyor bu kişinin av peki dedim temyizden gelecek karar gümrük lehine olursa dedim vergileri öderler dedi ama bozamaz yargıtay kararı ile apaçık kanunlar karralar deniliyor müracat edenler ve bu kararıda ek olarak sonanlar gene satamazsınız satarsazız vergi ötv ödersiniz denmiş millet mahkemeye vermişler durum böyle
arkadaşlar danıştay kararı gelen arkadaşı tanıyan yokmu.şu kararı allah rızası için bizle paylaşsın.gümrük müdürlüğünün hak kanun tanımaz tutumuna yapacağımız bir şey yokmu.arkadaşın biri araçları ankarada yakalım diye yazmış.bu gidişle yapacağım.
danıştay dosya sorgulamadan sorabilirsiniz
Ankara 6. idare mahkemesi
2012/1403
2013/50
tarih ve sayı numaraları
bu dosya gümrüğe hala gelmemişmi ya.
arkadaşlar danıştaydan sorgulama yaptım.sonuç:yd ret dosyanın son aşaması20.09.2013)esastan havale edildi yazıyor.ben yürütme durdurmaya ret verilmiş.20-09-2013 tarihinde gümrüğe karar gönderilmiş anlıyorum.siz ne düşünüyorsunuz.bu konuyu bimere sordum.aracı satmadan 2.aracıda sordum.cevap gelsin.hemen paylaşacağım.sizinde bu konu hakkında bilgi ve kurumlardan alınan cevaplar varsa paylaşsın.hep birlikte bu konuya çözüm bulalım.
Ankara 6. vergi mahkemesi'nin kararı diyor ki mealen: Kişi aracı aldığında hangi kanun geçerliyse, satışta da o kanın temel alınır. Sonradan çıkartılan kanun kişinin aleyhinde ise, bu durumda o yeni kanun yok sayılır.
Yüksek mahkeme bunu bu şekilde onayacaktır zaten. Bence aksi mümkün değil. Yani, ortada heyecanlanacak bir şey göremiyorum ben?
nakliyehnede çalışan bayan bir şef adını hatırlayamadım 2009 yılından önce alınan araçlarda gümrikten alındığında 10 yıl içinde engelsiz olmayan normal olan birine satılamaz dedi bana dediği tarih 16.12.2012
bu gümrük müdürlüğü kendi başına devlet mi? anlamadım gitti.
yazılanları okudum ama halen aklımda bir soru var 5 yılın sonunda engeli olmayan birine araç satışında ötv ödüyor muyuz ödemiyor muyuz?