TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    MaXo Avatarı

Gerçek Adı
    Muharrem ALTUN
    Son Giriş
    03.06-2015
    Saat
    00:19
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Arkadaşlar ben bu sene b sınıfı şartlarını tamamladığım için bu sene behliyetine başvuracağım.
    Fakat hastanaye gitmeden önce size bir kaç soru sormak istiyorum
    Benim şuan üzerimde taşıdığım işitme kaybı mevcut B olarak belirtilmiş geçen sene aldığım raporda onun dışında bedensel ruhsen ve ortopedik iç ve dış hastalık bir sıkıntım yok her hangi bir kaza ameliyat geçirmedim.

Bu konuda yardımcı olur musunuz?

Üye
    officer Avatarı

Gerçek Adı
    İlker
    Son Giriş
    25.04-2022
    Saat
    11:12
    Yaşadığı Yer
    Mersin
    Alınan Beğeniler
    109
    Verilen Beğeniler
    26

Hangi konuda yardımcı olmamızı bekliyorsunuz sorunuzu anlayamadım ? işitme engelliler hangi ehliyet türlerini alacağı yasa ile belirlenmiştir. Ayrıca elinizdeki eski tarihli bir raporu Emniyet kabul eder mi ? Ehliyet ve araba alımlarında güncel ve yeni rapor şartı aranmaktadır.
    İlgili kanunun ekte...

MADDE 7 – (1) İşitme kaybında;

a) İşitme normal olmalıdır. Normal kulak hava yolu eşiği 25 dB’den iyi işitmek üzere diğer kulaktaki kayıp 50 dB olmalıdır.

b) İşitmeyi yukarıda tarif edilenden daha kötü olan olgularda; bir kulağı normal olmak koşuluyla, işitme düzeyi işitme cihazı ile kötü işiten kulakta en fazla 50 dB olmak kaydıyla B ve F sınıfı ehliyet alabilirler; bu kişilerin ticari araç kullanamayacakları ancak; işitme cihazı ile kullanabilecekleri belgelerine işlenir.

c) İşitme cihazı kullananlar A1, A2, C, D, E, G Sınıfı Sürücü Belgesi alamaz. İşitme cihazı kullandıkları halde B Sınıfı Sürücü Belgesi alanların ticari araç kullanmayacakları belgelerine işlenir. B Sınıfı Sürücü Belgesi alıp da ticari araç kullanacaklarda C, D, E, G Sınıfı Sürücü Belgesi alacak olanlarda işitme tam olmalı, ileri derecede ses kısıklığı, solunum bozukluğu ve ileri derecede konuşma bozukluğu olmamalıdır.

ç) E Sınıfı Sürücü Belgesi alacak olanlar ile B Sınıfı Sürücü Belgesi alacaklardan ticari taşıt kullanacak olanlarda, doğuştan veya sonradan meydana gelen ileri derecede şekil bozukluğu ve harabiyet olmamalıdır. B Sınıfı Sürücü Belgesi alıp da bu durumda olanların ticari araç kullanamayacakları belgelerine işlenir.

d) Rudimental aurikula ve dış kulak yolu atrezisi olmamalı, eğer iki ve tek taraflı rudimental aurikula ve dış kulak yolu atrezisi bulunanlarda iletim tipi işitme kaybı varsa, (b) bendine göre değerlendirilir.

e) Otoskleroz, presbiakuzi, skatrisiel otit, timpanoskleroz, kolesteatomlu veya kolesteastomsuz kronik otit, gibi ilerleyici kulak hastalıklarında yukarıdaki şartları taşımak koşuluyla en az 2 yılda bir muayene kaydı istenir.

f) Bedenen ve ruhen sağlam, görme derecesi sürücü belgesi almaya elverişli olan işitme ve konuşma engellilere, ticari olmamak koşuluyla sadece otomobil kullanmak üzere H Sınıfı Sürücü Belgesi verilebilir. Bunların kullandıkları aracın arka camının sol ve sağ üst köşelerine işitme ve konuşma engelli olduklarını belirleyen işaretler (Ek:2) yapıştırılması ve yeterince dikiz aynaları ile araçların donatılması gereklidir. Ayrıca, her iki kulakta 50 dB’den fazla işitme kaybı olan ve/veya işitme cihazından fayda görmeyen olgular bu kapsamda değerlendirilir.

Üye
    MaXo Avatarı

Gerçek Adı
    Muharrem ALTUN
    Son Giriş
    03.06-2015
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

yukarıda yazdım zaten bu sene yeni rapor alacağım martın 15şinde

Üye
    omkazim Avatarı

Gerçek Adı
    Ömer
    Son Giriş
    05.02-2019
    Saat
    15:40
    Yaşadığı Yer
    Ayvalık/BALIKESİR
    Alınan Beğeniler
    6
    Verilen Beğeniler
    0

Işitme engelliler ehliyet alamazlar.

Üye
    MaXo Avatarı

Gerçek Adı
    Muharrem ALTUN
    Son Giriş
    03.06-2015
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Nasıl alamıyormuş? Kanıt varmı? Geçen sene yazın işitme kaybı olan birisinin arabasını görmüştüm önde ve arkada işitme engellidir işareti vardı.sürücüye baktığımda her 2 kulakta cihaz bulumakta

Üye
    omkazim Avatarı

Gerçek Adı
    Ömer
    Son Giriş
    05.02-2019
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ayvalık/BALIKESİR
    Alınan Beğeniler
    6
    Verilen Beğeniler
    0

Yasaya göre alamaz,veren varsa çok büyük suç işler
    dyelim ki cihaz bozuldu sesi duymadı motor sesi korna sesi ??
    Ne olacak sadece aynalar yeterli mi ?

tabii ehliyet bu ülkeden kasaplardan alındığı için almak çok kolay
    hiç sağlık kontrolü yok bi şey yok oh ne ala !

Üye
    MaXo Avatarı

Gerçek Adı
    Muharrem ALTUN
    Son Giriş
    03.06-2015
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Yasa nerde? peki öyle bir yasa geçerli söz konusu değil? Amerikada omiricik felçi olan adam şöför 2 ayağı olmayıp formula 1 şampiyonu olan var.Bir üstteki moderatör arkadaş bahsettiğin yasayla ile ilgili maddelerini açıklamış daha önce sağlık raporu almaya gittiğimde ehliyet konusunu alabileceğimi söylediler.Ankara numune devlet hastanesinden alıyorum raporları en sağlıklı en güvenilir yer orası özür oranı%42 yazılmakta bir önceki mesajda belirttiğim adamın yüzdesi benden büyük tam hatırlamıyorum kaç olduğunu

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    14:39
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.025
    Verilen Beğeniler
    4.297

Tabii ki sürücü olabilir ve tüm araçları kullanaiblirsiniz. Yukarıda İlker'İn aktardığı sürücü yönetmeliği maddesi bu konuda çok nettir. Maddeyi okursan, B mi H mi alabileceğin konusunda net bir bilgi edinebilirsin...
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    mysterious Avatarı

Son Giriş
    11.11-2013
    Saat
    21:06
    Yaşadığı Yer
    Türkiye
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

B + A2 ehliyetim mevcut.. kanal içi işitme cihazı kullanıyorum tek kulakta hiç sıkıntım yok.. motosiklette arabada kullanıyorum polis kontrolündende geçiyorum ehliyetimi sordular bir çok kez bir şey demiyorlar demediler..

Üye
    Ufukalp Avatarı

Gerçek Adı
    Ufuk
    Son Giriş
    15.04-2023
    Saat
    17:17
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    1.222
    Verilen Beğeniler
    543

omkazım,
    Bazen bilmediğin konularda susmak da,yanlış yönlendirmeye mahal vermemek açısından bir faydadır.
    Hiç hiç hiç duymayan,cihaz dahi kullanmayan ve hatta konuşamayan tamamen sağır dilsizler dahi H sınıfı sürücü belgesi alabilirler.
    Kasaptan almak gibi deyimlerle de itici olmaya gerek yok,seviyeyi korumanızı öneririm.

Üye
    officer Avatarı

Gerçek Adı
    İlker
    Son Giriş
    25.04-2022
    Saat
    11:12
    Yaşadığı Yer
    Mersin
    Alınan Beğeniler
    109
    Verilen Beğeniler
    26

omkazim;

Sen kasaptan mı aldın ehliyeti Ömer ?

Üye
    MaXo Avatarı

Gerçek Adı
    Muharrem ALTUN
    Son Giriş
    03.06-2015
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Verilen cevaplar için teşekkürler ederim arkadaşlar

kanal içi işitme cihazı nasıl oluyor? Herkese yapılan bir sistemmidir?

Üye
    omkazim Avatarı

Gerçek Adı
    Ömer
    Son Giriş
    05.02-2019
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ayvalık/BALIKESİR
    Alınan Beğeniler
    6
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    benim işitme sorunum 25 db altında iken almıştım ehliyetimi

işitme kaybına ÖTVsiz araç vermeyen yasal düzenleme
    ehliyetleri rahatlıkla dağıtıyor
    bunda bir çelişki yok mu?

ayrıca Türkiye'deki sürücü kurslarının mantıgını bilmeyen yok heralde ??? kasaptan farksız mı parayı verdin mi sana en iyi ehliyetide verirler arabayıda