TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    tozbulut Avatarı

Gerçek Adı
    ahmet
    Son Giriş
    19.09-2012
    Saat
    19:31
    Yaşadığı Yer
    antalya
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    2016 güncel: http://www.engelliler.biz/forum/ozel...cak-miyim.html

arkadaşlar merhaba ÖTV ve VERGİ MUHAFİYETİ icin gecen hafta salık kuruluna baş vurdum benim rahatsızlıgım: kalp yetmezligi ef:%29, orta dereceli koah,hiper tansiyon ve birde tedavi gördüğüm paronoid. ilk olarak salık kurulu kalpten%100 agır verdi ve digerlerini pek önemsemediler bu arada başhekim arac almak icinse bu size yeter aracı sen alırsın eşin biner dedi bende tamam dedim ve cıktım cıktıkdan sonra bir arac firmasına gittim satış temsilcisi önce indirimden felan bahstti sonra ardından aracı sen alırsın eşin biner dedi bende sordum neden? oda % 90 üstü özürlülerin ehliyeti iptal olurmuş dedi şok oldum trafige sordum trafik eger sürücü olur raporu alırsan olur dedi bende ertesi gün başhekimi bulup bunları anlattım dedigi % 90 üstü agır özürlü birey ehliyet alamaz ve olanda iptal edilirdiyerek bana başka bir altarnetif sunarak ef:%30 koah ve hiper tansiyondan bana %76 agır özürlü raporu verdibende ehliyetmi aracmı dedim ve %76 kabul ettim.
    acaba yetmezlik koah tansiyon ve paranoid üçü bana kac puan verir ve hala ehliyetim iptal olurmu????

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    08:29
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.028
    Verilen Beğeniler
    4.299

Ehliyetin iptal edilip edilmeyeceğinin rapor oranı ile hiç bir ilgisi yok. Belirleyici olan şey sürücü yönetmeliği'Ne göre kişinin sürücü olup olamayacağıdır. Bu yönetmeliğe göre sürücü olmanıza mani bir durum yoksa, % 97 raporla vergi avantajlı araç alabilir ve aracı siz de eişiniz de kullanabilirsiniz...

Her kim "%90 üzeri raporu olan kişi sürücü olamaz" diyorsa, lütfen dayandığı yönetmelik maddesini de aççıklasın?
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    tozbulut Avatarı

Gerçek Adı
    ahmet
    Son Giriş
    19.09-2012
    Saat
    Yaşadığı Yer
    antalya
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

hocam cok sagolun ben bu konu üzerinde kafam caok karışmıştı antalyada bu konu ile ilgili kimse bana bilgi veremedide iyiki varsınız teşekkürler.

Üye
    hasa Avatarı

Son Giriş
    18.08-2012
    Saat
    11:53
    Yaşadığı Yer
    izmir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Bizde dayıma alıcaktık araç galiba diyaliz hastalarının oranı direk % 90 oluyormuş.Ancak bazı yerlerde okudum % 90 ve üzeri olunca ehliyeti iptal olup kullanamıyormuş.Acaba bu durum hakkında bilginiz varmı?Yoksa sadece diyaliz hastalarınamı özel bir durum

Üye
    fulya35 Avatarı

Gerçek Adı
    fulya
    Son Giriş
    02.01-2017
    Saat
    21:54
    Yaşadığı Yer
    izmir
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

sayın hasa kım soyledı bobrek hastaları dırekt olarak %90 alıyor dye bobrek hastaları %70 sı bıle zor alıyorlar kurullardan 2 bobregı ıflas etmıs 3 gun dıalıze gırene bıle calısır raporu verıyo hastaneler ben gormedım alanı senın raporun %100 olabılır doktor soforluk yapmasında sakınca yokdur derse rapor manı degıldır oyle olsa normalda tekerleklı sandalyelı olanlar kafadan %100 engellı degılmı hastalık guruplarına gore degısır kardes norolojık hastalara %60dahı alsalar soforluk yaptırmayabılır doktorlar sen canına sıkma doktor sakınca yok dıyorsa olur

tozbulut senın durumuna gore hıpertansıyondan dolayı senın durumun rısklı olabılır bırde koah hastasısın soforlugun rısklı olur doktorlar daha ıyı bılır ama saglık acısından kendın daha ıı bılırsın soforluk yapıp yapamıcagına raporda agır ozurlu yazması manı degıldır h sınıfında sadece senın sofor olup olamıcagın yazarlar engelın neyse su tertıbatlı arac surer der

Üye
    tozbulut Avatarı

Gerçek Adı
    ahmet
    Son Giriş
    19.09-2012
    Saat
    Yaşadığı Yer
    antalya
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

valla arkadaşlar ben aldıgım rapora ilave edilmeyen pikiyatri puanım için dilekce verdim ve tekrar salık kuruluna girdim kurul bir tek benim kalp yetmezligimi göz önüne alarak bana %100 ve 4857 kanundan yararlanır diye raporu güncellediler asıl sorun şimdi başlıyor sürücü mevzuatı kalp yetmezligi nyha3/4 de sürücü olamaz diyor.
    caresini bi,len varsa yazsın lütfen

Üye
    fulya35 Avatarı

Gerçek Adı
    fulya
    Son Giriş
    02.01-2017
    Saat
    21:54
    Yaşadığı Yer
    izmir
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    uzgunum ehlıyetın ıptal olmus ahmet bey sıze ben daha onceden cevabını vermısım senın malul olarak haklarınınoldugunu sofor olamazsınız denmıs doktor rıske gırmez burada yapacagın sey su bırıncı derece dekı yakınlarını vası ettırmek otv ve kdv den yararlandırıcaksın