slm kardeş bende sağ kolda brekial pleksus lezyonu tanısı ile %40 raporum var ve H sınıfı ehliyetim var.şimdi sorularına geçelim;
1-) Doktor kanaatine kalmış.Nasıl mı? Ben ilk ehliyet için rapor almak istediğimde Ank. Numune Araş. Has. gittim doktor direksiyon hakimiyeti zayıf olur diye ehliyet alamaz diye rapor verdi.Ama pes etmedim. İl sağlık müdürlüğüne gittim ve itiraz ettim.Onlarda Atatürk Araş.Has. sevk verdiler.Ordaki muayene sonunda H sınıfı sürücü belgesi alır - Otomatik vitesli araç kullanır ibareli rapor verdiler. sonunda 3 ay önce ehliyetimi aldım.Şimdi büyük bir ihtimal sana H sınıfı sürücü belgesi alır otomatik vitesli araç kullanır raporu verirler.
2-) İzin verirler.
3-) Şu an yasalara göre sadece sen kullanabilirsin.Ama sol ayağında problemi olup da tertibat olmadan Otomatik vitesli araç kullanan arkadaşlarımız için kanun değişti.Onlar istediği kişiye kullandırabiliyor VEDE SON ÇIKAN ÖZÜRLÜ PLAKALARINA İLİŞKİN DÜZENLEMEDE RUHSATA KONACAK ŞERH DEĞİŞTİRİLDİ.AMA BU KONUDA KESİN BİLGİM YOK.EĞER Kİ ANLADIĞIM GİBİYSE ARTIK TÜM ENGELLİ ARKADAŞLARIM ÖZEL TERTİBAT OLANLAR DAHİL (YURT İÇİNDEN ALINMA ŞARTI İLE) BİR BAŞKASI KULLANABİLİYOR.
4-) Sana şunu sormam lazım ötv indirimli alcaksan özel tertibatlı otomatik vitesli araç kullanabilir(vites kolu yükseltilmiş-ancak senin parmaklarda sorun olduğu için böyle bir rapor vermezler) lazım.Büyük bir ihtimal OTOMATİK VİTESLİ ARAÇ KULLANABİLİR - H SINIFI SÜRÜCÜ BELGESİ ALIR die rapor vercekler.O raporla da ÖTV indirimi yapmıyorlar.Bu durumda sadece park yeri vs. gibi şeyler için faydalı artık gerisinin hesabını sen yap.B mi? H mi?