TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Yasaklı Üye
    çhehov Avatarı

Son Giriş
    17.09-2012
    Saat
    15:51
    Yaşadığı Yer
    TÜRKİYE
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    arkadaşlar benim ikinci el aldığım bir broadwayim vardı bu araca tertibat takıp engelli pilakalı olarak ve MTV muafiyetiyle 3 yıl kullandım. daha sonra sıfır araç aldım. broadveyimin MTV sini ödeyip (yani tüm vergilerini ödeyip) adıma tescilinin olduğu gibi kalmasını istedim. sıfır aracında ötv ve MTV sini ödemeden adıma tesçilini istedim. maliye ve trafik bunun olamayacağını engellinin vergisini ödese dahi iki aracı adına tescil ettiremeyeceğini söyledi. ben ısrar ettim nasıl olmaz dedem fakat trafikteki komiser alaycı bir tavırla "peki diyelimki adına tescil ettik hangisini kullanacsın dedi" bende kızarak sizene kardeşim canım hangisini istiyorsa onu kullanırım dedim. işin özeti broadveyi satıp sıfırı adıma tescil etmek zorunda kaldım.

oysa ötv siz sıfır araç alımında okuduğum bir metinde şöyle yazıyordu "engelli kişi beş yıl sonra aracı elinden çıkarmasa dahi bu sürenin bitiminde ötv siz araç alma hakkı doğar" yani eski aracımı satmadanda i,kinci aracı tescil edebiliyorum. bu doğruysa eğer vergisini ödediğim aracın tescilini neden yaptıramadım?

bu konuda görüşleriniz nedir?

Üye
    mevlude Avatarı

Gerçek Adı
    Mevlüde
    Son Giriş
    01.05-2021
    Saat
    14:15
    Yaşadığı Yer
    İstanbul / Ümraniye
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

Size bu bilgiyi veren komserden yazılı gerekçe isteyip hakkınızı arayın. Vergileri ödedikten sonra kimse karışamaz araç almanıza.

Üye
    bilgeadam Avatarı

Son Giriş
    Bugün
    Saat
    17:53
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    57
    Verilen Beğeniler
    0

aracını vergisini normal plaka yaptırdığın için h ehliyeti ile o aracı kullanamassın

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    17:09
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.873
    Verilen Beğeniler
    4.127

Kesinlikle yanlış yorum yapmış görevli. Külliyen yanlış. Mantıkla da bir ilgisi yok, mevzuatla da.
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Yasaklı Üye
    çhehov Avatarı

Son Giriş
    17.09-2012
    Saat
    15:51
    Yaşadığı Yer
    TÜRKİYE
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    bilgeadam;

MTV sini ödeyip engelli pilakası kalsın onuda kullanıcam dedim. normal pilakalı değil! kabul görmedi.

kanunlar farklı yorumlanıp farklı uygulanıyor standart yok! kayserideki trafikte bana aynısını söyledi!

arkadaşalr aracın satışını dahi kendi ilimden yapamadım. satın alındığı il ve pilakası 38 di bu yüzden devrini felan kayseride bir noterde verdim

oysa diğer kişiler istediği ilde satış yapıyor!