TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    zehraa Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Benim %40 engelli raporum var raporum her yıl düşe düşe sonunda %40 oranını bana uygun gördüler şimdi ben araç alırken vergi indiriminden faydalanabilecek miyim?

Editör
    KKELEBEKK Avatarı

Gerçek Adı
    Kısmet
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    13:41
    Yaşadığı Yer
    Aydın
    Alınan Beğeniler
    643
    Verilen Beğeniler
    292

"Özel donanımlı araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli raporunuz ve ehliyetiniz varsa yararlanabilirsiniz.

Üye
    zehraa Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

İlginiz ve yardımlarınız için teşekürler. Konu ile ilgili birkaç sorum daha olacak.

1- Böyle bir raporum var fakat özel hastenden aldım ve aslını ehliyet kulsuna verdim fotokopisi bende yeni rapor almam gerekir mi?
    2- Vergi indirimi için ayrıca maliye yada başka bir birime başvuru yapmam gerkir mi?
    3- Aracımda engelli olduğmu gösterir ve park alanında sorun yaşamam için kart yada ne gibi belge bulundurmam lazım?

Editör
    KKELEBEKK Avatarı

Gerçek Adı
    Kısmet
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    13:41
    Yaşadığı Yer
    Aydın
    Alınan Beğeniler
    643
    Verilen Beğeniler
    292

1. özel hastaneden aldığınız raporla ehliyet alabilirsiniz, ancak ÖTV indiriminden muaf olamazsınız, olabilmeniz için raporun Yetkili hastaneler 'den alınmış olması gerekir, emniyete başvurduğunuzda sevkedeceklerdir ehliyetinizi almamışsanız henüz ,

2. raporunuzla ve ehliyetinizle araç bayiine başvurmanız yeterli, onlar sizi yönlendireceklerdir.

3. plakanızda engelli amblemi bulunacaktır.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    00:07
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.948
    Verilen Beğeniler
    4.220

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Ek olarak, sağ bacağındna sakatlığı olanlar iki türlü aracı vergi avantajı ile satın alabilirler:

1- Gaz-fren elle kumandalı araç
    2- Gaz pedalı sola da aktarılmış otomatik vitesli araç

Vergi avantajı ile satın alacağınız aracı sizden başka hiç kimse kullanamayacak ve siz de o araçtan başka hiç bir aracı kullanamayacaksınız.

Not: http://www.engelliler.biz/forum/ozel...mahkemesi.html
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...