Evet yararlanabilirsiniz, H sınıfı ehliyetiniz varsa..
Evet yararlanabilirsiniz, H sınıfı ehliyetiniz varsa..
Hocam sakatlık derecesini yazmayı unuttum % 10 vermişler.Peki bu durumda ötv'siz araba alabilirmiyim.Daha öncede yazdığım gibi raporda h ehliyet alabilir özel tertibatlı araba kullanabilir ibaresi var.Bu durumda alabilirmiyim şimdiden teşekkür ederim.
oranın hiç önemi yok ayrıca özrünüz nerede onu da yazarsanız
raporunuzda "h ehliyet alabilir özel tertibatlı araç kullanabilir" yazıyorsa özür oranınınız ne olursa olsun ÖTV indiriminden yararlanabilirsiniz... Ancak aldığınız arabaya özür durumunuza göre özel tertibat yaptırmanız gerekecektir...
Arkadaşlar merhaba.Ben geçenlerde heyet raporu aldım özürlülük derecesi olarak % 8 yazılmış h ehliyet alabilir özel tertibatlı araba kullanabilir diye ibare var bu durumda araç alırken ötv indiriminden yararlanabirmiyim yararlanabilirsem ne kadar indirim olur bilgisi olan arakadaş beni bilgilendirirce sevinirim.Bu arada benim sağ ayakta 2,5-3 cm kısalık ve incelik var.
evet yararlanabilirsin.
motor hacmi 1600 cc ye kadar olan araçlarda %37 ötv ödemiyorsun.
ticari araçlarda % 10 ötv ödemiyorsun.
alacagın araç ticari sınıfına girerse iyi olmuyor yani.
Sürücü belgesi için de araç alımı için de rapordaki oranın hiç bir önemi bulunmuyor... Yeter ki uygun ibare bulunsun raporda.
- Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
- Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...
Ben yeni h ehliyet alıyorum sonuç yarın açıklanacak benim sorum ise şu geçenlerde adana ford bayiine gittim almayı düşündüğüm arabaya gücüm yetmiyor krediyle alayım dedim ama bana şunu dediler sizler ötvsiz araba aldığınız için peşin almak zorundasınız dediler bu gerçekten böylemidir araç kredisinden faydalanamıyormuyuz indirimli araba aldığımız için.
bekir0177;
oturanboğanın söylediği gibi.
Peki H sınıfı ehliyeti aldıktan sonra, B sınıfının kullanabildiği araçları kullanabilirmiyiz ?
Bir sorum daha olacak, araçla ilgili değil de, elimizde ki raporla herhangi bir vergi indiriminden yararlanabilirmiyiz, % önemlimidir ?
Kredi almanıza mani bir durum yok aslında. Firmanın tutumu...
Özel donanım şartlı H sınıfı ehliyet olduğu için özel donanım bulunmayan araçları kullanamazsınız.
http://www.engelliler.biz/forum/dige...e-rehberi.html