TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Forum Moderatörü
    Life Avatarı

Son Giriş
    05.12-2023
    Saat
    23:06
    Yaşadığı Yer
    Türkiye
    Alınan Beğeniler
    398
    Verilen Beğeniler
    449

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Ayrıca o ödemiş olduğunuz vergi makbuzunun da fotokopisini çekip öyle başvurun trafik şubesine, ve ben kullanacağım da demeyin ruhsatta geçen "kendisinden başkası kullanamaz" ibaresinin kaldırılmasını istiyoruz diye başvurarak ruhsatın yenilenmesini talep edin

Üye
    fatih530 Avatarı

Son Giriş
    09.09-2021
    Saat
    00:08
    Yaşadığı Yer
    kayseri
    Alınan Beğeniler
    4
    Verilen Beğeniler
    5

Merhaba arkadaşlar benim babam işitme engelli H sınıfı ehliyeti var.
    Araçta özel tertibat- vergi indirimi - vergi muafiyeti yok.
    Fakat ruhsatın arkasında kendisinden başkası kullanamaz diye bir yazı mevcut.
    EGM mail attım gelen cevabın bir kısmı
    H sınıfı sürücü belgesine istinaden araç sahibinden başka kişilerin kullanması mümkünü bulunmamaktadır
    Böyle saçmalık mı olur? Babamın H sınıfı ehliyeti var diye ben neden bu aracı kullanmayım ?
    Özel tertibat yok- vergi indirimi yok- ötv- kdv- mtv her şey ödenmiş bir araç sırf babam H sınıfı bende B sınıfı ehliyete sahibiz diye bu araç neden tek babam kullansın ki? Yardımlarınızı bekliyorum..

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    14:38
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.059
    Verilen Beğeniler
    4.330

Gelen cevapbın tamamını buraya yazar mısın.

Verilen cevap saçma sapan, hatta ahlaksızca bir cevap. O cevabı veren memurun işine son verilmeli. Mantıksız ve mevzuattan bihaber bir cevap. Yazıklar olsun.
    Hiç bir şey bilmiyorsalar şu son gelişmeyi okusunlar: http://www.engelliler.biz/forum/ozel...al-edildi.html

Kayseri valiliğine gidip şikayet edin. BİMER'e şikayet edin.
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    fatih530 Avatarı

Son Giriş
    09.09-2021
    Saat
    Yaşadığı Yer
    kayseri
    Alınan Beğeniler
    4
    Verilen Beğeniler
    5

oturanboğa;

buyur abi

05/08/2011 tarihinde emniyet genel müdürlüğüne yapmış olduğunuz bilgi edinme talebiniz alınarak, gerekli incelemeler yapılmak üzere trafik tescil şube müdürlüğüne gönderilmiştir.

trafik tescil şube müdürlüğünden alınan cevabi yazıda “fatih xxxx’e ait bilgi edinme talebi incelenmiş, babası adına kayıtlı bulunan 38-xx-xxx plaka sayılı aracın dosyasının incelemesinde aracın ötv den muaf olarak yararlandığı, araç sahibi şükrü xxxx’in kayseri den verilme 23/03/1995 tarih ve 132998 sicil sayılı h sınıfı (işitme engelli) sürücü belgesine sahip olduğu, ötv’den muaf olarak kayıt işlemi için müracaatta bulunduğundan sakat amblemli plaka basılarak h sınıfı sürücü belgesine istinaden araç sahibinden başkası kullanamaz ötv ödenmeden satılamaz şerhi tescil belgesine işlendiği anlaşılmıştır. Işitme engelli şahısların ötv den muaf olup olmadıkları vergi dairesi müdürlüklerinin konusuna girdiği, şahsın ötv ödeme belgesini ibraz etmesi halinde aracın sakat amblemli plakaları normal plaka ile değiştirilecektir. h sınıfı sürücü belgesine istinaden araç sahibinden başka kişilerin kullanması mümkün bulunmamaktadır.” denilmektedir.

kayseri il emniyet müdürlüğü

Üye
    ERTMEN Avatarı

Gerçek Adı
    AHMET ERTEM
    Son Giriş
    27.10-2014
    Saat
    12:39
    Yaşadığı Yer
    KAYSERİ
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Bu yazı emniyet genel müdürlüğünün yazısı ise
    İşitme engelli H sınıfı ehliyeti olan ve araç sahibi arkadaşlar sizin aracınızın ruhsatınızda , tescil belgenizde ne yazıyor.
    Ne Gibi İbareler var.
    Bende İşitme Engelliyim ve H sınıfı ehliyeti alıyorum. ( Trafikden Almam kaldı ) ve araç alacağım.
    Bu konu bayağı bir karıştı gibime geldi. Yasa ve Trafik şb. uygulamaları ve verdiği cevaplar kafa karıştırıyor.
    Sonuç Bütün h sınıfı Belgesine sahip olanlar kendi araçları dışında araç kullanamazlar diye anlıyorum ben.

Üye
    officer Avatarı

Gerçek Adı
    İlker
    Son Giriş
    25.04-2022
    Saat
    11:12
    Yaşadığı Yer
    Mersin
    Alınan Beğeniler
    109
    Verilen Beğeniler
    26

ERTMEN,
    İşitme engelliler bu kapsam dışında işitme engelli ve H sınıfı sürücü belgesi olanlar Ticari olmamak kaydı ile istediği arabayı kullanabilir.Yalnız arka cama 2 adet işitme engelli olduğunu gösterir Stıkır takmak zorundalar .Ama yeni yönetmelik engellilerin plakalarında sakat amblemini kaldırıyor ben zannediyorum ki işitme engellilerde stıkır takmak zorunda değil..
    İşitme engellilerin hangi aracı kullanacaklarına dair Bu konu ile ilgili elimde bilgi edinmeden gelen bir yazı var paylaşalım,

Sayın İlker,
    19.07.2010 tarihli dilekçeniz incelenmiştir.
    Dilekçenizde belirtilen konu ile ilgili olarak arşiv kayıtlarımızın tetkikinden, başvurunuzun konusu işitme engellilerin ÖTV muafiyetinden faydalanmaması olduğundan Maliye Bakanlığına yönlendirilmiştir.
    Ayrıca, "H" sınıfı sürücü belgesine sahip işitme engellilerin dilekçenizde de belirttiğiniz gibi yeteri kadar dikiz aynası ve arka camında işitme engelli olunduğunda dair işaret bulunan araçları kullanmasında sakınca bulunmamaktadır. İyi günler dileriz.
    2069

Üye
    ERTMEN Avatarı

Gerçek Adı
    AHMET ERTEM
    Son Giriş
    27.10-2014
    Saat
    12:39
    Yaşadığı Yer
    KAYSERİ
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Teşekür Ederim İlker abi
    fatih arkadaşa gelen yazıda aşağıdaki ibare ne anlama gelir.

h sınıfı sürücü belgesine istinaden araç sahibinden başka kişilerin kullanması mümkün bulunmamaktadır.”

H sınıfı ehliyeti olan kendi aracı dşında araç kullanamaz demekmi istemiş yoksa ben mi öyle anladım
    kafam bu konuda karıştı.
    ben de H sınıfı ehliyetimi almam için fatih arkadaşa bilgi veren trafik şb. sine gideceğim kayseride olmam nedeniyle.
    haftaya ancak giderim galiba

bu memur veya amirlerin hiç bir bilgilerimi yok acaba mevzuat veya yönetmenlik vs. den bir haberler mi

Üye
    officer Avatarı

Gerçek Adı
    İlker
    Son Giriş
    25.04-2022
    Saat
    11:12
    Yaşadığı Yer
    Mersin
    Alınan Beğeniler
    109
    Verilen Beğeniler
    26

Bakın burada aracı alan zaten ÖTV muafiyetinden faydalanarak almış ve trafik demiş ki bu aracı kendinden başkası kullanamaz.İşitme engelliler için ise farklı bir uygulama var zaten ÖTV den faydalanarak alınan arabayı kendisinden başka kimse kullanamaz. Ama normal olarak alınan bir arabayı sadece işitme engelliler kullanabilir.Tabiki bu araç ticarti olmamak kaydı ile kullanılır..
    Fatih arkadaşa verilen cevap doğru bir cevap...

Üye
    fatih530 Avatarı

Son Giriş
    09.09-2021
    Saat
    Yaşadığı Yer
    kayseri
    Alınan Beğeniler
    4
    Verilen Beğeniler
    5

ilker;

ÖTV den muaf aldık ama mahkeme kararıyla geri ödedik....

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.059
    Verilen Beğeniler
    4.330

Ruhsatta, daha doğrusu tescil dosyasında şu minvalde bir şey varsa, vergi dairesine gidip araç üzerinde böyle bir vergi istisnası olmadığına dair yazı almalı ve onunşa emniyete gidip rapordaki şerhi kaldırmalısın: "araç sahibinden başkası kullanamaz ötv ödenmeden satılamaz şerhi tescil belgesine işlendiği anlaşılmıştır"
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    fatih530 Avatarı

Son Giriş
    09.09-2021
    Saat
    Yaşadığı Yer
    kayseri
    Alınan Beğeniler
    4
    Verilen Beğeniler
    5

OturanBoğa;

dedim Bülent abi ama verdikleri cevap vergiyi ödediğine dair kağıdı getir satılamaz yazısını silelim ama yine sadece kendisi sürer dediler abi.

Üye
    ivlu07 Avatarı

Gerçek Adı
    mehmet
    Son Giriş
    30.10-2014
    Saat
    15:52
    Yaşadığı Yer
    antalya/merkez
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Fatih kardeş yanlış anlama akıl vermek değilde,acaba aracın devrini sizin üzerinize satış yapılarak alınsa hem babanız hemde sizin kullanmanız sağlanabilirmi?bir çözüm yolu olabilirmi?diye düşünüyorum.

Üye
    fatih530 Avatarı

Son Giriş
    09.09-2021
    Saat
    Yaşadığı Yer
    kayseri
    Alınan Beğeniler
    4
    Verilen Beğeniler
    5

ivlu07;

ne yanlış anlaması kardeş ne kadar güzel bir fikir olursa neden olmasın? bence süper bi düşünce

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.059
    Verilen Beğeniler
    4.330

Sen o şerhi kaldır, aracı sen dahil herkes kullanabilir. Aksi söz konusu bile olamaz.

Üye
    fatih530 Avatarı

Son Giriş
    09.09-2021
    Saat
    Yaşadığı Yer
    kayseri
    Alınan Beğeniler
    4
    Verilen Beğeniler
    5

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Bünlent abi ötv yi ödediğimize dair belgeyi avukattan talep ettim verecek emniyete yine gittim geçen hafta ister ötv ister kdv ister mtv öde senin babanın ehliyeti H babandan başkası süremez diye yine gönderdiler beni bıktım abi böyle saçmalık mı olur?

Sayfa 2 / 3 İlkİlk 123 SonSon