Hadi arkadaşlar, dava açanlar gelişmeleri bizlerle paylaşsın lütfen.
Kdv ile ilgili olarak adana'da sürmekte olan dava sonuçlanmış.ve kişi ödemiş olduğu kdv'yi geri almış. Konuya ilişkin haberin linki: Adana Haber | ENGELLLER ARTIK 'KDV'SZ ARA ALABLECEK
Hadi arkadaşlar, dava açanlar gelişmeleri bizlerle paylaşsın lütfen.
- Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
- Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...
Adana'dan KDV'sini alanlar dışında başka ilden hiç alan var mı? Başka yerlerede baktım sordum soruşturdum o iki kişi dışında alan duymadım. Mahkeme süreci niye bu kadar uzun sürüyor?
Herkes adanaya gitsin , ordan dava açsın bari...
bende merak ediyorum ... neyapmamız lazım
16.04.2010 tarihinde özel tertibatlı araba aldım dava açarak kdv faydalanabilirmiyim
Merhabalar,
30 gün iş günümüdür. 27 Temmuzda aracı aldım. Dava açabilir miyim.
Bu tür sorular çok fantastik olmaya başladı yafffMahkeme davası sanki burada işlem görüyormuş gibi sorular yöneltiliyor
Arkadaşlar geçmiş yorumlara göz atmadınız sanırım...
Ben 13/05/2011 tarihinde araba aldım ve 27/05/2011 tarihinde ise Vergi Mahkemesine dava açtığım halde "Dava süreci geçirilmiş olup" şeklinde sonuç geldi. Eeee buna ne diyelim şimdi
Benim düşüncem "Maddi manevi imkanı olan herkesin dava açması" en makbul olanıdır...
18,05,2010 almış olduğum araç içinde müracatta bulunabileckmiyim acaba bilen varmı
bülent abi neden 1 ay süresi var acaba anlamadım
Arkadaşlar 5-6 ay sonra araba almayı düşünüyorum şimdiden vaziyeti anlamak için hesap yapmaya çalışıyorum. aracın satış fiyatı 40000
ötv siz 29000 civarı,. tabi kdv muafiyeti kesin değil gibi ama onuda düşünce 25000 yapıyor.. sizce bu hesap doğrumudur? ayrıca %92 iç hastalıklarına bağlı raporum var h sınıfı ehliyet veya ortopedik özürlülük şartı aranmıyor sanırım.. indirimlerden faydalanmak için..?
Ben de başvurmuştum.Mahkeme sonucumu bekliyorum.Haber alır almaz sizleri bilgilendireceğim.
haydi kdv savaşçıları haydiiii!
millet son gelişmeler nelerdir? dava açanların sesi soloğu kesildi gibi....,
Merhaba arkadaşlar engelliler adına sevindirici haberler,benim bir bilenden ricam olacak %90 ve üzeri görme engelli olan yani arcını bu sebepten aile fertleri kullanan görme engellilerde dava acabilirmi,TEŞEKKÜRLER.
bu kdv süreci daha yeni mahkeme toplamda 3-4 ay sürüyor yani bu konuda paylasılan bilgilere göre yorum yapılabiliyor.çogu arkadaşın mahkemesi devam ediyor % 90 veya tertibatlı bence herkez dava acmalı..zaten adanada davayı kazanan arkadsın birtanesi görme engelliymiş görme engellilere H ehliyeti vermiyorlar bildiğim kadarıyla yani muhakkak % 90 ve üstü raporu vardır yani tertibatsız arabası var mahkemeye vermiş ve mahkeme kdv iadesi gönünda karar vermiş.bu da benim raporum % 90 ve tertibatsız bende mahkemeye verip kdv mi geri alabilirmiyim diye soranlara bir cevap niteliğinde.