TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    ugurAWD Avatarı

Son Giriş
    21.06-2015
    Saat
    12:32
    Yaşadığı Yer
    İZMİR
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Dostlar merhaba.
    Sitenin eski bi üyesiyim. Sıklıkla okuyor ama çok fazla online olamıyorum sitede.
    Şimdi size kuzenimin başına gelen olayı anlatmak istiyorum.
    Kendisi subay ve Bingöl de görev yaparken 2007 model Opel marka bir araç aldı. Yaklaşık 5 ay sonra arabasını sattı.
    Aracın 2. sahibiydi. İlk sahibi engelli bi vatandaşmış ama vefatından sonra mirasçıları aracı normal plakaya çevirmiş.
    Bu aracı noter satışı ile alan kuzenim , 2010 şubat ayında , yine noter yolu ile herhangi bir soun yaşamadan sattı.
    Taaa ki bu pazartesi adına gelen bir tebligata kadar.

ARACIN MUAF OLDUĞU VERGİLERİN TOPLAMI OLAN 7545 LİRAYI, ÜMRANİYE VERGİ DAİRESİ, ARACIN 2. SAHİBİ OLAN VE ARACIN DAHA ÖNCE ENGELLİ PLAKAYA AİT OLDUĞUNDAN HABERİ OLMAYAN KUZENİME BU BORCU YANSITMIŞLAR.

Şimdi izniniz olursa sormak istiyorum . BÖYLE Bİ OLAY NASIL OLABİLİR ?

İnanılmaz şekilde canımız sıkıldı, konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlarımın yorumlarına çok ama çok ihtiyacımız var.

Şimdiden teşekkür ederim .
    Uğur

Üye
    kayk Avatarı

Son Giriş
    08.05-2013
    Saat
    10:56
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

normal prosüdüre göre aracın 5 yıl dolmadan satışında ötv nin ödenmeden satışının yapılamaması lazımdı.

Üye
    ugurAWD Avatarı

Son Giriş
    21.06-2015
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İZMİR
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Evet 5 yıl içinde satılırsa vergilerini yatırmak zorunda. Ama yatırlımamış ve satış yapılabilmiş. Ayrıca bu ilk sahibine değil 2. sahibine yansıtmaya kalkıyorlar.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    17:32
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.875
    Verilen Beğeniler
    4.128

Geçmiş olsun.

Teori şu: Yurt içinden ötv'siz olarak satın alınan araç 5 yıldan önce sakat olmayan birine satılırsa, başta ödenmeyen vergileri ödenir. Satan kişi "sattım gitti!" diye bakar olaya ve vergiyi ödemek alıcıya düşer.
    Bu vergiyi ödemekten başka yol yok diye düşünüyorum. Size satan kişi kötü niyeli olarak mı bunu yaptı acaba? Öylyse, bence dolandırıcılıktan dava açılabilir...

Üye
    yusufbatırel Avatarı

Son Giriş
    26.02-2011
    Saat
    21:11
    Yaşadığı Yer
    ıstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Kuzenimin başına gelen olaylar zinciri.
    Kendisi subay ve Bingöl de görev yaparken 2007 model Opel marka bir araç aldı. Yaklaşık 5 ay sonra arabasını sattı.
    Aracın 2. sahibiydi. İlk sahibi engelli bi vatandaşmış ama vefatından sonra mirasçıları aracı normal plakaya çevirmiş.
    Bu aracı noter satışı ile alan kuzenim , 2010 şubat ayında , yine noter yolu ile herhangi bir sorun yaşamadan sattı.

Taaa ki bu pazartesi adına gelen bir tebligata kadar.

ARACIN MUAF OLDUĞU VERGİLERİN TOPLAMI OLAN 7545 LİRAYI, ÜMRANİYE VERGİ DAİRESİ, ARACIN 2. SAHİBİ OLAN VE ARACIN DAHA ÖNCE ENGELLİ PLAKAYA AİT OLDUĞUNDAN HABERİ OLMAYAN KUZENİME BU BORCU YANSITMIŞLAR.

Şimdi izniniz olursa sormak istiyorum . BÖYLE Bİ OLAY NASIL OLABİLİR ?

İnanılmaz şekilde canımız sıkıldı, konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlarımın yorumlarına çok ama çok ihtiyacımız var.

Üye
    DİLEKREM Avatarı

Gerçek Adı
    Huzeyfe
    Son Giriş
    18.10-2018
    Saat
    16:37
    Yaşadığı Yer
    Bolu
    Alınan Beğeniler
    3
    Verilen Beğeniler
    0

2010 şubatta vardı yanılmıyosam arac alım satımında temız kagıdı denen evrak alınıyordu pekı bunu almadan arastırmadan mı satıs yapılmış
    araba yıllık vergısı ne kadar mış da bu kadar vergı borcu birikmiş

Üye
    ugurAWD Avatarı

Son Giriş
    21.06-2015
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İZMİR
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    geç bir cevap ama arşivde durması açısından yazmak istedim.

aracın daha önceki muafiyet ugrayan vergilerinden bizi sorumlu tutmadılar. fakat daha once engelli plakaya sahıp bir aracı aldıgımız için ( biz aldıgımızda engelli plakalı degıldı ) 2000 Lira civarında bir ceza ödedik .