TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    barty Avatarı

Son Giriş
    25.02-2011
    Saat
    18:44
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Arkadaşlar ablamın iki ayağı felçli ve omuriliği eğri zor oturuyor ve hareket edicekse sürünmesi gerekiyor okula hiç gitmedi kendi imkanlarıyla okuma yazması var sayılır maaş için aldığı rapor kayıp ama söylediğine göre o zaman raporu % 72 miş o zaman daha rahat oturabiliyordu kendisi maaş, bakıcısı bakım parası alıyor ben bayağı yazı yorum okudum ben ablama araba almak istiyorum bakıcısı yada soyadı tutan bı yakınımız kullanıcak çünkü ablam kendi sandalyesini bile kullanamıyor ve yanında biri yoksa dışarı çıkamıyor.
    1- Bizim durumumuzda olan varmı varsa yardımlarınızı bekliyorum
    2- Arkadaşlar ablama araba almak için ne yapmam lazım
    3- Varsayalım aldık bakıcısını nasıl sigortalıycaz kullansın diye
    4- Araba alırsak maaşı va bakım parası kesilirmi nitekim bakıcı annemede bakıyor
    5- Ötv den muaf araç alma şansımız olurmu
    6- Bazı yorumlarda DR insiytifine kalmış diyo % 18 le ona ikinci el fiyatına hakkı olan sıfır bir araç alıp kendisini daha iyi daha deyerli hissetmesini istiyorum.
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim allah hepimizin yardımcısı olsun

Askıda Üyelik
    ALİ YÜCE Avatarı

Gerçek Adı
    Ali Yüce
    Son Giriş
    13.03-2017
    Saat
    21:26
    Yaşadığı Yer
    KAYSERİ
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Sayın Barty,
    Acaba siz hangi şehirdesiniz? Ablanızın ellerinde ve akli dengesindede sorun varmı? Ayrıca ablanıza % 90 ve üzeri rapor almanız gerek.

Üye
    barty Avatarı

Son Giriş
    25.02-2011
    Saat
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Ben izmirdeyim ablam ise iskenderunda akli dengesi yerinde zayıf bir yapısı var % 90 olması gerekiyor diyosun bunu biliyorum fakat benim merak ettiyim bu durumda olup ta % 90 ve üstü raporu olan varmı yada gerçekten dr insiyatifinemi kalmış maaş bakım parası kesilir mi

Arkadaşlar bi fikri olan yokmu oturan boğa bülent bey size nasıl soru sorabilirim
    daha yeni üye oldum

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    08:29
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.028
    Verilen Beğeniler
    4.299

Hangi oranda rapor verileceğini belirleyen şey: sakatlık oranı cetveli
    Raporun %90 ve üzerinde olması şart
    Aracı bakıcısı kullanacaksa, o kişiye noterde yazı almanız gerek
    Evde Bakım hizmeti için bir zararı olmaz arabanın

Üye
    tarcoban Avatarı

Gerçek Adı
    TARKAN ÇORUK
    Son Giriş
    22.05-2018
    Saat
    12:13
    Yaşadığı Yer
    KAYSERİ
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Son kanun ve yasalarda yapılan değişikliklerle özür sınıflandırılmalarında değişikliklere gidildi. 3 - 5 sene önce % 50 rapor alan kişiye şimdi % 20 yi zor veriyorlar. Ayrıca ötv indiriminden araç alsanız bile bakıcınız 3.dereceye kadar akrabanız ise bu aracı kullanabilir. Noterden bakıcı kullanabilir diye yazı alamazsınız.

Sizin bahsettiğiniz gibi olsa, bazı uyanıklar özürlü kişiler adına araç alıp daha sonra ben bunun bakıcısıyum diye noterden evrak alıp aracı da istediği gibi kullanır.

Üye
    barty Avatarı

Son Giriş
    25.02-2011
    Saat
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Sayın bülent ve ve tarkan bey bana yardım etmeye çalıştığınız ve sorularıma cevap yazdığınız için tşk ederim aracı kullanabilecek akraba var fakat dediyiniz gibi ben akrabası uyanıklık yapmış demesinler diye bakan kullansın istedim tabi bakıcaz rapor alabilirse fakat alamazsa da canı sağolsun alıcaz bi kinci el araç geçicez bülent bey bakım parası sorun yaşamaz demiş üç aylığı sorun yaşarsa hiç gerek yok bence fakat bu devletimizin ablama verdiği bir haksa yararlanmasını isterdim maaş almaya başladığında çok sevinmişti çünkü çok tşk ederim

Üye
    tarcoban Avatarı

Gerçek Adı
    TARKAN ÇORUK
    Son Giriş
    22.05-2018
    Saat
    12:13
    Yaşadığı Yer
    KAYSERİ
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

maaş alan bir özürlü kişi araç alamaz, veya araç alan özürlü maaş alamaz gibi birşey söz konusu değildir. maaşını da alır imkanı varsa aracını da alır. ve özürlülere tanınan tüm haklardan yararlanır.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    08:29
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.028
    Verilen Beğeniler
    4.299

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    2022 maaşı için de bir sorun olmaz.
    Ancak araba ekstra lüksse, bu durumda beyan edilen gelirle görülen yaşam koşulları arasında gözle görülür bir sorun olduğu tespit edilebilir ve "bir yandan muhtaç diyor bir yandan kapıda mercedes'i var" denilerek aylık konusunda sorun çıkartılabilir. Ne bilim, 30 bin liralık bir araç sorun olmaz mesela...

Araç "noterlerce düzenlenmiş iş aktine bağlı olarak istihdam edilen bir sürücü tarafından" da kullanılabilir (Karayolları Trafik Yönetmeliği Madde 53).