TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    servetucas Avatarı

Gerçek Adı
    servet
    Son Giriş
    31.10-2010
    Saat
    09:57
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    özel tertibatlı otomobil ibareli ehiyetimle otomatik vites arac kullanabilir miyim.

Üye
    EMİRBA Avatarı

Gerçek Adı
    LEVENT
    Son Giriş
    23.10-2012
    Saat
    12:02
    Yaşadığı Yer
    MERSİN
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

özel tertibatlı araç kullanabılır ıbarelı ehlıyetler "h" sınıfı ehlıyet sınıfındadır. Dolayısla h sınıfı ehlıyet ve ehlıyette özel tert.araç kullanır yazıyorsa sadece otomatık vıteslı arac kulanamazsın aracında özel terıbat olması (hareket ettırıcı tertıbat)ve aynı zamanda plakada özurlu ıbaresı olması sart aksı taktırde herhangı bır kaza esnasında problem yaşarsın

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    08:29
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.028
    Verilen Beğeniler
    4.299

Hayır, mümkün değil. Raporunuzda/sürücü belgenizde ne yazıyorsa, sürüş için o sınırlara uymak zorundasınız.

Sakatlığınız nedir?

Üye
    servetucas Avatarı

Gerçek Adı
    servet
    Son Giriş
    31.10-2010
    Saat
    09:57
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

ben tertibat kullanamıyorum aynı sırada otomatik vitesli araclada öyle rahatımki cambazlıga dahi varım şu an kendi aracım var ve otomatik kullanıyorum buna tertibat taktırmadan hukukan uygun hale nasıl getiririm yardım lutfen

sakatlıgım norolojik ortopedi ayak uclarımla yuruyorum tek baston adlı degnek kullanıyorum ben ehliyeti otomatik vitese mi degiştirmem gerek yoksa baska yollar varmı

Üye
    ş_i_f_a Avatarı

Gerçek Adı
    musa
    Son Giriş
    05.01-2022
    Saat
    15:26
    Yaşadığı Yer
    samsun
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

bu araba konusunda doktor raporunda ne yazıyorsa öyle olacak.eğer doktor sol ayağında problem var otomatik vitesli kullanabilir veya şu şekilde özel tertibatlı kullanabilir ne şekilde rapor düzenlerse siz o rapora harfiyyen uyacaksınız. doktorda sizin otomatik vitesli araçla cambazlık yapacağınıza karar verir rapora öyle yazarsa vergi avantajlı otomatik vitesli araç alabilirsiniz.

Üye
    hakanım Avatarı

Gerçek Adı
    why
    Son Giriş
    12.01-2023
    Saat
    00:53
    Yaşadığı Yer
    AKDENİZ
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

otomatik vites arac kullanabilir raporu verildiğinde aracın plakasında özürlü ibaresi olması şart mı? birde vergi muafiyetine tabimidir? benim ehliyetim b sınıfı 1 yıl kadar oldu alalım... h sınıfı yapabilir miyim yapınca bana ne gibi avantajı olur ?

Üye
    EMİRBA Avatarı

Gerçek Adı
    LEVENT
    Son Giriş
    23.10-2012
    Saat
    12:02
    Yaşadığı Yer
    MERSİN
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

ehlıyetın "h"sınıfı ıse özürlu plakası sart "B" sınıfı ıse özürlü plaka sart degıl ve ötv dn yararlanamzsın ehlıyetın h sınıfı ve raporunda otomatık vıteslı arac kullanır yazıyorsa ötv den yararlanırsın
    ehlıyetını h sınıfı yapmak ve ötv lı arac almak ıcın devlet hastanesınden özel tertıbatlı araç kulanır ,h sınıfı ehlıyet alabılır ıbarelı sağlık kurulu raporu alman gerekır bu raporu alırsan hem ehlıeyını degıstırmede kullanırsın hemde ötv sız arac alımınd kullanırın ama özürlülük durumun normal araba kullanmaya elverıslı ıse ve normal araba kullanıyorsan bu raporu alman cok zor

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    08:29
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.028
    Verilen Beğeniler
    4.299

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Vergi avantajından yararlanılacaksa H sınıfı sürücü belgesi de şart, plakasında sakat damgası da.