TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12
Toplam 21 mesajın 16-21 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    selah1 Avatarı

Son Giriş
    07.08-2022
    Saat
    00:38
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Ben yurtiçinden aldığım arabamı geçen ay beş yılı doldu ve engelli olmayan birine sattim ankara yenimahalle ostimde bir noterde
    ne vergi dairesinden bir yazı getirdim nede başka biryerden direkt noterde satış yaptım hiç bir engel olmadan.
    Bülent bey aşağıdaki soruma cevap bekliyorum mümkünse yardımcı olursanız sevinirim?
    http://www.engelliler.biz/forum/ozel...lir-miyim.html

Üye
    mbozkurt Avatarı

Gerçek Adı
    Mustafa
    Son Giriş
    07.04-2011
    Saat
    16:46
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Sevgili arkadaşlar,

5 yılını dolduran engelli aracımı dün itibari ile sattım ve yeni araç alımı için başvuruda bulundum.

Şimdi satmadan önce gerekli prosedürü öğrenmek için takip edip, farklı faklı söylenen prosedürlerden sonra gerçek durumu yaşayarak öğrenndim, şimdi sizle hem arabayı satış sürecinde yaşadıklarımı paylaşmak istiyorum.

SATIŞ SÜRECİ ;

- Arabamı satmaya karar verdiğimde internette ilan verdim, ilanda engelli aracı olduğunu ancak satış işleminden önce aparatı çıkartacağımı yazdım.

- Aracım Banka rehinlisi olduğundan rehni kaldırmam gerekti.
    Ümraniyede oturmama rağmen Ruhsat Eyüp Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi'nden çıktığından oraya gitmem gerektiği söylendi, ancak çalıştığım şirketin anlaşmalı olduğu Muameleci firmaya posta ile Bankanın Noter onaylı Rehin kaldırma yazısı, Trafik Sigortası poliçesinin bir fotokopisi, Ruhsatın fotokopisi ve Nüfus cüzdanı fotokopisini ( Dikkat !!! Eğer Ruhsatta TC Kimlik numarası yazmıyorsa işlemi kesinlikle yapmıyorlar, bunun için Nufüs cüzdanı fotokopisi gerekiyor )
    Trafiğe bireysel başvuru için öncelikle İnternetten randevu almak gerekiyor.
    İlgili Muameleci firma rehni bir günde kaldırdı, ( Rehin kaldırma işleminde Ruhsatın değişmesine gerek yok, işlemler bilgisayar ortamında yapılıyor)

- Daha sonra 2 ayrı Notere telefon ederek satış için gerekli evrakları sordum, biri Vergi dairesinden aracın satılabileceğine dair yazı istedi, diğeri ise hiç bir şeye gerek yok alıcı ile siz gelin direk satışı yapalım dedi.
    Her ihtimali düşünerek Vergi dairesine gittim, bana satış için herhangi bir yazıya gerek olmadığını söylediler.

- Noter satışı için alıcı ile randevulaşmayı düşünürken, bir vesile ile aracın Noter satışı yapıldıktan sonra aracın ruhsatının ve plakasının değişmesi için Aparatın söküm projesi ve ardından Aparatın söküldüğüne dair Muayenesinin olması gerektiğini öğrendim. Burada önemli olan bu işlemkerin Noter satışı yapıldıktan sonra yapılması gerektiği...
    Muameleciden bu işelemin maliyetini öğrendim ve alıcı ile görüştüm maliyetin yarısının benim diğer yarısını onun karşılaması konusunda anlaştık, benim payıma düşen ücreti arac satış fiyatı üzerinden düştük.

-Alıcı ile Çekmeköy noterinde buluştuk, notere gitmeden önce aparatı çıkarttım, satış işleminde hiç bir problem çıkmadı ve satışı yaptık.
    Alıcı noter satışını muameleciye ulaştırıp söküm projesini hazırlatıp daha sonra muayeneye gidecek bunlardan sonra da Ruhsat ve plaka işlemlerini yapacak.

Şimdi yeni engelli aracı alımı sürecindeyim, bu süreci de arabama kavuştuğumda sizlerle paylaşıyor olacağım.

Hepinize sorunsuz ve engelsiz satışlar dilerim.

Üye
    config Avatarı

Gerçek Adı
    Erkan
    Son Giriş
    22.07-2021
    Saat
    00:24
    Alınan Beğeniler
    3
    Verilen Beğeniler
    0

Mustafa bey,

Aparat sökümü ne kadara mal oldu? Bu tarz işlem yapacak olanları bilgi sahibi ederseniz sevinirim.

Bu durumda, "Otomatik araç sürebilir" raporuyla alınan ve 5 yıl sonra satılacak araçlarda sadece plaka değişimi için masraf olacak sanırım. Herhangi bir aparat olmadığı için...

Üye
    kayk Avatarı

Son Giriş
    08.05-2013
    Saat
    10:56
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

yapılan işlemlerin maliyetini çıkarabilirseniz seviniriz

Üye
    Sivasli Avatarı

Son Giriş
    24.09-2023
    Saat
    00:46
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    4

evt araca takılması ve cıkarılması sırasında aparatların ne kadar tuttuğuna dair bilgi verebilirmisiniz ?

Üye
    asmin23 Avatarı

Gerçek Adı
    saygın
    Son Giriş
    23.12-2010
    Saat
    11:50
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Selam Arkadaşlar
    Yakında satış yapacağım için ben araştırdım .Projelendirme ( Sökme ve Takma ) bulunduğunuz şehirin Makine Mühendisleri Odasının Belirlediği Rakama Göre değişiyor .
    Örneğin ben Kocaeli'ndeyim ve burada projelendirme masrafı 110 ve 160 arası değişiyor . MModasının belirlediği fiyat 130 civarı.Bulunduğunuz ilin makine müh odasını ararsanız bu işi yapan firmaların telefonunu ögrenebilirsiniz
    Aparatın fiyatı konusunda sanayide yaptırırsanız ekonomik olur bu konuda belirli bir fiyat yok.
    saygılar

Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12