TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    spark33 Avatarı

Son Giriş
    29.03-2017
    Saat
    15:19
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Aman dikkat araç getiren biçok firma ki genelleme yapmıyorum çok farklı yollR UYGULUYOR ARKADAŞ DİKKATLİ OLUN şuan başı derde girmiş arkadaşlar var bu konuda o yüzden yurt dışından araba almaya karar vermeden önce bi kez daha düşünün

Üye
    öğretmennn Avatarı

Son Giriş
    10.09-2018
    Saat
    14:13
    Yaşadığı Yer
    i
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0
    Blog Mesajları
    1

Selamlar.bence de yurt dışından araba getirmeyin. Tanıdıgım 2 arkadaşım getirdi ama çok pişman oldular. Dedikleri gibi araba çıkmıyor. Bence türkiyede alsalar belki 3-5 milyar fazla gider ama kafası rahat eder. Yine yurt dışında getirilen arabalara da burda bakım masrafı yapılıyor ve 3-5 milyar yine gidiyor. En güzeli türkiyede arabayı görüü, begenip almak

Üye
    officer Avatarı

Gerçek Adı
    İlker
    Son Giriş
    25.04-2022
    Saat
    11:12
    Yaşadığı Yer
    Mersin
    Alınan Beğeniler
    109
    Verilen Beğeniler
    26

Bir kez düşünmek nedemek ya aklınızdan cıkarın yurt dışından araba getirmeyi...

Üye
    öğretmennn Avatarı

Son Giriş
    10.09-2018
    Saat
    14:13
    Yaşadığı Yer
    i
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0
    Blog Mesajları
    1

Ben kendim türkiyede aldım. Hemde sıfır otomotik vites aldım rahat ettim. Yurt dışında araba getirmek için hiç bir güvence vermiyorlar

Yasaklı Üye
    serkanabi Avatarı

Gerçek Adı
    serkan
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul / Üsküdar
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Yurtdışında tanıdığı olanlar için sorun çıkacağını sanmıyorum, çünkü o kişiler aracı görerek alacak olan yakınlarına araç hakkında detaylı bilgiyi verebilir ve getirilişi sırasında orada yapılması gereken işlemleri hızlandırıp kolaylaştırarak yardımcı olabilir. Ya o kadar imkansız birşey değil arkadaşlar, eğer 5-10 milyarlık araç alacaksanız tabii türkiyeden alın derim ama yok şöle Türkiyede 60.000 tl ye satılan 2003 model bir mercedes aracı yurtdışından gümrük muafiyetiyle 45.000 tl lere getirtip binebiliyorsanız tabii yurtdışı derim, hem öyle bir araca yıllık milyarlarca vergi veriyor alem siz vergisiz binceniz daha ne istersiniz

Üye
    coolhead Avatarı

Son Giriş
    15.04-2019
    Saat
    21:25
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

serkanabi'nin yorumu çok doğru. Peki bu işte başı derde giren arkadaşlar (spark33 demiş) ne yapmış?. Başları neden derde girmiş? Tecrübelerinizi paylaşın lütfen.

Üye
    Celik_ Avatarı

Son Giriş
    21.09-2010
    Saat
    16:30
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

arkaslar siz bırakın yurt dısından gelecek aracı, bır kez bin kez düsünmeyı.....devletın her geçen gün elınızden aldıgı hakları nasıl alabılırız onu düşünün.....

ben engelli deyılım....bu sadece yurt dısı arac konusu ıle baglamlı deyıl ama....sız bılıyormusunuz bugün bulgarıstandakı bıle engelli ile türkiyedekı engellı arkdaslarımızın arasındakı farkı??? Devletın verdıgı ımkanları....

onun için siz her geçen gün elınızden alınan hakları nasıl gerı kazanabılırız onun hesabını yapın.....

Üye
    Celik_ Avatarı

Son Giriş
    21.09-2010
    Saat
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

avcı komondo cok yerınde tespıt yapmıs...hak verıyorum..

daha 4 ay öncesınde...kişi 4.500 euroya audı a4 alabılıyordu..o paraya sımdı renault 9 vermıyorlar.....

Üye
    Celik_ Avatarı

Son Giriş
    21.09-2010
    Saat
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

ben sana söyle ızah edeyım cok kısaca kardeşim

motor hacımı büyük arac dünyanın her yerınde ucuz....3.30 benzınlı bmw almanyada yaklasık o cıvarda...tabı o aracın tuv ü fılan her seyı varsa.....

ıkıncısı araclar farklı...senın bakms oldugun opel marka arac....sanılıyorkı almanyadan türkıydekı opel olsun bm olsun v olsun sanılıyorkı almanyadan gelıyor burda bız dıreksıyona gecıyoruz...aslında öyle deyıl....buradakı araclar türkıye std ları ıcın olan araclar...ıthal arac deyıl...buarada conforline full model denılır..almanyada conforlıne std modelbır aractır..

daha düne kadar söyledıgım gıbı engelı kısıler 3 bın eurodan 9 bın euroya kadar cok kalıtelı ıthal arac alabılıyorlardı......sımdı ıse en ğst sevıye olan 9 bın euroya ancak burdan opel asta g veya buna benzer doğuş cıkıslı veya dıger arac alabılıyorlar........

malasef ülkemızde elınden her gecen gün ımkanları alınan engellılere yıne bır darbe vurulmus olundu...bızlerde buna kayıstız kaldık..... Tipik bır türkiye gercegi

Üye
    seyithan Avatarı

Son Giriş
    25.03-2021
    Saat
    18:29
    Yaşadığı Yer
    şanlıurfa gogan
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

arkadaslar yurt dısı cok zor bir yol neden derseniz ben tam ordan alıyordum ithal izin belgesini yollafım aracı alıyordum ki 10 yıl satamamak bir ikincisi benzinli lpg takmak yol masrafı gumruk masrafı derken burda sıfır arac fiatına geliyor ben kendim golf 2001 model sw benzinli alıyordum 7000 euro ya tertibatlı 90 binde ama burda opel astra dizel 2009 model sıfır kaskosu tertibatı ile 13 500 euro ya aldım aradaki 8 yıllık farkı dizel oluşu sıfır kilometre olması cabası 4 5 aydır almışım aracı anca 2500 kilometre yaptım yani yılda bu arac en fazla 10 bin yapar ve 5 yıl sonra 50 60 binde olur ve istedigim kişiyede satabilirim bu dediklerimi iyice dusunun ve karsılastırın ona gore alın allahtan hayırlısı

Üye
    Şampiyon Avatarı

Son Giriş
    27.07-2011
    Saat
    20:35
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Bu işlemde araba yaş sınırı ve araba motor hacim sınırı yok mu?
    Bursa Vergi Dairesinin web sitesinden okuduğum bilgilere göre otomobiller için 1600cc sınırı var.Minibüs,kamyonet için 2500cc sınırı var ve arazi aracı alamıyorsunuz.
    Benim rapor oranım %100.
    %90 ve üzeri raporu olanlarda aşağıdaki gibi bir durum var;
    "B - Özür Durumuna Göre Tüm Vücut Fonksiyon Kaybı Oranı (Sakatlık Derecesi) %90 veya Daha Yüksek Olanlarda ÖTV İstisnası

Özel Tüketim Vergisi Kanununda, engel derecesi %90'ı aşanların herhangi bir mekanik ilave veya tadilat yapılması şartı olmaksızın yurt içinden veya yurt dışından iktisap ettikleri taşıt araçlarından ÖTV tahsil edilmemesi sağlanmıştır.

Engel sebebinin önemi bulunmamaktadır. Görme, işitme, konuşma veya ortopedik olabileceği gibi zihinsel özürlüler de yasadan yararlanabilmektedir."

Şimdi bu çerçevede;
    Benim gerek Bulgaristan'da gerekse Almanya'da yakın akrabalarım var.Bu akrabalarım aracılığı ile uygun ve temiz bir araç bulabilirim sanıyorum ama bu işteki muallakta kalan soruları yukarıda yazdım.
    Bilgisi olan arkadaşlar paylaşır,yol gösterirse sevinirim.

Üye
    Şampiyon Avatarı

Son Giriş
    27.07-2011
    Saat
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Şimdi avcıkomando nun yadıklarına istinaden
    1)1600 cc (dahil) altındaki araçları alabiliyoruz.
    2)5 yaş sınırı var.

Yavaş yavaş şekilleniyor.

Üye
    loks Avatarı

Gerçek Adı
    veysel
    Son Giriş
    14.05-2023
    Saat
    16:10
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    2

Şampiyon;
    Yaş sınırı yok, alınan araç 5 yıl boyunca satılamıyor.evet motor hacmi sınırı 1600 cc

Üye
    Şampiyon Avatarı

Son Giriş
    27.07-2011
    Saat
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Şimdi arkadaşlar;
    Benim %100 raporum var.(Kalp Yetmezliği var bende)
    Heyet raporunu incelediğimde h sınıfı ehliyet için değerlendirilmedi ibaresi ile not düşülmüş.
    Rapor özerinde "vergi indirimi + Tüm özürlü haklarından yararlanmak" ibaresi var.
    Ben h sınıfı ehliyet almak zorunda mıyım?
    %90 rapor üzerinde bu şart var mı?
    İlk işlem olarak nereye başvurmalı nereden bilgi almalıyım yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Üye
    Prens Esat Avatarı

Gerçek Adı
    Esat
    Son Giriş
    25.09-2022
    Saat
    17:17
    Yaşadığı Yer
    Akdeniz-Antalya
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0
    Blog Mesajları
    1

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    ben 1,5 yildir yurt dişindan araç almayin diye site halkini uyardim yine söylüyorum kafanizi duvarlara vurursunuz almayin düşünün ekmek bile alirken elimizle seçiyoruz yani görmediğin bir araci aliçaksin böyle bir mantık varmi...ben çok araştirdim yurt dişiin resmen kumar demek türkiyeden aliçam bmw 1,16 1600c 5kapi liste fiyati 62bin 30bine aaliçam ötv + %5 bayi inddirimi v.s bmw i 5yil sonra satarsam aksine kar bile ederim en rahat 40bine satarim maximum 45bin tl de satabilirim

Sayfa 1 / 3 123 SonSon