TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    selahattin_talan Avatarı

Son Giriş
    20.11-2009
    Saat
    00:03
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    öncelikle herkeze merhaba. benim sağ kulak %76, sol kulak %27 işitme kaybım var. Nedeni ise çene kemikğinin fazla büyüyerek orta kulak yolundaki sinirlerin belirli derecede işlevini kaybetmesi. amleliyatın işe yarmıyacağını çünkü sinirlerin kendini yenilemediğini söylediler sadece kemik törpülenip daha fazla ilerlemesi önlenir dediler.
    işitme cihazı istedim işine yaramaz dediler. benim sorum ben H sınıfı ehliyet alabilir miyim ve vergi muafiyetinden faydalanabilir miyim?
    bir arkadaşım %40'ın üstü sakat raporu alabilirsen vergilerden muaf olduğumu söyeldi. ben de konunun gerçekliğini araştırıyorum

İlginize teşekkür ederim

Üye
    beyazgeceler Avatarı

Gerçek Adı
    emre
    Son Giriş
    07.08-2021
    Saat
    10:58
    Yaşadığı Yer
    Batman
    Alınan Beğeniler
    4
    Verilen Beğeniler
    0

işşalh alırsınn bnede bu sorun cevabını bekliyecemm şimdiii

Yasaklı Üye
    serkanabi Avatarı

Gerçek Adı
    serkan
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul / Üsküdar
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Merhaba. bende işitme engelliyim ve H sınıfı sürücü belgesine sahibim. Tabii alabiliyorsun, özel bir hastaneden H sınıfı sürücü belgesi alabilir raporu al, eğer alamaz isen ben sana yardımcı olmaya çalışırım (istanbuldan) alacağın aracın arkasında işitme engelli olduğunu belirtir iki adet çıkartma olması lazım (diğer sürücüleri uyarmak için) ve sağ, sol ve dikiz aynasına ek olarak 3 adet daha ayna olması kanunen mecburi. Fakat ben yıllardır ne ayna, ne aracımın arkasında işaret kullanıyorum, polis de durdurdu birkaç kez kaza olayıda oldu ama sorun yaşamadım fakat, sen sen ol sakın çıkartmasız ve aynasız kullanma yinede, çünkü ters birine rastlarsan başın ağrır, ben bir kez epey yüklü bir para ödemek zorunda kalmıştım ama benimki biraz inat olmuş hala devam ediyorum ve inanmıcaksın ama hergün ticari aracımla 100-150 km yol yapıyorum (h sınıfı ehliyet sahibi ticari araç kullanamaz) fakat kesinlikle bunu kimseye tavsiye etmiyorum, ben mecburiyetten (birazda maceraperestlikten ) işlerim dolayısıyla yapıyorum. İşitme engellilerin ehliyetinde Özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi olmadığı için yurtdışından araç getirme veya Türkiyeden indirimli araç alma gibi imkanlarımız bulunmuyor, ama yıllık araç vergisi konusunda herhangi bir indirim varmı bilmiyorum, ben yıllardır normal vatandaş gibi ödüyorum vergilerimi vakitsizlikten uğraşamadık bu işlerle. saygılarımla.

Üye
    Ufukalp Avatarı

Gerçek Adı
    Ufuk
    Son Giriş
    15.04-2023
    Saat
    17:17
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    1.220
    Verilen Beğeniler
    543

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: serkanabi Mesajı Gör
    ama yıllık araç vergisi konusunda herhangi bir indirim varmı bilmiyorum
    Malesef o da yok.
    İşitme engelli MTV yi de paşa paşa ödeyecek.