ÖTV oranları motor hacmi 1600cc'ye kadar olan modellerde %37, 2000cc'ye kadar olan modellerde %60, 2000cc ve üzeri modellerde %84 olarak hesaplanmaktadır.Ve ötv indirimi için son gün 30 Eylüldür.
Not:Alıntıdır.
ÖTV oranları motor hacmi 1600cc'ye kadar olan modellerde %37, 2000cc'ye kadar olan modellerde %60, 2000cc ve üzeri modellerde %84 olarak hesaplanmaktadır.Ve ötv indirimi için son gün 30 Eylüldür.
Not:Alıntıdır.
şimdiki ötv oranından ayrı indirim varmı? yani şimdi ötv indirimli 16800 yazan aracı nekadara alabiliriz. yapmamız gerekenker neler?
kardeş çok basit yapman gereken alacağın aracın %18 KDV sini düşüceksin çıkan sonuçtan ötv sini düşeceksin tekrar KDV yi ekleyince ödemen gereken miktar çıkıyor zaten . . .
%41 araç almaya yetmiyor mu
ben anlatamadım sanırım. şu anda internet üzerinden baktığım bi aracın ötv indirimli (kampanyalı diye tabir edilen) fiyatı 16800 TL . ben bu aracı ne kadara alırım. bu konu hakkında bilgi almak istedim. ilginize teşekkürler
magnesia,
Vergi indirimin değil özel donanımlı araç kullanabilir raporu alman lazım aynı zamandada %90 ve altı özürlü için H sınıfı ehliyet şart.
özür oranı % 1oo yazıyor.
özür oranı %90 ve üzeri olanlar ötv den muaf olarak araç alabilirler
araç 1600cc ve binek araç olmalı. ticari olarak geçen araçları alamıyorsunuz.
araçlarda %37 ötv var onu düşüyorlar. kampanyada ötv ne kadara düştü bilmiyorum ama kalanıda sen düşeceksin. mesela %8 e düştüyse o kısmıda sen çıkar.avantajın senelik vergilerden muaf oluyorsun.ama aracı 5 yıl satamazsın. satarsanda ödemediğin ötv yi ödemen gerekiyor.
bu % 90 ne zamandan beri var, eskiden yoktu galiba bir tanıdığımın raporu %60tı ama eskiden beri ötv ve buna benzer imkanlardan faydalanıyor şuanda da öyle arabası var.
biz geçen sene aldık aracımızı oğlum spastik engelli 15 yaşında onun üzerine aldık %90 olarak aldık. bayiler yeterli açıklamayı yapıyor zaten.
magnesia;
%60 raporlada alınır ama Hehliyet ıle kendınden baskası kullanamaz şartı vardır.