TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    obafoto Avatarı

Son Giriş
    18.11-2010
    Saat
    00:28
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    sağ kolumdan %58 oranında özürlüyüm. 2005 yılında tüm evraklarımı tamamlayarak (rapor, h ehliyet vs.) özürlü otomobili aldım. Ama yeni kanunlara göre tekrardan özürlü otomobili alabilmek için %90 özürlü raporu olması gerekmektedir.

Şuan H ehliyet ve raporum olmasına rağmen tekrardan özürlü otomobili alamayacağım! Bu durumda normal araçta kullanamayacağım
    Devletin vermiş olduğu h ehliyet ne olacak buna istinaden araçta kullanamayacağım

Bu aşamada ne yapmam gerekir fikir ve yardımlarınızı bekliyorum

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    22:07
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.866
    Verilen Beğeniler
    4.124

Hayıri hayır, %90 rapor sınırı yok. O oran sadece aracı kendisi kullanmayacak olup 3. derece yakınları kullanabilsin diye vergi muafiyetli araç almak isteyenler için geçerli. H sınıfı sürücü belgesi olanlar için hiç bir oran sınırı yok. Vergi muafiyetli araç almanın tek şartı raporda "özel donanım" ibaresinin olması.

Sizin sağ kolunuzdaki sakatlık nedir? Şu anda kullandığınız vergi muafiyetiyle satın aldığınız araçta nasıl bir donanım bulunuyor? H sınıfı sürücü belgenizde (daha doğrusu sürücü belgesini alırken teslim ettiğiniz sağlık raporunda) nasıl bir ibare var?

Ve: http://www.engelliler.biz/forum/ozel...abilirler.html
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    obafoto Avatarı

Son Giriş
    18.11-2010
    Saat
    00:28
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Sağ kolumda omuz eklemiim yok yani umuzumu kullanamıyorum. Dirseğimide çok sınırlı şekilde kullanabiliyorum. H ehliyetimde otomatik vitesli özel tertibatlı diye geçiyor. Raporumdada aynı ibare var yani otomatik vitesli ve özel tertibatlı araç kullanabilir diye.

Şu anki aracındaki donanım ise silecek kollarının aktarılması ile ilgili donanım var.

Bu konular ile ilgili okadar çok yazı varki en doğru ve sağlıklı bilgiyi almak istiyorum

Sayın Bülent bey bu konulara çok hakim olduğunuzü düşünüyorum. Konu ile ilgili görüşebilir miyiz. teşekkürler