TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    e_sezgn Avatarı

Gerçek Adı
    ersen
    Son Giriş
    05.11-2018
    Saat
    11:01
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    ÖNCELİKLE MERHABA ARKADASLAR;

Ben bu siteye yeni üye oldum. Sizlerden konu ile ilgili bilgilerinize ihtiyacım var. Benim %45 raporum var (raporun icerigi sol dizde 10 derece fleksiyon mevcut %27 vermisler %25 de trawma sonrası stres bozuklugu toplamı %47 yapıyor)
    benim kaza öncesi B sınıfı ehliyetim var, raporumun icerigi ise vergi indirimi icin.

ben h sınıfı ehliyet ve otomatik vites arac ozel tertibatlı degil yada özel tertibatlı olabilir hangisi olacagını bilemiyorum raporumda
    h sınıfı degerlendirilmedi
    özel tertibatlı arac kullanabilir degerlendirilmedi
    seklinde

sitedeki maillerinizi okuyorum kafam karıştı sizlerin bilgilerinize ihtiyacım var nereden başlamam gerekiyor beni yönlendirebilir misiniz

Teşekkürler.

Üye
    DADAŞ06 Avatarı

Gerçek Adı
    cihan
    Son Giriş
    03.03-2023
    Saat
    12:58
    Yaşadığı Yer
    ankara çayyolu
    Alınan Beğeniler
    14
    Verilen Beğeniler
    0

Slm arkadasım

oncelıkle sorun sol ayagından kaynaklandığı ıçin ötv ve mtv indırımlı yada yurt dısından arac alamazsın

sol ayaktakı sorunun seklıne gore ve debrıyaj kullanıp kullanamamana gore h sınıfı ehlıyet alabılırsın

eger ayagındakı sorun doktor raporu ıle debrıyaj kullanmasına engel teskıl etmıyor dıye verılırse b sınıfı ehlıyetını kullanabılırsın yoksa h sınıfına cevırmen gerekır

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    17:09
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.873
    Verilen Beğeniler
    4.127

H sınıfı sürücü belgesi ve vergi muafiyetli otomobil açısından değerlendirme yapılmadığı için elinizdeki rapor bu konularda işinize yaramaz.

B sınıfı sürücü belgenizin tadını çıkartın...
    Sol dizinizdeki sorun B sınıfı sürücü belgesi alınmasına engel olacak düzeyde mi?
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    e_sezgn Avatarı

Gerçek Adı
    ersen
    Son Giriş
    05.11-2018
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Sanırım oyle çünkü sol dizimi hareket ettiremiyorum.Geçirdiğim ameliyat sonucu dizim sabitlendi.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.873
    Verilen Beğeniler
    4.127

Şuna karar vermeniz gerek:
    1- Tüm otomatik vitesli araçları kullanmak istiyorum, vergi muafiyetli araba almak umurmda değil. Yeter ki kullanım kısıtlılığım olmasın
    2- Vergi muafiyetli araç alabileyim de, o araçtan başka hiç bir aracı kullanamayacak olmam ya da benden başka hiç hiç hiç kimsenin aracımı kullanamayacak olması umurumda değil. Varsın araç üstünde de gaz-fren elle kumanda sistemi olsun. Önemli değil

Hangisi?
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    e_sezgn Avatarı

Gerçek Adı
    ersen
    Son Giriş
    05.11-2018
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Tabiki 1 secenek , beni bu konudada araştırmaya iten 2 el otomatik araba almayı düşünüyordum.Fakat otomatik sıfır arac alımında vergi muafiyetinten yararlanıp yararlamamıyacagını ögrenmeye calışıyorum.

Üye
    e_sezgn Avatarı

Gerçek Adı
    ersen
    Son Giriş
    05.11-2018
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Bülent bey merhaba

benim b ehliyetim var kaza öncesi hastaneye başvurdum ehliyetimi degiştirmek için ropor aldım ama 2 ropor verdiler 1- h sınıfı ehliyet için h sınıfı sürücüsü belgesi alır
    2-özel tertibatlı arac icin her iki üst ekstremitesini kullanarak otomatik vitesli otomabil kullanabilir. size sorum ben kursa yazıldım h ehliyeti için direksiyon dersi sadece sonrası emniyette
    benim ehliyetim b sınıfı nolucak
    ayrıca benim otomatik arabam var onu h sınıfı ehliyeti alınca kullanabilirmiyim.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.873
    Verilen Beğeniler
    4.127

Ersen, ne istediğinizi tam anlamadım?

Üye
    e_sezgn Avatarı

Gerçek Adı
    ersen
    Son Giriş
    05.11-2018
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Bülent bey

otomatik vites arabam var trafikte bir sorun olurmu polis cevirince plakada engel işareti yok ne yapmam gerekiyor
    benim b ehliyetim var kaza öncesi hastaneye başvurdum ehliyetimi degiştirmek için ropor aldım ama 2 ropor verdiler 1- h sınıfı ehliyet için h sınıfı sürücüsü belgesi alır
    2-özel tertibatlı arac icin her iki üst ekstremitesini kullanarak otomatik vitesli otomabil kullanabilir. size sorum ben kursa yazıldım h ehliyeti için direksiyon dersi sadece sonrası emniyette
    benim ehliyetim b sınıfı nolucak

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.873
    Verilen Beğeniler
    4.127

Kurs sonunda B sınıfı olan sürücü belgeniz H sınıfına dönüştürülecek. Elinizdeki raporla otomatik vitesli tüm araçları hiç bir kısıtlama olmadan kullanabileceksiniz.

Ek bilgi: http://www.engelliler.biz/forum/ozel...light=otomatik

Hatta vergi avantajlı araç satın alma hakkınız bile var:
    http://www.engelliler.biz/forum/ozel...abilirler.html
    http://www.engelliler.biz/forum/ozel...mesi-icin.html
    http://www.engelliler.biz/forum/ozel...cek-miyiz.html

Üye
    e_sezgn Avatarı

Gerçek Adı
    ersen
    Son Giriş
    05.11-2018
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Bülent merhaba

Benim bir konuya kafam takıldı Elinizdeki raporla otomatik vitesli tüm araçları hiç bir kısıtlama olmadan kullanabileceksiniz derken benim otomatik vitesli aracım var plakada işaret yok ruhsatta birşey sakat yazmıyor polis cevirdiginde ehliyet ruhsat dedigi zaman bakıcak h ehliyet , plakada engel işareti yok bilirtici yani roporla manüel haric otomatik vitesli tüm otomobilleri kullanabilirmiyim. Kullanamassam ne yapmam gerekiyor.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.873
    Verilen Beğeniler
    4.127

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Elinizdeki "otomatik vitesli araç kullnır" ibareli raporla/ehliyetle otomatik vitese sahip tüm tüm tüm tüm tüm otomatik vitesli araçları kullanabilirsiniz. Hiç bir kısıtlama olamaz. İster kendi üzerinize olsun araba, ister X birinin üstüne, fark etmez...

http://www.engelliler.biz/forum/ozel...nilabilir.html