@Sehribanu
Hayır motor sınırı yok ama fiyat sınırı var.
@Sehribanu
Hayır motor sınırı yok ama fiyat sınırı var.
@hozgul
Teşekkür ederim.
motor sınırı yok 2000 motor caddy aldım.
sınırlama yok diye yanlış bilgi veriyorsunuz
binek araçlarda 1600 motora kadar,
minibüs hafif ticari vs gibi araçlarda 2800 ü aşmayacak
@mitokondri22
Motorlar ilgili bir sınırlama hatırlıyorum,ama emin olamamıştım..Teşekkür ederim.
@mitokondri22
Hocam ornegin corolla hobrit alamiyor muyuz 1.8 hibrit motorlu emin misiniz ?
Yanlış veya eksik bilgiye sahip olan yazmasın lütfen çünkü insanlar okuduğuna inanıp hareket ediyor! emin olmayan da bi bayiyi arayıp teyit etsin zor değil..
- 1 Ocak 2023 itibari ile hesaplanması gereken Özel Tüketim Vergisi ve diğer her türlü vergiler dahil bedeli 1.004.200 TL'yi aşmayan motor seçenekleri tercih edilebilir.
- 01.01.2023 itibari ile
*7061 sayılı Kanunla motor silindir hacmi sınırlaması kaldırılmıştır. 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren, engelliler tarafından alınan binek otomobilleri motor silindir hacmine bakılmaksızın ÖTV istisnasından yararlanabilecektir.
*Motor silindir hacmine ilişkin sınırlar kalkmış olmakla birlikte, yapılan ikinci değişiklikle istisnadan yararlanılabilecek binek otomobiller için parasal bir sınır getirilmiştir. 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren engelliler tarafından alınan binek otomobillerin bedeli 1.004.200 TL'yi aşıyorsa ÖTV istisnasından yararlanılamayacaktır. 1.004.200 TL'lik bedel; hesaplanması gereken özel tüketim vergisi ve diğer her türlü vergiler dahil toplam fiyatı ifade etmektedir.Kaynak: https://www.toyota.com.tr/engel-yok-toyota-var