@Sezgin Eker
Vergi dairesinde taahhütname imzalatılmadı mı
Merhabalar;
Engel oranı yüzde 18 olarak geçen hafta bayiden araçın alım işlemini gerçekleştirdik. Ruhsatın üzerinde "tertibatlıdır. Sahibi,eşi,3. derece kan/kayın hısmı veya çalışanı kullanabilir" diyor.
Bayi herhangibir noter huzurunda araçı tek kişi kullanacak diye bir şey imzalatmadı ama Evrak işlemlerini ilerletmesi için noterden benden vekaletname aldı. Bu vekaletname üzerinden araçı tek kişi kullanacak diye bir imza verdimi bilmiyorum. Veya bu vekaletname ile vergi dairesinin istediği vekaletnameyi imzalayabiliyormu bilmiyorum.
[IMG][/IMG]
@Sezgin Eker
Vergi dairesinde taahhütname imzalatılmadı mı
Yok hayır herhangibir evrağa vergi dairesinde imza atmadım.
@Sezgin Eker
Uygulama değişti mi acaba sen tertibatlı almışsın ama 90 üstü de aynı mı acaba
%90 uzeri yeni islem yaptim
Taahutnameyi bayiye imzaliyoruz. Sadece ben ve esim kullanacagiz baskasi kulkanirsa otv yi geri odeyecegiz vb diye bi taahutname
Noterden vekalet ve arac alim taahutnamesi de verdik ama icerigini okumadim acikcasi.
@mchi
O tamam ruhsatta ne yazıyor kullanımla ilgili
Salı günü aracı aldım ve TOYATA bayii bana sadece benim kullanacağıma dair belge imzalattı.
@Mümin Çelik
Ruhsatta be yazıyor kullanımla ilgili
@ercan2323
Ruhsat ta herhangi bir şey yazmıyor ama trafik çevirmede aracı kullanan başkası ise bağlayacaklar dediler
@Mümin Çelik
aracınız hayırlı olsun. Aracın modelini, hangi bayiden ve kaça mal olduğunu yazar mısınız? Teşekkürler
engelli engeli dir eneliler arasnda ayrım yapan şu anlamsız kanununu değiştirmek neden hiçkimsenin aklına gelmiyor acaba?
@DJ_BORAN
Henuz araci teslim almadim
21121210G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İyi ramazanlar arkadaşlar
Arkadaşlar boşuna tartışıyorsunuz imzalatılan belge kanuna uygun ve 2015 den beri olan haklarda bir değişiklik yapmıyor .
Yönetmelik gereği aracı kullananın değil istifade edenin engelli olması gerektiğini vurguluyor ve istifade eden başkası ise canınızı yakarım diyor tabi bunu zorunlu haller dışında ve 2. Dereceye kadar diyor ( 1. Derece demiyor )
Kısaca değişen bir şey yok rahat olun
@forumcux
işte tam da bu artniyetliler yüzünden tüm engelliler aynı kefeye konulup haklarımız sınırlandırıldı. oğlu işe gidip gelsin diye devlet ÖTV istinası getirmiyor , ÖTV MUAFİYETİnin amacı bu değil,pozitif ayrımcılık bu değil , millet suyunu çıkarırsa her sene farklı bir hak kaybedilir.
sizden alıntı"""""""Ortopedik engeli bir amca, oğlu işe gidip gelirken kullansın diye kendi raporuyla oğluna bir araba alıverecekti ama şu an oğlunun bu arabayı kullanmaya izni yok""""""""""