Maa böyle bir saçmalık yaptılar. Suistimalleri önlemek isterken bizi mağdur ettiler.
@hayat76
Aracanizi hangi tarihte satin aldiniz. Bu sene almadiysaniz gecmis 2022 ve daha onceki yillarda aldiysaniz eski kanunlar gecerli.
Sizin ehliyetiniz olmadigi icin siz kullanamazsiniz. Ama daha onceden kullanan akrabalariniz yine araci kullanabilir.
Maa böyle bir saçmalık yaptılar. Suistimalleri önlemek isterken bizi mağdur ettiler.
Arkadaşlar KDK'ya yazalım lütfen. Bu şekilde mağduriyet giderilir diye düşünüyorum.
@mchi
Ehliyetim çok eski 1997 de aldım, 23 24 yıllık sürücüyüm, aracım tertibatlı, bilmiyorum artık kim kullanır.
Kaçak göçek, kullanacağız artık, evin tek aracı, arabasız adım atamam ki ben, hem ortopedik hem solunum hastasıyım, yakalanırsak da nasip diyeceğiz,
Bizi bu hale getirenleri Allaha havale ediyorum, yinede aklımın erdiğince, gücüm yettiğince mücadeleme devam edeceğim,
KDK bencede mutlaka yazalım arkadaşlar,
Birde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına da yazıp baskıları artıralım lütfen...
Merhaba bu kdk başvurusu konusunda işlemleri nasıl yapıyoruz. Örnek bir metin payşlaşacak birisi var mı ? Cimer başvurusu yaptım. Kdk içinde başvuru yapmak istiyorum. Süreç nasıl işliyor.
@hayat76
Suruculugumu iptal ettiler dediniz ya o yuzden dedim
21121210G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
@mchi
Kusura bakmayın (21121210G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi) bu kısmı anlayamadım...
Bugün istanbul Ümraniye vergi dairesiyle görüştüm,konu yeni araç alıcakları ilgilendiriyor önceden alanlar için bir taahhüt yok dediler
@hayat76
Telefon onu otomatik yaziyor telefonumun modeli o
21121210G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Tekrar genelge gelmiş 18 ocak ta Aparat ile kullananlar %90 altı için.
Ortopedikl araç alımında 1 derece akrabalar olmuş..
https://www.youtube.com/watch?v=Tkdp...lArdenOtomotiv
Konu forsa tarafından değiştirilmiştir (31.01-2023 Saat 12:36 ).
@forsa
Video'yu izledim. 18 Ocak'ta gönderilen belgenin fotoğrafını koymuşlar fakat o belgede 1.derece yakın kimdir tereddütüne dair bir açıklama yapılmış. Belgede ortopedik engellerle ilgili bir ibare göremedim. Video'daki arkadaşın yorumu gibi geldi bana, hatta videonun altında birisi sormuş bizce kullanabilir gibi bir yorum yapılmış.
Tertibatlı teslim ettiğimiz araçta ruhsat üzerindeki açıklama 1.derece yakını kullanması üzerine..
Bu yazı alıntı ruhsata bunu işliyorlarmış .. ilk genelgede benim okuyup anladığım birinci derece idi zaten. Devlet yazışmalarından anlamam fakat çıkardığım anlam bu idi .. engelli ve aparatlı bir kulanıcıya ruhsat 1 derece yakınları olarak çıkmış diyor satıcı..
Kanıt var mı? Resmi bir evrak var mı?
Yerinde bir karar olmuş. Engelli adına alınan araçlar anlamını yitiriyordu. En azından ilgili kişinin yakınında kalması sağlanır.
Bu bilgi yanlış... Videdoda da bu yonde bir bilgi yok... Halen ortopedik engelilerde aracı sadece engellinin kendisi kullanabilir... Maliyede halen bu yondekı taahhutname imzalatılıyor, trafik polislerinin insiyatifi yada TSE belgesi veya noterin ruhsata yazdığı şeyler bu durumu değiştirmiyor... Sıkıntı yaşardisınız... Umarım yeni bir genelge vs ile dğzeltilir