eski sağlık raporumda H sınıfı ehliyet alabilir, otomatik vitesli araç kullanabilir durum bildirir s.k.k.dir. Hayat boyu (SÜRESİZ)
sol ayak bilek hareket kısıtlılığı, ayak dorse flexion %50, polio sekeli
bu rapor istinaden ehliyetimi yenileyemeyeceğimi öğrendim bende:
h sınıfı ehliyetimi yenilemek için sağlık ocağına gittim,
doktorum beni ortopedi ve nörolojiye sevketti,
üniversite hastanesi iki doktor için özel muayene ücreti 195 tl ücret aldı,
önce ortopedi sol röntgen istedi ve sol alt ekstrimite polyo sekeli, komisyona sevki uygundur dedi.
sonra nörolojiye gittim MR istedi ve 400 tl de MR ücreti ödeyip 05/12/2022 ye randevu aldım.
nörolojinin beni MR a yönledirmesi şartmıydı?
süreci takip mi etmeliyim.
küçükken menenjit geçirmişsin dedi ve mr a bakmamız lazım dedi.
otomatik vitesli H ehliyetim var.
BİZE EZİYETTEN BAŞKA BİR İŞ DEĞİL BU MUAMELE.
henüz geri dönüş yapmadılar, aradım tekrar bayiyi haber bekliyoruz dediler.
merhaba benim H sınıfı ehliyetim var Otomatik vitesli araç kullanıyorum. ÖTV indiriminden yararlanıp aracımı yenilemek istiyorum ve araştırdığım kadarıyla ehliyetimi yenilemem gerekiyormuş eski ehliyetle ÖTV indirimli yeni araç alamayacağımı söylediler. Ehliyet yenilemek için sağlık ocağına gittim beni ortopedi ve nörolojiye sevk etti doktorum. 195 tl ücret ödedim ortopedi muayene etti ve sol alt ekstrimite polyo sekeli, komisyona sevki uygundur açıklaması yazdı. nöroloji MR istedi ve 5 aralıkta MR çekilecek 400 tl de oraya ödedim ayrıca. ŞİMDİ ASIL SORUM ŞU DEVLET HASTANESİNDEKİ DOKTORLARIM AÇIKLAMA KISMINA "SADECE HAREKET ETTİRİCİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLI TAŞIT KULLANMASI GEREKİR" şeklinde belirtmeli midir? Nöroloji doktoruna bu şekilde mi yazılması gereiyor demeliyim yoksa İL Sağlık Komisyonu mu bu ibareyi yazacak . kafam çok karıştı bu konuda yardımcı olabilir misiniz. @egemmm
arkadaşlar bayi aradı rapora onay verilmiş, ocak ayında araç alımı için gideceğim.
2017 tarihli sol ayağımdaki engeli net belirten raporum var, tüm engelli haklarından yararlanmak için yazıyor raporda ve otomatik vites kısıt kodlarının yazılı olduğu 2027 yılına kadar geçerli yeni ehliyetim var.
@Shadowmaster bilgilendirme için çok teşekkürler hocam,
@Shadowmaster
yani eski raporun ve yeni ehliyetinle araç alıyorsun doğru mu anladım
@mayfe 2017 yılı eski rapor değil sürekli ibaresi varsa geçerli bir rapordur, sadece barkodlu e-imzalı rapor değildir.
Hangi il ve hangi bayi benimde aynı rapor var yazarsanız sevinirim
arkadaşlar bayi aradı rapora onay verilmiş, ocak ayında araç alımı için gideceğim.
2017 tarihli sol ayağımdaki engeli net belirten raporum var, tüm engelli haklarından yararlanmak için yazıyor raporda ve otomatik vites kısıt kodlarının yazılı olduğu 2027 yılına kadar geçerli yeni ehliyetim var. BENDE AYNI DURUMDAYIM HANGİ İL HANGİ BAYİ YAZABILIRMISINIZ
@Mmk6606 bulunduğum il/ilçenin vergi dairesi ile görüştüm, memur olduğum için arkadaş ortamı gibi bir ortam oluştu ve elimdeki rapor ile araç alabileceğim söylendi. Bayiye giderek direk araç alabilirsiniz, işlemleri başlattığı da haber verirsen süreci hızlandırma sözü de aldım,
Kısaca vergi dairesine giderek net bir cevap alabilirsiniz
Sürücü olur raporları kaç yıl geçerli oluyor?
@aslanharun sürücü olur raporları sadece ehliyet almak için kullanılır o yüzden aksi bir ifade belirtilmediği sürece 2 yıl geçerlidir
ben bursa doğuş otodan aldım bilgiyi.
ancak tarihler aynı olmasına rağmen rapor içeriklerimiz farklı olabilir. uygunluğunuzu kontrol için araç almayı düşündüğünüz bayileri arayıp, raporları ve ehliyeti mail olarak atıp satış temsilcisine kontrol ettirebilirsiniz. ya da boş bir zamanda direkt vergi dairesine giderek kendi durumunuzu sorabilirsiniz.