Yeni yılda tahminen ne kadar olur maksimum fiyatla araç alma tutarı... birde 1 milyon 200 binliralık araç alınmıyor dimi şimdiki koşullarda...
@cann.sm
Bu iktidar döneminde ne aldınız? Ben de 45 yaşındayım. Gençliğimden beri engellilerle ilgili düzenlemelerin içindeyim. Size bu iktidar döneminde kaybettiklerimi yazayım:
1-)Engellilik raporları arasındaki çelişkiler ve özellikle maliye bakanlığının oran düşürme işlemleri, gerekçesiz ve nedensiz kontrol muayeneleri, iptal edilen emeklilikler.
2-)Yeni SGK yönetmeliği gereğince %60 altındaki engelliler için balthazard formülünün ve ikinci engelin hesaplamadan çıkarılması ve çok sayıda engellinin emeklilik hakkının zayi olması (bu çok büyük bir tehlike, nelere yol açacağı zaman içerisinde anlaşılacak).
3-)ÖTV indirimindeki TL limiti nedeniyle bu hakkın neredeyse kullanılamaz hale gelmesi, suitsimaller nedeniyle zaten azalmış olan bu haktan engelliler yerine engelli olmayanların faydalanması, bu durumun aleyhimize gerekçe olarak kullanılması.
5-)Gümrüksüz araç getirmede gümrüksüz satış süresinin 10 yıla yükseltilmesi, araç yaşının 3'e indirilmesi ve böylece yurt dışından araç almanın anlamsız hale gelmesi. Ayrıca yukarıda bahsettiğim limit gümrüğü de etkiliyor.
6-)Gelir vergisindeki engellilik indiriminin komik rakamlara gerilemesi, AGİ nedeniyle birçok kişi için engellilik indiriminin anlamını kaybetmesi,
7-)İşitme cihazlarındaki çok düşük SGK ödemeleri.
8-)Tekerlekli sandalyelerdeki çok düşük SGK ödemeleri.
9-)Tıbbi sarf malzemeleri ödemelerindeki medikal firmaların fark istemesi, SGK'nın bu sorunu çözmemesi.
Bu icraat edebiyatını bırakın artık. Elbette istediğinize oy verebilirsiniz ama artık bu ülkede kimin kime neden oy verdiği aşağı yukarı bellidir ve icraata ekonomiye göre değişmez.
Yeni yılda tahminen ne kadar olur maksimum fiyatla araç alma tutarı... birde 1 milyon 200 binliralık araç alınmıyor dimi şimdiki koşullarda...
@Akr3pKraL
Hocam ne arabası gurban olayım yıl başından sonra en adi araba i10 bile 900 bim tl olacak tabi bula bilirsen! firmalar inanın araç getirmeyecek getirenler de engelliye araç vermez o saatten sonra. ekonomi bitmiş kur hergün millete kur yapıyor ben sizin yerinizde olsam elimdeki nakit parayı enfilasyona karşı korumaya çalışırım. Arjantin venezüella bize el sallıyor gelin buradayız diye...
mart ayı basında 907 bın tl ye aldıgım arac . dun ıtıbarı ıle 1075tl olmus ve lımıt dısına cıkmıstır . . Doğru zaman doğru adam...
ocakta qashqai skypack e 550.000 tl üzerine fazladan elden verdiğim 300.000 tl ye üzülüyordum ama şu hale bak: sıfırı 1.360.000 olmuş. limite girmeyen aracı aldım diye sevinmiştim sadece
@ib28
Bence hala üzülmelisin. Ben chery omoda 5 luxury aldim elden 100tl vermedim. Senden sonra aldim
21121210G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
bende opel mokka aldım 1 tl ekstra talep etmediler, sadece seramik kaplama ve ön camlara film kendi isteğimle yaptırdım.
araç 1200 olmuş![]()
Yıl sonuna kadar araçların satıldığını 4 bayiden duydum. O tarihe kadar tek bir araç kalmaz limit altında. Yıl sonunda da engelliye 6 aylık kuyruk ile birlikte düşük limit belirlenir. Fazladan para vermeyen araç alamaz halde olacak. Tirajı komik durumlar yaşıyoruz anladığım. Sohbet ettiğimiz engelli arkadaşlarımız var. son zamanlarda elden para vermeyeceğim diyenler bile (rüşvet) konuşur olmuşlar. Hatta rüşvet işini Türkiye genelinde kovalayan simsarların olduğunu söylüyorlar. Gemisini yüzdüren kaptan muhabbeti dönüyor konuşmalarda. Gittiğim bir firmada araç sıkıntısı ile ilgili yaptıkları açıklamada "firmanın Türkiye deki üretiminin %86'sının yurt dışına satıldığını, sebebinin ise ÖTV nedeniyle karlılığın yurt dışında daha iyi olmasına bağlı" olduğunu söylüyorlar. Kısa vadeli çözüm beklemeyin diyorlar. Durum karışık anladığım kadarıyla. Araç işinin ekonomiye bağlı olduğu gerçeği düşünüldüğünde kısa vadeli bir çözüm zor gibi gözüküyor bencede. 2 yıl içindeki yaşanacak olumlu tek değişikliğin limit kaldırma dışında olabileceğini düşünmüyorum. Ocak ayında ismimi yazdırdığım firmada kaçıncı sıradayım diye sormak istedim. Ocakta 350 demişlerdi sırama. Haziranda 450 olmuş anladığım kadarıyla. Güldüm...
Seçimde engelliye yarar sonuc cikmadi sizlanmak soylenmek bosuna malesef.
21121210G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ortez protezlerde gerçekten bir devrim yapılmalı. Geri ödemelerde az hemde çok az. Acil düzeltilmeli hemde. Araç konusundada limit kaldırılmalı. Kimlerin kullanabileceği kısım düzeltilmeli. Anne baba eş çocuk kulanabilmeli aracı.
.....,
Konu musty35 tarafından değiştirilmiştir (02.07-2023 Saat 03:44 ).
Bireyin engellilik yüzdesi %40-89 arasında ise sıfır araç alımında ÖTV indirimi yüzde 26.3 oranında uygulanırken KDV ödemesi ise yüzde 15.24 oranında uygulanıyo..
Bazı sitelerde bu haber vardı doğru değildir umarım .
Sitenin bu alanına yazılıp çizilmez oldu.
çünkü bu seneden geçti artık. 1.004.000 altında işe yarar geniş araba kalmadı. yeni limit belirlenince yeniden canlanır aralık ayında. seneye tahmini 2.000.000 olur demek istiyorum ama hükümet bunu 1.500.000 da tutar gibi görünüyor.