Yeni rapor çıkartmanız lazım. Süresi dolan raporları (engelli raporlarının süresi uzatılmadı, sadece ilaç vs. raporları uzatıldı) vergi dairesi kabul etmiyor.
Merhaba, bir sorum olacak. 16 yaşında %90 engelli oğlum var. 2017 yılında 5 yıl süreli rapor çıkartıp ÖTV muafiyetle bir araç almıştık. 2022 mayısta 5 yıl geçti. Raporların süresi 2023 Hazirana kadar uzatıldı. Şimdi yeni bir araç almak için bu raporu kullanabilir miyiz yoksa yeni rapor mu çıkarmamız gerekiyor? Şimdiden teşekkürler
Yeni rapor çıkartmanız lazım. Süresi dolan raporları (engelli raporlarının süresi uzatılmadı, sadece ilaç vs. raporları uzatıldı) vergi dairesi kabul etmiyor.
Arkadaşlar,
Hiç bilmediğim bir konu olduğu için soruyorum,
870 binlik araç için engelli indirimi ile yaklaşık 490 bine geliyor,
Peki bunun en fazla ne kadarını kredi çekebilirim,
870 baz alınırsa yüzde 50 kredi veriyor bankalar, 490 baz alınırsa yüzde 70 kredi veriyor bankalar..
@strangeyaman
bayi ile konustunuz mu kendınız mı yaptınız bu hesabı ? 490 bine gelıyor hesabını ?
Yok yaklaşık hesap yaptım kendimce..
yanlıs yapmıssın .Bu para evet ama bu paraya aksesuar adı altında ekstra ucret almadan kımse sana araba vermez . Bunu bil.
Nedir mesela yaklaşık o tutarlar..
@strangeyaman
50 bin tl ile 150 bın tl arası ..
bugün citroen peugout 5-6 adet anadolu yakasında gezdik ---araba yok denildi hep aynı cümleler-kandil simidi ikram edildi yedik yedik eve geri döndük ve yolda geri gelirken sancaktepe tarafında renault a ait olduğunu anladığım 3-4 katlı otopark vardı belki de 200-300 araç vardı kocaman alan yepyeni araçlar.ben kandil günü tutayım da beddua etmeyeyim dedim de bu aralar bantlı vs yeni ama tozlu .bunlar neden denetlenmiyor 5-6 bin cezaya gülüyorlardır.
@strangeyaman
Sana kesecekleri fatura üzerinden kredi çekersin muhtemelen 490 sa o fiyat üzerinden olur alınmayan vergi neden dahil edilsin saçmalık olur. Aslolan kesilecek faturadır...
Araba almak isteyenlere önerim SELES3 lere bakın . HEm türkiyede şu an da bu modelde sıkıntı yok hem elektrıklı hemde 1 yıl boyunca şarj ücretsiz. Araba cok yakısıklı ve donanımlı hersey var . Evinde şarj sorunu olmayanlar düşünebilir.
Elektrikli modellerde ÖTV oranı %1 olarak biliyorum. Bu açıdan baktığımızda çok fazla indirim yansımayacaktır.
@zenes
% 10 araba normalde 1200 tl . şu an kampanyada en son indirim ile 825 civarı idi bize gelen fiyatı ve arabadan çok var ve engellıye verıyorlar