@hanifeaydin
nasıl bir cevap geldi acaba
Cimerden nasıl bir cevap geldi acaba
@Er_Kan_
bana cimerden yazı geldi paylaştım....
BUGÜN eşim heryeri aradı hatta yakın şehirleri de aradı ...ellerine bayinin 3-4 araç geliyormuş onlarda bitmişmişmişmiş hepinizin gözünü toprak doyursun ...
@hanifeaydin
nasıl bir cevap geldi acaba
Cimerden nasıl bir cevap geldi acaba
raporlarda da olmadık sorunlar çıkarıyorlarmış, tertbiatlı araç kullanır değil kullanması gereklidir yazmalı demiş maliye diye duydum
Erkan bey size nasil bir cevap geldi ben de maliye bakanligindan sordum henuz cevap yok rica etsem paylasir misiniz
Şimdi tekrar kontrol ettim, Henüz bana cevap gelmedi.
hanifeaydın arkadaşım cevap ne geldi, paylaşırmısın.
Hanife aydin size cimerden ne yazsisi geldi acaba paylasir misiniz
Aynı şekilde bende aldığım aracı eşim kullanamadığı için iptal ettim.
Özel tertibatlı araç kullanabilir gibi tercih içeren ifadelerin yerine özel tertibatlı araç kullanması gereklidir gibi zorunluluk ifade eden cümlenin raporda yazılması yeni olan bir şey değil, 2019 yılında yayınlanan yönetmelikte zaten var olan bir şey.
Araç alma sürecinde öğrendiklerim...
1. Bayilerin elinde araç var ama liste fiyatından vermek istemiyorlar. İsim marka model vermeden şöyle yazayım. Bir araç için anlaştık bayiyle. Bayi liste fiyatından veremeyeceğini ama 75 bin fark verirseniz verebileceğini söyledi. Ben de kabul ettim. Bugün aradılar, 75 bin fark (rüşvet) az gelmiş 150 bin fark istiyorlar. 150 bin fark verirsem aracı vereceklerini söylediler. Ben kabul etmedim.
2. Başka bir bayide tanıdığım vardı. Opel marka bir araç için en az 100 bin fark isteyeceklerini söylediler.
3. Bayiler ağzınızı yokluyor. Fark verecekseniz aracı size ayırıyorlar.
4. Maalesef TR'de otomotiv bayileri resmi satıcıların tefeciden farkı kalmamış.
5. İstanbuldaki bazı bayiler limit dahilinde bile olsa her aracı vermiyor. Satılmayan düşük modellerini vereceklerini söylüyor. piyasası iyi olan araçları vermek istemiyor bunu da açıkça söylüyorlar.
Sonuç itibariyle araç alamadım.
@Benego
Direk şikayet edin . Bu paraları da ödemeyin sakın. Bu yapılan ticaret filan değildir. Resmen şerefsizliktir.
Az önce bir bayi ile kounuştum güneyden,daha önce de araç aldım onlardan tanışıyoruz.İstediğim araç 1050k civarı,50 bin kar etmiyormusunuz bir araçtan 1000k fatura kesin ben sizden 50k lık koruma paketi kasko ek garanti vs alırım dedim Maliye çok pimpirikli eskisi gibi değil netleşmesi gereken şeyler var dedi.%1 gözüküyor benim kârım marj hiç yok dedi faturayı az kesmek için...Maliye diyormuş il dışına araba vermem..Ulan dedim Bayburtlu Ardahanlı arabayı nerden alacak? .
Konya Maliyesi hele aracın liste fiyatına internette ne ise onun üzerinden veririm dyormuş....Yani araç 1 miyon 6 bin ise vermem diyormuş. Anlayacağınız mesele sadece suistimali engellemek değil engelliyi de engellemek.Liste fiyatı üzerinden indirim hesaplamak nedir aw sen bilmiyormusun gümrükte kaç paraya giriyor bu araba, biliyorsun.Desene yurda giriş fiyatı 25 Bin dolar ve altı diye mesela?
Siz meseleyi halen suistimali engellemek sanıyorsunuz...Adım adım kesiyorlar bu hakkı..
@egemmm evet banada aynisidediler 2017tarihli sürekli raporumla kullanmasi gereklidir yazmadığı için alamazsınız dediler
@zenes
benim raporda aynen şu yazıyor:
"ÖTV-MTV İNDİRİMİNDEN FAYDALANIR. Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir"
@nickneymi
yönetmelikte ne yazıyorsa onu istiyor maliye, yönetmelikdede "kullanması gereklidir" şeklinde