TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Yasaklı Üye
    bionic Avatarı

Gerçek Adı
    EMRE
    Son Giriş
    05.04-2023
    Saat
    08:25
    Yaşadığı Yer
    BURSA
    Alınan Beğeniler
    46
    Verilen Beğeniler
    7

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    @hayat76 @bilgeadam neyse arkadaşlar tartışmıcam. iki tarafta birbirlerini yanlış anladı. hayatta başarılar sizlere
    Konu bionic tarafından değiştirilmiştir (05.10-2022 Saat 12:09 ).

Üye
    hayat76 Avatarı

Son Giriş
    Bugün
    Saat
    01:33
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    8
    Verilen Beğeniler
    3

Tamam, hadi diyelim yazdıklarınız bir şekilde haklılık payı versek dahi, peki trafik kazalarının yüzde kaçını engelli sürücüler yapıyor, olan yüzde kaçı ölümle sonuçlanıyor, bu konuda yapılan bir çalışma ve istatistik varmı. Tabiki yok, istatistiklerin bu yöndeki en büyük oranını alköllü araç kullanmak, hatalı solma yapmak ve, şehir içinde magandaların makas atmasından kaynaklı olduğunu herkez biliyor.
    Mademki bu işi ciddiye alıp çok sıkı tutuyorlar, ehliyet yenileyen görünüşde sağlıklı ama ruh sağlı bozuk olan kişiler var,

Siz biliyormusunuz, ruhsal sağılı bozuk bipolar bir hastanın ilacını direk para karşılığında reçetesiz resmi kayıtlara işlenmeden alabildiğini. Peki bunlara kim dur diyecek,

Biz, özellikle ortopedik engelliler göz önünde olduğumuz için, çok çok affınıza sığınıyorum ama, sanki tek günah keçisi bizler gibi, ehliyetlerimize el konuluyor.

Ben 20 yılı aşkın süredir sürücüyüm, neden emniyetten benim geçmişim sorgulanmıyor, neden kazası, cezası varmı, varsa ne kadar, hanı kazalara sebebiyet verilmiş araştırılmıyor.

Üstelik benim boynum hiç dönmüyor değil, tabiki dönüyor, tabiki kör noktaları başımı döndürüp baka bilme imkanım var,
    Neden hiç röngen veya Mr gibi tetkikler istenmeden, direk daha amaçlarının ne olduğunu açıklamadan, benim boş bir anıma getirerek elime tutuşturulan kamyon direksiyonuna göre kakar veriliyor, Ortopedi doktoru gelep kendisi daha muayene yapmadı, bir sağlık çılışanı, sanırım hemşire olsa gerek, beni dışarı çıkartıp, kendi aralarında tartışıyorlar, neden bana savunma yanı sorularını açıklama imkanı sunmadılar.

Böyle davranılınca insan ister istemez, tamamen yanılı bir karar verildiğini düşünmeden kendini alı koyamıyor.
    Bu konuda haklı olduğumu düşünüyorum ve de haklıyım, gerekirse Rabbim sağlık ve güç verdiği sürece insan hakları mahkemesine kadar konuyu görüreceğim.

Üye
    bilgeadam Avatarı

Son Giriş
    Bugün
    Saat
    11:11
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    59
    Verilen Beğeniler
    0

@egemmm bana burda laf çakmana gerek yok belliki yasaları ve sürücü kurallarını hatta ve hatta otomatik vites li aracın engelli ye göre tertibatlı hale geldiğini hatta kimler vasi olabilir onu bile bilmiyorsun seninle tartışmama açıklama yapmama gerek yok @bionic olur böyle yanlış anlama ben sadece @hayat76 arkadaşımızın mağduriyetini savundum kendini tanımam etmem bizler birbirimizi anlamazsak Dr lar hiç anlamaz

Üye
    hayat76 Avatarı

Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    8
    Verilen Beğeniler
    3

Kesinlikle @bilgeadam arkadaşımıza katılıyorum,
    Amacım, benim durumumda olup, mağdur kalan arkadaşların ne yaptığını, hangi yolu izlediklerine ve haklarımızın neler olduğunu öğrenmektir.

Kimseyi yargılamak veya bilmediğim konular hakkında kafama göre yorumlar yapmak değildir...

Üye
    bilgeadam Avatarı

Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    59
    Verilen Beğeniler
    0

@hayat76 senin durumunda olan bir kardeşimiz 2 inci komisyon da sürücü raporu aldı fakat diğer bir tanıdığım kardeşimizin 2 komisyon a girmesine rağmen sürücü olamaz raporu verildi bu demek oluyorki komisyon daki bazı kişiler esnek bazıları katı kurallı olabiliyor hakkınızda hayırlısı

Üye
    hayat76 Avatarı

Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    8
    Verilen Beğeniler
    3

İkinci komisyonu başka İl e veriyorlar, sebep olarak da aynı ilde tanıdık vs bulup, işe şaibe karışmaması için, yani tarafsız bir il e gönderiyorlar. Hayırlısı olsun bakalım, bu ay sonunda başka bir ilde tekrar komisyona gireceğim, günü ve saati sürekli arayıp ögrenmemiz gerekiyormuş.

Üye
    bilgeadam Avatarı

Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    59
    Verilen Beğeniler
    0

@hayat76 telefonuna mesaj yolluyorlar

Üye
    hayat76 Avatarı

Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    8
    Verilen Beğeniler
    3

Zaten Değerlendirdiniz! 1
    Arkadaşlar, diyelim ikinci itiraz komisyonuda sürücü olamaz dedi, o zaman aracımdaki tertibatı söktürme mi gerekecek, nasıl bir yol izleniliyor.

Taşımalıya mi çeviriyorlar..

Sizde katılıyorum, gerekenleri isteyin, bırakın gücü olan herkez kendisi yaptırır zaten.... @Enes Gntrkn

Üye
    bilgeadam Avatarı

Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    59
    Verilen Beğeniler
    0

@hayat76 senin Ehliyetin olmadığı için araç kullanamıyacaksın tertibat sökülüp bir başka sı kullanabilir yüzde 90 altıysan her sene mtv ödeyecek sin

Üye
    hayat76 Avatarı

Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    8
    Verilen Beğeniler
    3

@bilgeadam

Ne anladım ben o zaman, hem engelliyim, hem haklarından hiçbirinden yararlanamıyorum. Benim % de 90 san almam zor, çünkü ben yürüyorum hamdolsun, benim ilerleyen bir engelim yokki, eski yıllar önceki 2002 yılı raporum % 60 dı,.

Ama sonulunum yetmezliğim var şuan, her yere arabamla en yakın yere kadar gitmek zorundayım. Of offffffffffffffff

Üye
    hayat76 Avatarı

Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    8
    Verilen Beğeniler
    3

Zaten Değerlendirdiniz! 1
    Araba almak için öncelikle yeni tip ehliyet isteniyor, ehliyet yenilemek isteyenlerin de ben dahil bir çok engellinin ehliyetleri, 2 yıllığına diyerek sürücülüğü iptal ediliyor,

Durum böyle olunca istedikleri kadar ÖTV indirim oranı yükselse ne olur ki, otomatikman en baştan engellemeyi koyuyor zaten. Yok sürücü güvenliği, yok karşı tarafın güvenliği vs vs, tam 23 yıllık ehliyetime el koydu sağlık kurulları.

Her şeyden önce bunun önüne geçmek gerek, sonra gücü olan araba alır almaz, hiç değilse düşük araç dahi olsa işini görecek kadar bir araba alır kullanır. Kimseyere muhtaç olmaz.

Üye
    Yasarpasa Avatarı

Son Giriş
    11.03-2023
    Saat
    16:24
    Yaşadığı Yer
    Adana
    Alınan Beğeniler
    19
    Verilen Beğeniler
    0

Ortopedik engelin yok ise ehliyet istenmiyor diye biliyorum

Üye
    bilgeadam Avatarı

Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    59
    Verilen Beğeniler
    0

@Yasarpasa
    iyimisin Ehliyet olmadan ne araç alabilirsin ne araba sürebilirsin

Üye
    hayat76 Avatarı

Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    8
    Verilen Beğeniler
    3

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: Yasarpasa Mesajı Gör
    Ortopedik engelin yok ise ehliyet istenmiyor diye biliyorum
    ÖTV indirimden yararlanarak araç almak için, Sadece ehliyet değil, yeni tip ehliyet ve araç ta kullanılması gerekiyorsa tertibat şekli ve düzeneği ve ayrıca engelli raporu isteniyor,

Şuan engellilerin ehliyetlerine yapılan uygulamanın asıl amacı da Avrupa Birlği Uyum yasaları gerekçe gösterilerek, bakanlıkların kendilerinin çıkardıkları yönetmeliklerle işlemler yapılıyor,

Yönetmelikler her han değişme uğraya bilir, Anayal bir bağlayıcılığı yoktur, kısacası kanun değildir. Sadece kanunların yürütülmesine yardımcı, kurumların kendilerinin çıkartları bir yazıdır...

Üye
    ADALETE SİTEM Avatarı

Son Giriş
    Bugün
    Saat
    02:13
    Yaşadığı Yer
    Tekirdağ
    Alınan Beğeniler
    73
    Verilen Beğeniler
    20
    Blog Mesajları
    1

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    @hayat76 Heyetin kanaati hukuken doğru, ehliyetinizin iptali Kara yolları trafik kanunu kapsamı muvacehesinde olağan olmakla yerinde bir karardır.
    Ehliyetinizin iptali hem doktrinde hem de hukuken doğrudur.

Sayfa 2 / 4 İlkİlk 1234 SonSon