@gogo02 Her yıl rapor alıp ehliyetle birlikte yanında gezdireceksin, polis sorduğunda tarihi geçerli rapor olmazsa ceza yazar.
@gogo02 Her yıl rapor alıp ehliyetle birlikte yanında gezdireceksin, polis sorduğunda tarihi geçerli rapor olmazsa ceza yazar.
@bionic
30.05.2022 sürücü olur raporu için 5 doktor muayenesi ne 215 tl ödemişimdir
İl sağlık müdürlüğünde devlet hastanesinin yazdığı muayene sonucuna mı bakılıyor,yoksa birdahamı muayene oluyor.
Evet dediğin süreçten geçiyorum,
B sınıfı ehliyet, yenilemek için gittim beni aşar deyip
Devlet hastanesine sevk 5 doktor
Ortepedi sürücü olur giriş 215 tl öde
5 doktor muayene
Hepsi 2 sınıf sürücü olur
Ortepedi Sol alt ekstremetide kuvvet kayb,Sol ayak bileği planter ve dorsal fleksiyonu zayıf yazdı.
İl komisyonuna sevk
Burda günümü bekliyorum,
Sizce sonuç ne çıkar İl sağlıktan
tekrar muayene olmuyorsun devlet hastanesinden aldığın rapor gecerli, komisyon yüzüne bakıyor cıkabilirsin diyor sadece![]()
@bionic
Cevap için teşekkürler ederim..
Şimdi komisyondan kodlar verildi diyelim,ben ehliyetimi değiştirdim uygun kodlarlı ehliyetim oldu otm kullanır şunları kullanamaz diye.
Ben bu ehliyetle illaki otm araçmı kullanıcam?
Ötv indirimi için tekrar devlet hastanesin muayene mi olmam gerekecek?
Ötv indirimi verilmezse( bu mümkünmü) otm ehliyet limi kalıcam?
@tekgoz
evet otomatik araç kullanman gerekiyor.
ötv indirimi için muayene olman gerekmiyor. ama dolaylı olarak ÖTV indiriminden yararlanmak için araç alırken bayilerdeki yetkililer, devlet hastanesinden alınan sağlık kurulu raporundaki "2022 sayılı engelli haklarından yararlanmak için(sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanması gerekir" ibaresini görmek istiyorlar
buradaki özel tertibatlı ifadesi aklınızı karıstırmasın. engelliler için normal otomatik vites(tertibat olmayan) araçlar, engelli bir birey kullandığında özel tertibatlı olarak geçiyor. sonuç olarak devlet ahstanesinden engelli haklarından yararlanmak için basvurulmus heyet raporu alacaksın bayiye gidip normal otomatik araç alacaksın
Anladım
Benim devlet hastaneden ilk aldığım kurul raporu sürücü olabilirmi idi,özel tertibat ibaresi yoktu. bununla devam ettim.
Şimdi ehliyetimi alınca,
Tekrar kuruldan,dediğiniz gibi engelli haklarından yararlanmak için başvurmam gerekecek.
Bu başvuru olumsuz olma durumu varmıdır,sonuçta beni sevk eden hastane?
İki farklı sonuç vermez diye umuyorum.
Bakalım hayırlısı gerçekten teşekkür ederim.
78 ve 10,02 kodlarını almaya çalısın ilerde ÖTV siz araç alırsınız
sol ayak güç zayıflığı için üstteki kodlar verilir extra olarak bazı kısıt kodları olacak ambulans,ticari araç,iki tekerli araçlar kullanamaz gibi
Aynen manuel araçta kullanamazsınız bu kodlar çıkarsa
il sağlık sadece kod verir
akabinde yoksa engeli raporu çıkartılır açıklama kısmınada SADECE HAREKET ETTİRİCİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLI TAŞIT KULANMASI GEREKİR...
Yazdırmak zorundasın ki öTv muafiyetli araç alabilesin...
Basitçe 2 aşama var
1-il sağlık kodlu rapor (e-devlet üzerinden indir derler 2 ila 10 iş gününde düşüyor)
2-engelli raporu üstte belirttiğim ibare zorunludur(bu da e-devlette arama kısmına erişkinler için engelli raporu yaz 3-10 iş günü düşer)
sağlık kurulundan alınan rapordaki engelli haklarından yararlanmak için alınan raporda mertonun söylediği ibareye bakıyor bayiden arac alırken mutlaka
Ağalar forumu baştan sona okudum. Güzel bir konu ve kim açmışsa ona teşekkür ediyorum. Ben çocukluğumdan beri sol kulak totalda 100 sağda 65 sensoriyel kayıp ve sağ cihazla hayatımı idame ettiriyorum. Konuşmamda ve duymada çok büyük bir sıkıntım yok çünkü cihazım her şeyimi karşılıyor. 2009 senesinde işitme problemim bilinmesine rağmen B sınıfı ehliyet aldım ve 2010'dan beri gayet kazasız ve olaysız araç kullanıyorum. 2010'dan beri de kamuda engelli statüsünde çalışıyorum. Dediler ki ehliyetimi yenilemem gerekiyormuş. Şimdi aşağıda soracağım sorulara işi bilenler cevap verirse müteşekkür kalacağım. şimdiden Saygılar...
1- Ehliyetimi bu yılın sonuna kadar yeniletmem şart mı? normal süresi nedir?
2- Benim için süreç nasıl işleyecek? B sınıfı mı? H sınıfı mı verilecek?
3- Normal yüzde 42 oranında işitme engelli raporum var. Bunu sunmam gerekiyor mu?
4- Özel tıp Hastanelerinden alınacak uygun raporu geçerli oluyor mu?