@sevketbozgeyik
Maalesef, bahsettiğiniz hastalıklardan en az %90 rapor almanız lazım ki ÖTV'siz araç alabilesiniz
@sevketbozgeyik
Maalesef, bahsettiğiniz hastalıklardan en az %90 rapor almanız lazım ki ÖTV'siz araç alabilesiniz
@hozgul
Yanlışım varsa düzeltin. Önceden alınıyordu %70 %60 Ortopedik engelli bir birey? yani Vergiden muaf olarak veya ÖTV'siz alma hakkı yok artık? %90 rapor şartı mı var? %90 rapor varsa engelli kendisi kullanamaz zaten?
@sevketbozgeyik
2 sene önce bir tanıdığım kalp rahatsızlığı yaşadı ÖTV indirimli araç almıştı ama şuan yönetmelik değişti mi bilmiyorum bende acemiyim bu konuda
Arkadaşlar ÖTV muafiyetinden 2 böbreği olmayanlar ve Ortopedik rahatsızlığı olupda engelli ehliyeti ve özel tertibat kodları olanlar faydalanabiliyor sadece.
@CrystaL
Benim bildiğim ortapedik engelli bir birey oran şartı yok diye biliyorum varsa da %40 başlar çünkü forumda ortopedik engelli bireylerin hepsi aldi diye biliyorum. Forumda arkadaşlar daha iyi bilgilendirecektir
@Tercanli41 benim bildiğimde ortopedik rahatsızlığı olanların oranlarına bakılmaksızın özel tertibatlı takılacaksa eğer alabiliyor ötvsiz aracı. Dediğiniz gibi varsa oran şartı en az %40 olması gerekiyor bilmeyende yoktur umarım![]()
@yilmazthm21
Benim çok bilgim yok ama forumda okumuştum
@CrystaL
Ortopedik engellilerden oran sorulmuyor, engelli kişinin özel hareket ettirici donanıma ihtiyacı olup olmadığına bakılıyor. Eğer varsa o zaman oranın ne olduğu önemli değil.