@Mrcharming34 engellilik haliniz ve oranınıza göre eğer uygunsa sadece MTV ödemezsiniz. Zaten ikinci el araçlarda ÖTV de yok
@Mrcharming34 engellilik haliniz ve oranınıza göre eğer uygunsa sadece MTV ödemezsiniz. Zaten ikinci el araçlarda ÖTV de yok
@hozgul %67 engel oranim
@Mrcharming34 engellilik durumu? yani hangi türü?
@hozgul bir çok problem var ama ortopedik diyebilirim..
@Mrcharming34
Kanun'a göre özel tertibat kullanacak bir durumunuz var ise o halde MTV'den muaf olursunuz.
@hozgul ikinci elde araçlarda engelli raporu yeterli degilmi yani raporumun olması yeterli olmuyormu vergisini vermemek için?
@Mrcharming34
Bir dilekçe ile müracaat etmelisiniz. Ehliyetiniz var mı?
@hozgul abi benim eşim engelli ben değilim benim ehliyetim var arabayı eşimin üzerine yapıp en azından vergiden kurtulmak istiyorum eşimin ehliyeti yok .
benimde yüzde 44 engelli raporum var B sınıfı ehliyetim var normal araç kullanıyorum bizim gibi olanlar için neden bir muafiyet yoktur mesela bizden de MTV almasnlar...
@GÜNEY_666 Şimdi ben ikinci el ticari bir araç almak istiyorum biliyorsun ki ticari araçların vergisi biraz daha pahalı ama eşim engelli olduğu için aracı onun üzerine almak istiyorum amacım vergi den muaf olmak aracı eşimin üzerine yapsam bile bir faydası olmayacak mı yani ?
@Mrcharming34
valla bizdede binek araç var tapusu benim üzerime ama yinede birşeyden faydalanmıyoruz....
@Mrcharming34
Maalesef bu şekilde muafiyetten faydalanamazsınız, eşinizin ehliyeti olması lazım ve araba onun üzerine olması lazın, ayrıca engeline göre tertibat taktırması gerekir ve kendisi kullanabilir
@GÜNEY_666
Engelin ortopedik değilse maalesef sizde faydalanamazsınız muafiyetten
@Mrcharming34
Sorunuza söyle bir soruyla karşılık verelim.
1- 2.El Aracı kimden alıyorsunuz..
2- Siz olsanız, aracınızı satacak olsanız, ÖTV yi fiyattan düşüp satarmısınız)))
Saygılar
@kazazede
hayır ortopedik değil ...
amam babamın engeli ortopedik...araba onun üzerine olsa MTV ödemezmiyiz ???